Cursus

OPLEIDING

Taarten Maken

Wil jij...

 1. taarten leren bakken als een echte patissier
 2. van je passie voor bakken een volwaardige job maken
 3. klanten, vrienden en familieleden verrassen met de lekkerste gebakjes en cakejes
 4. comfortabel thuis, in je eigen keuken, experimenteren met allerlei receptjes
 5. genieten van online begeleiding door een echte topbakker

Taartenbakker, een beroep met toekomst!

Taarten bakken is een kunst! Het vraagt een delicaat samenspel tussen allerlei ingrediënten, minutieuze bakrichtlijnen en een aantrekkelijke decoratie. Heb jij een passie voor taarten bakken? Met deze thuiscursus ontdek je hoe je de meest originele en overheerlijke creaties uit je mouw tovert!
De opleiding biedt je een schat aan informatie om jouw taart altijd en overal in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Van huwelijkstaarten tot ganaches en red velvets, alles komt aan bod.
Elke banketbakker weet dat een goede taart verkoopt als zoete broodjes. Word zelf professioneel taartenmaker! Ook als hobbykok is deze cursus een must. Verras vrienden en familie met lekkere zelfgemaakte taartjes!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

taarten cupcakes maken, bakken, pattiserie, dessert, zoetigheid, gebak, cake, muffin, koekjes, taartjes, wafels, pannekoeken, deeg, beslag, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een bakkerij of patisserie
 • Zelfstandig taartenbakker of patissier

Vaardigheden en skills

 • Taarten bakken én prachtig decoreren
 • Chocolade temperen kent geen geheimen meer voor je
 • Met verstand van zaken verschillende smaken en kleuren in je taart verwerken
 • Marsepein, suikerpasta en andere frostings maken? Jij kent er alles van!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het materiaal en de apparatuur
 • Alle ingrediënten van een heerlijke taart
 • Smaken en kleuren
 • Alle taartsoorten en een immense waaier aan recepten
 • Taartfrostings
 • Cakedesigns en taartversieringen
 • Starten als zelfstandig Taartmaker

taarten cupcakes maken, bakken, pattiserie, dessert, zoetigheid, gebak, cake, muffin, koekjes, taartjes, wafels, pannekoeken, deeg, beslag, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Jeroen Offergelt

Nadat docent Jeroen Offergelt een aantal jaar in de hotelsector gewerkt had, werd de drang om een eigen zaak op te starten te groot: Patty Cake ontstond en intussen is de bakkerij uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen.
 
De knowhow en ervaring van Jeroen, maken van hem de ideale docent om de cursussen Cupcakes bakken en Eigen Cateringbedrijf te begeleiden. Hij leert de studenten van het Centrum Voor Afstandsonderwijs alles over het hoe en wat van kleurrijke gebakjes bakken en presenteren.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Taarten Maken

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die professioneel taarten wil leren bakken. Het is een echte uitlaatklep voor jouw kookkunsten. Je ontwikkelt jouw baktalent, comfortabel van thuis uit. Ideaal als je patisserie wil leren maken voor je werk, bijvoorbeeld als B&B-uitbater, of als je een centje wil bijverdienen door je eigen taartjes te verkopen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Koken & Bakken. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving kan je meteen aan de slag. De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en ligt snel bij jou in de brievenbus. Je studeert waar en wanneer je wil. Dat is absolute flexibiliteit! Een gepassioneerd topbakker met jaren ervaring in de patisserie begeleidt jou online. Je staat er dus nooit alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Dan ontvang je van ons het diploma Taarten Maken.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Als je wil experimenteren met de receptjes in de cursus heb je natuurlijk wel bakproducten en keukengerei nodig. Ga daarvoor langs bij een bakwinkel of supermarkt in jouw buurt. Of bestel de benodigdheden online.

Praktijkervaring en stage

Bakken vergt heel wat oefening. Daarom is het altijd handig om je kennis uit de opleiding Taarten Maken eens in de praktijk te testen. Klop aan bij een patisserie of bakkerij en volg er een stage. Je oefent de theorie in de praktijk, je leert heel wat bij, en je ontmoet nieuwe mensen. Zij helpen je later misschien wel aan een vaste job als Taartenbakker.

De periode, plek en duur van de stage bepaal je zelf. De ideale stageplek gevonden? Laat het ons weten en wij maken je stagecontract in orde. Daarna steek je meteen de handen uit de mouwen! Je stage duurt nooit langer dan 300 uur. Ze is ook afgerond voor je het examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Taartenbakker. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Taarten Maken. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Taartenbakker. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

taarten cupcakes maken, bakken, pattiserie, dessert, zoetigheid, gebak, cake, muffin, koekjes, taartjes, wafels, pannekoeken, deeg, beslag, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Taarten Maken maar 219.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek met ontelbare recepten en ideetjes, een jaar lang professionele begeleiding van een befaamd topbakker, levenslange toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Zo geniet je van een volledige ondersteuning tijdens je studie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Taarten Maken

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS