Cursus

OPLEIDING

Stukadoor

Wil jij...

 1. Professioneel aan de slag in de bouwsector
 2. Inspelen op de groeiende vraag naar bekwame en opgeleidde vakmannen
 3. Snel je erkend vestigingsattest halen
 4. Flexibel thuis studeren, op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. Genieten van online begeleiding door een ervaren stucwerker

Stukadoor, een beroep met toekomst!

De bouwsector is altijd op zoek naar vakmannen. Heel wat vacatures geraken niet ingevuld. Dat biedt kansen voor handige Harry´s die zich willen om- of bijscholen. Ben je op zoek naar werkzekerheid? Heb je ervaring met stucwerk en wil je als zelfstandige starten? Dan is onze thuisstudie Stukadoor perfect voor jou!

Geniet dankzij deze cursus van het snelste traject richting erkend vestigingsattest. De cursus leert je alles wat je nodig hebt om te starten als zelfstandig Stucwerker. Je ontdekt hoe je binnenmuren of plafonds bepleistert en hoe je buitenmuren met crepie bekleedt. Als Stukadoor zorg je voor kamers en woningen met een verzorgde en aantrekkelijke look. Jij hebt al snel een reputatie als bekwaam vakman. Je klantenbestand groeit dan ook snel!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Attest

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

stucwerker, bepleisteren, bezetten, bezetter, afwerking, gyprocwanden, vestigingsattest, centrale examencommissie, cementeren, dekvloer, bouwsector, aannemer, vloerder, chapewerken, gipskartonplaten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer bij een bouwbedrijf
 • Medewerker van een bezetter of een stucwerker
 • Zelfstandige Stukadoor

Vaardigheden en skills

 • De juiste materialen en hoe je ermee aan de slag gaat? Jij kent er alles van!
 • Alle soorten muren vakkundig mooi glad, schilderklaar of behangklaar maken
 • Vlot gyprocwanden plaatsen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Starten als zelfstandig Stukadoor
 • Behaal je officiële vestigingsattest
 • Professionele stukadoorstechnieken
 • Plannen lezen en metingen maken
 • Op schaal tekenen
 • Stukadoorwerk
 • Dekvloeren en vloerafwerking
 • Wanden en plafonds uit gipskartonplaten

stucwerker, bepleisteren, bezetten, bezetter, afwerking, gyprocwanden, vestigingsattest, centrale examencommissie, cementeren, dekvloer, bouwsector, aannemer, vloerder, chapewerken, gipskartonplaten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Stijn Auwers

Stijn Auwers is docent van de cursussen wiskunde TSO en BSO, wetenschappen BSO, stukadoor, dakdekker en ruwbouw. Hij is een gepassioneerd leerkracht in hart en nieren.
 
Dankzij zijn eigen opleidingen en achtergrond heeft Stijn een enorme bagage: “Ik ben al mijn hele leven leerkracht. Naast het lesgeven aan het CVA geef ik ook wiskunde en wetenschappen aan de 3e graad van de middelbare school. Dankzij mijn opleiding als ingenieur ben ik heel breed gevormd. Ik prijs me daarmee gelukkig, want daardoor kan ik allerlei verschillende cursussen doceren. Ik hou ervan om een beetje een manusje-van-alles te zijn.”

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Stukadoor

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Stukadoor. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt cursusmateriaal in een handige opbergmap. De cursus is speciaal ontwikkeld met het oog op het examen bij de Centrale Examencommissie. De cursus bevat naast theorie ook oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens samen met je persoonlijke docent via het online leerplatform. Dat garandeert een maximale slaagkans op het examen.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Stukadoor af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je getuigschrift Stukadoor en kan dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige starten, dan vormt deze opleiding de perfecte voorbereiding op het examen bij de Centrale Examencommissie. Daarnaast heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je staat er bovendien nooit alleen voor! Je krijgt namelijk een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd en ervaren vakman via ons interactief studentenplatform. Dankzij die begeleiding ben jij zeker dat je perfect voorbereid aan het officiële examen begint.

Benodigde materialen

Je ontvangt cursusmateriaal in een handige opbergmap. De cursus is speciaal ontwikkeld met het oog op het examen bij de Centrale Examencommissie. De cursus bevat naast theorie ook oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens samen met je persoonlijke docent via het online leerplatform. Dat garandeert een maximale slaagkans op het examen.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Stukadoor een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een zelfstandig stukadoor of bij een bouwbedrijf in jouw buurt, vraag naar een stageplaats en leer alle kneepjes van het vak. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een topjob als Stukadoor.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Je ontvangt per post je attest Stukadoor. Met dat attest start je als werkkracht bij een bestaand Stukadoor. Wil je als zelfstandig Stukadoor starten? Dan heb je een vestigingsattest van de Centrale Examencommissie nodig. Dat attest haal je na een examen in Brussel. Natuurlijk bereidt deze opleiding jou perfect op dat examen voor! Verder heb je ook nog een attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie. GOED NIEUWS: Vanaf 1 september 2018 leg je voor het diploma bedrijfsbeheer eenvoudigweg examen af op onze school!

stucwerker, bepleisteren, bezetten, bezetter, afwerking, gyprocwanden, vestigingsattest, centrale examencommissie, cementeren, dekvloer, bouwsector, aannemer, vloerder, chapewerken, gipskartonplaten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Stukadoor maar 419.00 euro. Hiervoor krijg je in de eerste plaats een geïllustreerd cursusboek met heldere voorbeeldfoto´s en handige stap-voor-stapinstructies. Daarnaast krijg je een jaar lang online begeleiding van een professioneel vakman met heel wat ervaring in stucwerk. Ten slotte krijg je ook nog vrij toegang tot ons online studentenplatform voor extra informatie of lesmateriaal. Dat garandeert een snelle en vlotte thuisstudie met een maximale slaagkans!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Stukadoor

InschrijvenContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS