Cursus

OPLEIDING

Studiecoach

Wil jij...

 1. studenten helpen om hun studieprestaties te verbeteren én te verzilveren
 2. jouw zoon of dochter in duwtje in de rug geven
 3. meer verdienen door jouw aanbod als coach uit te breiden
 4. snel starten als professioneel Studiecoach
 5. studeren waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo en op je eigen manier

Studiecoach, een beroep met toekomst!

Elk jaar starten tienduizenden nieuwe studenten. Van elke student verwachten we dat hij of zij plant, realistische doelen stelt en een goede studiemethode heeft. Vaak gaat dat niet vanzelf en kan een jongere best een steuntje in de rug gebruiken. Wil jij die steun zijn? Dan is de thuisstudie Studiecoach jou op het lijf geschreven.

Na deze cursus ben jij in staat om komaf te maken met drempels en faalangst. Jij biedt de handvaten die het zelfvertrouwen van de student vergroten. Je bent een echte mentor die studenten motiveert en tot aan de eindmeet begeleidt: een diploma! Wanneer je afscheid neemt van een afgestudeerde laatstejaarsstudent, staat er al weer een eerstejaarsstudent klaar om jouw begeleiding en expertise aan te spreken. Altijd werk!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

studiecoaching, studiehulp, studieadvies, studieconsulent, monitorenbureau, monitor, studiebegeleider, studiebegeleiding

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van deze cursus komt van pas voor iedereen met kinderen in het hoger onderwijs
 • Werknemer bij onderwijsinstelling of een centrum voor leerlingenbegeleiding
 • Studiecoach in een coachingbureau
 • ZelfstandigsStudiecoach

Vaardigheden en skills

 • Het Vlaamse onderwijssysteem kent geen geheimen meer voor je
 • Kwaliteiten en belemmeringen, motivatie en leerstrategieën? Jij kent er alles van!
 • Studenten door tijden van stress, keuzes en problemen loodsen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het onderwijs van Vlaanderen
 • Het puberbrein
 • Kwaliteiten en belemmeringen
 • Motivatie
 • Leerstrategieën
 • Planning en organisatie
 • Keuzes maken
 • Leerproblemen
 • Omgaan met verschillende culturen
 • Communiceren met jongeren en hun ouders
 • De beroepspraktijk van de Studiecoach

studiecoaching, studiehulp, studieadvies, studieconsulent, monitorenbureau, monitor, studiebegeleider, studiebegeleiding

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Studiecoach

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Studenten hebben niet altijd de juiste tools om hun studie succesvol te doorlopen. Daardoor stijgt de vraag naar professionele coaches om hen die tools aan te reiken. Planning, leerstrategieën, zelfvertrouwen; in deze thuisstudie leer je hoe je studenten professioneel ondersteunt in hun leertraject! Ideaal als je het aanbod in jouw coachingpraktijk wil uitbreiden, of als je snel wil starten als zelfstandig studiecoach. Ook als je studerende kinderen hebt, is deze cursus een handig hulpmiddel.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie praktijkgericht?
Ja, aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching. Check het aanbod, schrijf je in en word coachingexpert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Meteen beginnen met studeren na je inschrijving? Dat kan! De digitale versie van de cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig naar de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Via het interactief studentenplatform geniet je een jaar lang van begeleiding door een professioneel pedagoog en scriptiecoach. Je staat er dus niet alleen voor. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Gefeliciteerd, je bent de trotse eigenaar van het diploma Studiecoach!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent, een professioneel pedagoog, stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie Studiecoach.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een onderwijsinstelling, een coachingsbureau of een centrum voor leerlingenbegeleiding, vraag naar een stageplaats en leer alle kneepjes van het vak. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een nieuwe carrière als Studiecoach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Studiecoach. Dat staat mooi op je cv én is een enorme hulp tijdens het solliciteren voor een baan binnen de onderwijswereld. Wil je als zelfstandig studiebegeleider een eigen advies- en coachingbureau starten? Dan is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

studiecoaching, studiehulp, studieadvies, studieconsulent, monitorenbureau, monitor, studiebegeleider, studiebegeleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Studiecoach maar 239.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een ervaren pedagoog. Je krijgt daarbovenop vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Alles voor een geslaagde thuisstudie Studiecoach!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Studiecoach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS