Cursus

OPLEIDING

Stress- en Burn-outcoach

Wil jij...

 1. een luisterend oor bieden aan wie symptomen van een burn-out vertoont
 2. weten hoe je een burn-out en stress voorkomt
 3. aangetoonde technieken toepassen om mensen weer energie en zelfvertrouwen te geven
 4. een carrière opbouwen waar je veel voldoening uithaalt

Stress- en Burn-outcoach, een beroep met toekomst!

Druk, druk, druk! We hebben allemaal wel eens periodes waarin we niet aan ontspanning toekomen en afspraken, taken en deadlines zich maar blijven opstapelen. Wie gevoelig is aan stress loopt op deze manier gevaar om in een burn-out terecht te komen en vindt niet altijd de kracht om er weer van verlost te geraken. Gelukkig kan een Stress- en Burn-outcoach hen daarbij helpen!

In deze lessen leer je een burn-out herkennen en oorzaken van stress aanpakken. Je komt te weten hoe je een begeleidingstraject op maat van je cliënt opstelt met behulp van verschillende coachingtechnieken en hoe je een burn-out voorkomt.

Als Stress- en Burn-outcoach zet je je kennis en vaardigheden doeltreffend in voor het mentale welzijn van je cliënt. Kortom, een job waar je extreem veel voldoening uithaalt!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  599.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Stress- en Burn-outcoach

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent25/04/201904/07/201918u30 - 21u30Don
Hasselt30/04/201925/06/201918u30 - 21u30Din
Antwerpen08/05/201910/07/201918u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

stress, burn-out, coaching

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Stress- en Burn-outcoach
 • Zet je kennis in voor het welzijn van je eigen werknemers
 • Workshops burn-outpreventie geven

Vaardigheden en skills

 • Je beheerst verschillende gespreks- en coachingtechnieken
 • Je herkent tijdig signalen van een burn-out
 • Je kan een coachingtraject op maat van je cliënt opstellen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een burn-out?
 • Gesprekstechnieken
 • Coachingtechnieken
 • G-denken
 • Assertiviteit
 • Ontspanningsoefeningen
 • Timemanagement
 • Een burn-out voorkomen
 • Werken als coach

stress, burn-out, coaching

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Stress- en Burn-outcoach

Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent staat met twee voeten in het vak en legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Wanneer krijg ik alle praktische info over mijn inschrijving?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je meteen een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding. Ook op je persoonlijk studentenprofiel vind je alle info terug.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe. Jij leert door te doen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Stress- en Burn-outcoach bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Naast belangrijke theorie over de kenmerken van een burn-out, doe je vooral heel veel zelf! Aan het einde van de opleiding pas je verschillende coachingtechnieken toe, helemaal op maat van je cliënt. In het overzicht met de startdata van jouw opleiding Stress- en Burn-outcoach vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te nemen.

Praktijkervaring en stage

Elk individu is anders en heeft dus ook een andere vorm van coaching nodig. Om de specifieke aanpak rond burn-outcoaching echt onder de knie te krijgen is het handig om stage te slopen. Dat kan bijvoorbeeld bij een ervaren burn-outcoach. Op stage schaaf je je communicatieve skills bij, leer je nog beter omgaan met complexe problematieken én leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om snel aan de slag te gaan als professioneel Stress- en Burn-outcoach.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Vraag vervolgens bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Daarna ben jij helemaal klaar om je droomcarrière uit te bouwen!

Examen en diploma

Je legt een examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Stress- en Burn-outcoach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Stress- en Burn-outcoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Bedrijfsbeheer te volgen.

stress, burn-out, coaching

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor je opleiding Stress- en Burn-outcoach betaal je 599.00 euro. In ruil krijg je een professioneel docent die jou tot in detail uitlegt hoe je mensen met een burn-out er weer bovenop helpt, het gebruik van de leslokalen en het examen op het einde van je opleiding. Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS