Cursus

OPLEIDING

Stress- en Burn-outcoach

Wil jij...

 1. een luisterend oor bieden aan wie symptomen van een burn-out vertoont
 2. weten hoe je een burn-out en stress voorkomt
 3. aangetoonde technieken toepassen om mensen weer energie en zelfvertrouwen te geven
 4. een carrière opbouwen waar je veel voldoening uithaalt

Stress- en Burn-outcoach, een beroep met toekomst!

Druk, druk, druk! We hebben allemaal wel eens periodes waarin we niet aan ontspanning toekomen en afspraken, taken en deadlines zich maar blijven opstapelen. Wie gevoelig is aan stress loopt op deze manier gevaar om in een burn-out terecht te komen en vindt niet altijd de kracht om er weer van verlost te geraken. Gelukkig kan een Stress- en Burn-outcoach hen daarbij helpen!

In deze lessen leer je een burn-out herkennen en oorzaken van stress aanpakken. Je komt te weten hoe je een begeleidingstraject op maat van je cliënt opstelt met behulp van verschillende coachingtechnieken en hoe je een burn-out voorkomt.

Als Stress- en Burn-outcoach zet je je kennis en vaardigheden doeltreffend in voor het mentale welzijn van je cliënt. Kortom, een job waar je extreem veel voldoening uithaalt!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  599.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Stress- en Burn-outcoach

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt07/11/202023/01/202114u00 - 17u00Zat
Brugge17/11/202002/02/202118u30 - 21u30Din
Gent10/02/202114/04/202118u30 - 21u30Woe
Antwerpen13/03/202105/06/202114u00 - 17u00Zat

PROGRAMMA

stress, burn-out, coaching

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Stress- en Burn-outcoach
 • Zet je kennis in voor het welzijn van je eigen werknemers
 • Workshops burn-outpreventie geven

Vaardigheden en skills

 • Je beheerst verschillende gespreks- en coachingtechnieken
 • Je herkent tijdig signalen van een burn-out
 • Je kan een coachingtraject op maat van je cliënt opstellen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een burn-out?
 • Gesprekstechnieken
 • Coachingtechnieken
 • G-denken
 • Assertiviteit
 • Ontspanningsoefeningen
 • Timemanagement
 • Een burn-out voorkomen
 • Werken als coach

stress, burn-out, coaching

Onze docenten

Els Liesenborgs

Hoofddocent

Docente Els Liesenborgs is de oprichster van Power of Change waar bedrijven en werknemers terecht kunnen voor allerlei vormen van coaching. Zo helpt ze haar cliënten beperkingen te herkennen en te doorbreken en begeleidt ze hen naar een gebalanceerd leven.

"Ik hou ervan anderen te helpen met het terugvinden van hun passie, of hun innerlijke vuur, zodat ze met meer zelfvertrouwen en overtuiging aan de slag gaan met het creëren van het leven van hun dromen", weet Els te vertellen. "Ik ben ervan overtuigd dat we als mens veel meer aankunnen dan we zelf geloven. Ik geloof dat we onszelf vaak voor de voeten lopen en als we struikelen, wijten we het aan factoren die buiten ons liggen."

De lessen van Els zijn dan ook een echte aanrader!

Veronique Lejeune

Nadat ze jaren actief was in de sociale sector als maatschappelijk werkster en zich bijgeschoold heeft, zowel in binnen- als buitenland, in verschillende disciplines realiseerde zij haar grote droom. In 2010 richtte zij RELAXKIDS, later TOPAZ, op met als doel door middel van yoga, aandachttraining, massage, aromatherapie en/of coaching een rustpunt te bieden aan kinderen, jongvolwassenen en hun begeleiders.

Veronique haar leuze is: Ieder kind beschikt over talenten die het kan inzetten om op te groeien tot een zelfstandig en evenwichtig individu op voorwaarde dat deze voldoende opportuniteit krijgt deze te ontwikkelen om zo tegenslagen en uitdagingen op het levenspad succesvol te trotseren.

Petra Moerman

Docente Petra Moerman is mental coach en begeleidt volwassenen en kinderen in hun innerlijke groei. Door middel van coaching, therapie en opleidingen brengt ze haar klanten in verbinding met zichzelf en met anderen. Doorheen de jaren deed ze heel wat ervaring op als gedragstherapeute, kindercoach, leerkracht, loopbaanbegeleider, creatief coach en... equicoach! De subtiel confronterende kracht en het geduld van paarden confronteert ons met onszelf, onze angsten en onze communicatie met elkaar.

Petra schoolt zichzelf regelmatig bij en is erop gebrand om altijd op de hoogte te zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen. Ze nodigt je in haar lessen uit om samen te leren, samen een nieuwe weg in te slaan en samen te groeien door verschillende methodieken te ervaren en casussen vanuit haar praktijk te bespreken.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Stress- en Burn-outcoach

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Bore-outs, burn-outs, stress,... Het zijn de meest voorkomende psychologische problematieken in onze moderne samenleving. Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Met deze opleiding leer jij overspannen en overbelaste mensen begeleiden. Jij speelt zo actief in op de groeiende vraag naar professionele coaching. Ook ideaal als je het aanbod in jouw coachingpraktijk wil uitbreiden.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent staat met twee voeten in het vak en legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe. Jij leert door te doen.
Hoe start ik als zelfstandig Stress- en Burn-outcoach?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching. Zo kan jij uitgroeien tot een echte expert.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Stress- en Burn-outcoach bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Naast belangrijke theorie over de kenmerken van een burn-out, doe je vooral heel veel zelf! Aan het einde van de opleiding pas je verschillende coachingtechnieken toe, helemaal op maat van je cliënt. In het overzicht met de startdata van jouw opleiding Stress- en Burn-outcoach vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw lesamateriaal is digitaal beschikbaar via eCampus. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te nemen.

Praktijkervaring en stage

Elk individu is anders en heeft dus ook een andere vorm van coaching nodig. Om de specifieke aanpak rond burn-outcoaching echt onder de knie te krijgen is het handig om stage te lopen. Dat kan bijvoorbeeld bij een ervaren burn-outcoach. Op stage schaaf je je communicatieve skills bij, leer je nog beter omgaan met complexe problematieken én leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om snel aan de slag te gaan als professioneel Stress- en Burn-outcoach.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Vraag vervolgens bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Daarna ben jij helemaal klaar om je droomcarrière uit te bouwen!

Examen en diploma

Je legt een examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Stress- en Burn-outcoach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Stress- en Burn-outcoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Bedrijfsbeheer te volgen.

stress, burn-out, coaching

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor je opleiding Stress- en Burn-outcoach betaal je 599.00 euro. In ruil krijg je een professioneel docent die jou tot in detail uitlegt hoe je mensen met een burn-out er weer bovenop helpt, het gebruik van de leslokalen en het examen op het einde van je opleiding. Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
stress, burn-out, coaching
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS