Cursus

OPLEIDING

Stoelmassage

Wil jij...

 1. ontspannende en deugddoende massages leren geven
 2. weten hoe je een massagebehandeling perfect afstemt op de klant
 3. met je compacte massagestoel bij klanten langsgaan
 4. je massage-aanbod uitbreiden met nieuwe technieken
 5. thuis studeren op je eigen tempo, met oog voor je werk, gezin en hobby's

Stoelmasseur, een beroep met toekomst!

Stoelmassage is een uiterst effectieve vorm van masseren waarbij je klanten al zittend verder helpt met hun klachten. Hoofd-, nek-, schouder-, arm- en rugproblemen worden deskundig en doeltreffend aangepakt, zonder dat de klant zich hoeft te verplaatsen naar een massagesalon! Het resultaat is bovendien onmiddelijk voelbaar: je klant is fitter en energierijker.

Hoe spoor je probleemzones op, hoe warm je het gebied op, maak je de spieren soepel en stimuleer je de bloedsomloop? De talrijke foto's in de cursus tonen je exact welke technieken je moet toepassen voor de beste behandeling. De compacte massagestoel kan je bovendien overal mee naartoe nemen: op kantoor van je klanten, of bij hen thuis, zodat ook jij zelf je uren bepaalt.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  149.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Stoelmasseur (op verplaatsing of eigen praktijk)
 • Medewerker Massagesalon
 • Gezondheidscoach (specialisatie Stoelmassage)

Vaardigheden en skills

 • Op een effectieve manier de klachten van je klant kunnen vertalen naar een behandeling
 • Een professionele en doelgerichte stoelmassage kunnen geven
 • Verschillende technieken kunnen toepassen voor een ontspannende of diepwerkende massage naargelang de wensen van je klant
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een stoelmassage?
 • Benodigdheden en materiaal
 • De menselijke Anatomie: spieren, gewrichten en skelet
 • Basis lichaamsmassage
 • De juiste positie op de behandelstoel
 • Specifieke technieken voor een stoelmassage
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Een ontspannende massage
 • Doelgerichte spiermassage
 • De werking van een stoelmassage
 • Jouw toekomstmogelijkheden

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Stoelmassage

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Stoelmassages zijn uniek. Zoals de naam al doet vermoeden vinden ze zittend op een massagestoel, en niet liggend, plaats. Die massagestoel is eenvoudig te vervoeren. Bovendien is het bij stoelmassages niet nodig om je uit te kleden of in te oliën. Dat heeft als voordeel dat je stoelmassages overal kan uitvoeren: bij klanten thuis, in bedrijven, in rusthuizen, in ziekenhuizen en zelfs op events. Dat maakt deze opleiding perfect voor masseurs die ook op locatie aan de slag willen!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Stoelmassage?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Stoelmassage vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Waar koop ik na de cursus zelf een massagestoel?
Verschillende online winkels hebben ergonomische massagestoelen in hun aanbod. Ook groothandels voor massageproducten bieden comfortabele stoelen aan.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Benodigde materialen

Praktijkervaring en stage

Examen en diploma


FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS