Cursus

OPLEIDING

Starten als zelfstandig Kapper (Theorie)

Wil jij...

 1. zelf een kapsalon beginnen
 2. weten hoe je een succesvolle kapperszaak lanceert
 3. genieten van meer vrijheid als zelfstandige
 4. met kennis van zaken aan je nieuwe avontuur beginnen

Kapper, een beroep met toekomst!

Wil je graag een professionele opleiding Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) volgen die je kan combineren met een job, gezin of andere activiteiten? Wil je je vaardigheden (verder) ontwikkelen en een diploma behalen? Dan zijn de groepslessen Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) van De Schoonheidsschool exact waar jij naar op zoek bent!

Deze praktijkgerichte opleiding is voor iedereen toegankelijk en biedt heel wat mogelijkheden om je talenten te ontplooien, kennis op te doen en je skills aan te scherpen. Er zijn meerdere cursussen Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) per jaar, zodat je kan starten wanneer het jou het beste uitkomt.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

cursus allround barbier opleiding barbier, opleiding mannenkapper, opleiding mannensnit, opleiding haartooi mannen, avondschool barbier, avondschool mannensnit, cursus barbier, cursus mannenkapper, praktijk barbier, praktijk mannenkapper, theorie kapper,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Barbier
 • Kapper
 • Herenkapper

Vaardigheden en skills

 • Alle theoretische kennis opdoen die je nodig hebt om je officiële vestigingsattest te behalen
 • Je persoonlijk voorkomen en hygiëne verzorgen
 • De verschillende materialen en gereedschappen kennen
 • De verschillende gezichtsvormen kunnen onderscheiden
   
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Voorbereiding op het beroep van kapper
 • Theoretische basis om te starten als kapper
 • Persoonlijke presentatie en hygiëne
 • Arbeids- en kapsalonregels
 • Verschillende functies in de kapperssector
 • Ontvangst van de klant
 • Basiskennis materialen en gereedschappen
 • Structuur van de huid
 • Technische aspecten van het haar
 • Huid- en haaraandoeningen
 • Huid- en haarverzorging
 • Wassen en massages
 • Gezichtsvormen, kenmerken en lichaamsbouw
 • Basistechnieken knippen en snijden dames
 • Tijdelijk omvormen via föhnen
 • Tijdelijk omvormen: watergolven
 • Blijvend omvormen
 • Kleuren en ontkleuren
 • Start je eigen salon

cursus allround barbier opleiding barbier, opleiding mannenkapper, opleiding mannensnit, opleiding haartooi mannen, avondschool barbier, avondschool mannensnit, cursus barbier, cursus mannenkapper, praktijk barbier, praktijk mannenkapper, theorie kapper,

Onze docenten

Carmen Gielen

Na haar studies tot dameskapper ging Carmen aan de slag in het kapsalon en het schoonheidssalon van haar man. Ze kreeg de kapperskriebel helemaal te pakken en stampte haar eigen zaak uit de grond. Daarnaast is ze ook aan de slag als leerkracht haarzorg en leert ze jongeren uit het middelbaar onderwijs mannen- en vrouwenkapsels knippen.
 
Carmen bundelt haar ervaring en deelt die graag met haar cursisten aan De Schoonheidsschool. Zij weet als geen ander hoe je een frisse snit creëert en verzorgt.

Christel Vander Meulen

Het kappen zit in Christel Vander Meulens bloed. De docente Kapper crëerde langer dan twintig jaar de mooiste kapsels in haar eigen salon, De Krulboetiek. “Met mensen omgaan en creatief bezig zijn, zijn zaken waar ik me goed bij voel”, glundert ze.
 
Naast haar huidige job als administratief assistente brengt ze de studenten van De Schoonheidsschool maar wat graag de kneepjes van het vak bij. Ze leert hen op een praktijkgerichte manier de mooiste kapsels knippen.

Eveliene Aertse

De klant blij en tevreden met een up to date look de salon zien buitengaan, daar doe ik het voor! Dat blijft genieten. Het is mijn absolute passie.
Mijn andere passie is om jou te leren, hoe jij je klant ook zo naar buiten kunt laten gaan!
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Starten als zelfstandig Kapper (Theorie)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Een eigen kapperszaak starten is een heel avontuur. Daarom is het belangrijk dat je met verstand van zaken te werk gaat. Enkel zo vermijd je onverwachte valkuilen, ongewenste kosten en onnodige risico´s. Anders gezegd: met deze opleiding begin jij zelfzeker en perfect voorbereid aan jouw carrière als zelfstandig Kapper!
Is Kapper een beschermd beroep?
Kapper is sinds 2018 geen beschermd beroep meer in Vlaanderen. Dit betekent dat je geen officieel vestigingsattest meer nodig hebt om als Kapper aan de slag te gaan. Ook het attest Bedrijfsbeheer is niet langer nodig om te starten als zelfstandige.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Iedereen die op korte of lange termijn een eigen kapperszaak wil openen kan deze opleiding volgen. De cursus bouwt je kennis gaandeweg op.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Hairstyling en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Starten als zelfstandig Kapper (Theorie) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Starten als zelfstandig Kapper (Theorie) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng pen en papier mee naar de les om notities te maken. Jouw docent zorgt voor al het andere cursusmateriaal.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na deze opleiding heb jij alle kennis om vlot je eigen kapperszaak op te starten.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het certificaat Starten als zelfstandig Kapper (Theorie). Met dit certificaat op zak ben je perfect voorbereid om een succesvolle kapperszaak uit de grond te stampen.

cursus allround barbier opleiding barbier, opleiding mannenkapper, opleiding mannensnit, opleiding haartooi mannen, avondschool barbier, avondschool mannensnit, cursus barbier, cursus mannenkapper, praktijk barbier, praktijk mannenkapper, theorie kapper,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is dé opleidingsspecialist in beauty, wellness, fashion en meer. Onze professionele docenten staan met twee voeten in het vak en brengen jou essentiële kennis en vaardigheden bij tijdens praktijkgerichte lessen. Dankzij onze ruime keuze aan startdata op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, start je meteen met je nieuwe carrière en bouw je snel een relevant netwerk op. Of je nu beginner of gevorderde bent, onze opleidingsconsulenten staan voor je klaar met het beste studieadvies op maat en ondersteunen je bij je leertraject. Zo behaal je het diploma dat jij nodig hebt!

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS