Cursus

OPLEIDING

Sprookjes & Fabels Schrijven

Wil jij...

 1. jouw schrijfvaardigheden verbeteren
 2. jouw eigen magische personages en boeiende verhaallijnen uitwerken
 3. doelgericht leren schrijven voor verschillende doelgroepen
 4. jouw fantasie en schrijftalent gebruiken om duizenden lezers te entertainen
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een ervaren sprookjesschrijver

Sprookjesschrijver, een beroep met toekomst!

Krijg jij niet genoeg van sprookjes, fabels en andere fantastische verhalen? Heb je zelf magische ideeën die je op papier wil zetten? Schrijf je dan in voor de cursus Sprookjes & Fabels schrijven en volg in de voetstappen van de gebroeders Grimm. Je leert over de geschiedenis van sprookjes, de opbouw van het verhaal, de vertelprespectieven, de personages, symboliek en nog veel meer!

Onze cursus leert je kortom alles wat je moet weten; van de 'er was eens' tot de 'ze leefden nog lang en gelukkig' en alles er tussenin! Je hebt geen voorkennis nodig, alleen een hoofd vol fantasie en creatieve ideeën. In de sprookjeswereld zijn er geen grenzen of regels; maak van je hoofdpersonage een everzwijn en de slechterik een poedel, een vliegende olifant is geen uitzondering en sprekende dieren zijn de norm. Alles is mogelijk in de wereld van de sprookjes!

Dankzij ons digitaal leerplatform, heb je meteen je cursus ter beschikking en kan je eenvoudig vragen stellen aan je docent. Open je cursus op eender welk apparaat en begin aan je studie waar en wanneer je wilt.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

   maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

sprookjes, fabels, schrijven, kinderboeken, kinderschrijver, fabels schrijven, opleiding sprookjes, sprookjes schrijven, schrijven voor kinderen, sprookjes leren schrijven, cursus schrijven, auteur, schrijver, kinderschrijver, sprookjesschrijver

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Schrijver van kinderboeken
 • Illustrator
 • Medewerker bij een uitgeverij
 • Medewerker bij een openbare bibliotheek
 • Schrijver bij een tijdschrift voor kinderen

Vaardigheden en skills

 • Een sprookje of fabel volledig zelf uitwerken
 • Het juiste doelpubliek weten aan te spreken
 • Interessante en nieuwe personages ontwikkelen
 • Kunnen schrijven vanuit meerdere perspectieven en in verschillende stijlen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Dieren in verhalen
 • Geschiedenis van sprookjes en fabels
 • Stereotypen
 • Symboliek in sprookjes
 • Je verhaal kaderen
 • Het doepubliek
 • Personages
 • Vertelperspectief
 • De vorm van het verhaal
 • De titel
 • Dierengedichten
 • Je verhalen delen

sprookjes, fabels, schrijven, kinderboeken, kinderschrijver, fabels schrijven, opleiding sprookjes, sprookjes schrijven, schrijven voor kinderen, sprookjes leren schrijven, cursus schrijven, auteur, schrijver, kinderschrijver, sprookjesschrijver

Onze docenten

Sandrine Lambert

“Al bijna 20 jaar schrijf ik kinderboeken. Dikwijls voorzie ik ze zelf ook van toepasselijke illustraties en mooie tekeningen.”, vertelt Sandrine Lambert trots. Sandrine’s liefde voor kinderboeken komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Ze gaf namelijk een aantal jaren les in het kleuteronderwijs. Die beroepservaring bleek een interessante inspiratiebron.

Het lesgeven is Sandrine nooit verleerd. Aan onze school doceert ze de opleidingen Gedichten Schrijven, Kinderverhalen Schrijven en Aquarellen. Ze geniet ervan om haar artistieke vaardigheden aan enthousiaste studenten door te geven. Kortom, Sandrine is dé geknipte persoon om jou de creatieve kneepjes van het vak aan te leren.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Sprookjes & Fabels Schrijven

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Sprookjes & Fabels Schrijven. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Sprookjes & Fabels Schrijven af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Sprookjes & Fabels Schrijven. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Sprookjes & Fabels Schrijven een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Schrijven is een kunst, zeker als je specifiek schrijft voor een jong publiek. Om je talent verder te ontwikkelen is praktijkervaring onmisbaar. Die ervaring doe je op door thuis te experimenteren of door stage te lopen bij een ervaren Sprookjesschrijver of bij een uitgeverij van kinderboeken. Tijdens een stage leer je bovendien nieuwe mensen kennen binnen de sector. Handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een droomcarrière als professioneel Sprookjesschrijver.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je studie maak je een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt die opdracht. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Sprookjes & Fabels Schrijven. Met dit diploma ga je onmiddelijk aan de slag als Sprookjesschrijver. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

sprookjes, fabels, schrijven, kinderboeken, kinderschrijver, fabels schrijven, opleiding sprookjes, sprookjes schrijven, schrijven voor kinderen, sprookjes leren schrijven, cursus schrijven, auteur, schrijver, kinderschrijver, sprookjesschrijver

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Sprookjes & Fabels Schrijven maar 239.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
sprookjes, fabels, schrijven, kinderboeken, kinderschrijver, fabels schrijven, opleiding sprookjes, sprookjes schrijven, schrijven voor kinderen, sprookjes leren schrijven, cursus schrijven, auteur, schrijver, kinderschrijver, sprookjesschrijver
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Sprookjes & Fabels Schrijven

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS