Cursus

OPLEIDING

Sportdranken en Voedingssupplementen

Wil jij...

 1. elke sporter de juiste sportdrank aanbevelen
 2. je specialiseren in de wereld van voedingssupplementen
 3. sporters helpen om het maximum uit hun training te halen
 4. je eigen sportdrank en energierepen maken
 5. jouw aanbod als sportcoach of fitnessinstructeur verder uitbreiden

Sportvoedingsexpert, een beroep met toekomst!

Wanneer je sport is het belangrijk om je lichaam van de juiste brandstof te voorzien. Je verbruikt namelijk een hoop energie. Verder zit er zelfs een wereld van verschil tussen de energiebehoefte van een gewichtheffer en een marathonloper. Wil je elke sporter van de juiste sportdranken of supplementen voorzien? Dan zit je hier op je plaats!

In deze opleiding kom je te weten welke voedingsstoffen het menselijk lichaam nodig heeft voor bepaalde activiteiten en natuurlijk ook hoe je die natuurlijke brandstof aanvult met doelgerichte supplementen. Wat je zelf doet, doe je trouwens meestal beter. Daarom leer je ook je eigen sportdranken en sportrepen bereiden. Na deze cursus voorzie je elke sporter van voldoende energie om records te breken en sportieve toppen te scheren!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  2 lessen

  3 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Sportdranken en Voedingssupplementen

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Aalst16/11/202023/11/202018u30 - 21u30Maa
Antwerpen16/11/202023/11/202018u30 - 21u30Maa
Bruxelles / Brussel09/12/202016/12/202018u30 - 21u30Woe
Hasselt04/03/202111/03/202118u30 - 21u30Don
Gent28/04/202105/05/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

sportdrank, voedingssupplementen, supplementen, sportvoeding, sportrepen, energierepen, dieet, eiwitten, koolhydraten, doping, opleiding, cursus, sportonderwijs, sportopleiding

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig sportvoedingsadviseur
 • Sporttrainer met expertise in sportvoeding
 • Medewerker in een fitnesscentrum of sportclub

Vaardigheden en skills

 • Gewichtheffers en marathonlopers? Jij voorziet elke sporter van voldoende energie.
 • Jij zorgt voor een gezonde en evenwichtige balans aan voedingsstoffen.
 • Jij bereidt zelf energierijke sportdranken en energierepen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De brandstof van het lichaam
 • Soorten sportdrank
 • Alternatieven voor sportdrank
 • Verschillende voedingssupplementen
 • Juiste energie uit gerichte voeding
 • Opgepast voor doping
 • Eigen sportdranken en sportrepen bereiden

sportdrank, voedingssupplementen, supplementen, sportvoeding, sportrepen, energierepen, dieet, eiwitten, koolhydraten, doping, opleiding, cursus, sportonderwijs, sportopleiding

Onze docenten

Sven Schoutteten

Sven behaalde een Bachelor Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie aan de Hogeschool Gent in 2001. Hij was actief en competitief in de volgende sporten: wielrennen en voetbal. Op heden tennis in competitieverband. Tijdens de schoolvakanties gaat hij mee als wielerverzorger. De teams waar hij werkzaam is/was: Soenens Wielerteam, MrBookmaker, Unibet.com, Phonak Cycling Team, BMC Racing Team, Team Roth en de nationale ploeg van de USA en Zwitserland.
Daarnaast geeft Sven persoonlijk sportadvies aan verschillende sporters (voetballers, wielrenners, tennissers, bergbeklimmers, mensen die een sportuitdaging zijn aangegaan). Dit gaat van sporters begeleiden op trainings- en voedingsadvies, tot hen begeleiden tijdens hun krachttrainingen en/of snelheidstrainingen over blessures preventief behandelen en effectief behandelen via core stability, vacussage, kinesiologie.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Sportdranken en Voedingssupplementen

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Aangepaste voeding is één van de sleutels tot sportief succes. Sportdranken en voedingsupplementen zijn een snelle en slimme manier om de juiste voedingsstoffen op te nemen. In deze opleiding leer jij je eigen sportdranken en energierepen samenstellen. Zo haal jij het maximum uit jouw trainingen! Ook voor coaches en trainers is deze lessenreeks een must.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Zeker, jouw docent spiegelt de behandelde theorie elke keer aan praktijkgerichte oefeningen en voorbeelden uit het dagelijkse leven. Je krijgt ook recepten mee om zelf sportdranken en sportrepen te maken.
Hoe start ik als zelfstandig Sportvoedingsexpert?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een breed gamma aan cursussen rond de thema's Gezonde Voeding en Sport. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Sportdranken en Voedingssupplementen bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je leert alles over energieverbruik, de werking van het lichaam en gepaste voeding. Op het einde van deze praktijkgerichte opleiding ben je in staat een persoonlijk voedingsschema op te stellen voor je klanten. In het overzicht met de startdata van de opleiding Sportdranken en Voedingssupplementen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen. In de lessen krijg je alle informatie mee om jezelf te specialiseren in sportdranken en voedingssupplementen.

Examen en diploma

Na deze opleiding ontvang je een deelnameattest waarmee je je kennis en nieuwe vaardigheden aantoont.

sportdrank, voedingssupplementen, supplementen, sportvoeding, sportrepen, energierepen, dieet, eiwitten, koolhydraten, doping, opleiding, cursus, sportonderwijs, sportopleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het praktische lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de lokalen en het deelnameattest.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
sportdrank, voedingssupplementen, supplementen, sportvoeding, sportrepen, energierepen, dieet, eiwitten, koolhydraten, doping, opleiding, cursus, sportonderwijs, sportopleiding
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS