Cursus

Sociale en Fiscale Wetgeving

Al sinds 1830 schrijven Belgische politici wetten. Al die wetten hebben een invloed op ons leven en op ons werk. Wordt jij op het werk al eens geconfronteerd met wetgeving? Krijg jij in je leven te maken met regels die je niet volledig begrijpt? Dan biedt de thuisstudie Sociale en Fiscale Wetgeving jou het nodige inzicht.

Moederschapsverlof, arbeidsovereenkomsten, het kunstenaarsstatuut, werkloosheidsuitkeringen of huwelijksquotiënt? Deze cursus behandelt de belangrijkste regelgeving en biedt jou de nodige juridische achtergrondkennis. Dat komt van pas in de werksfeer en in het dagelijkse leven. Na afloop van je studie ben jij dan ook perfect op de hoogte van je rechten (en je plichten) als burger. De cursus vereist geen voorkennis.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Attest

199.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.30 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die weet je dus snel te vinden bij jou thuis in de brievenbus. Via het online platform geniet je een jaar lang van professionele begeleiding door een echte topdocent die helemaal op de hoogte van is van de nieuwste juridische en legale ontwikkelingen. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Dat is absolute vrijheid!


Stage

Stages zijn voor deze thuisstudie niet van toepassing.


Benodigdheden

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een juridisch expert, stelde de cursus op maat samen. De theorie is aangevuld met herhalingsoefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je handige feedback.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Sociale en Fiscale Wetgeving een succes te maken!


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Sociale en Fiscale Wetgeving maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een gedetailleerd cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door gemotiveerd vakdocent. Je krijgt ook vrij toegang tot ons online studentenplatform! Alles voor een geslaagde thuisstudie Sociale en Fiscale Wetgeving!


PROGRAMMA

  • De vakorganisaties voor werkgevers en werknemers, instellingen voor sociaal overleg en de collectieve arbeidsovereenkomst.
  • De arbeidsovereenkomst in detail: indeling op basis van duur of op basis van omvang. Wat gebeurt er bij een schorsing of een beëindiging van de overeenkomst?
  • Sociaal zekerheidsrecht: RSZ, de werkloosheidsverzekering, de ziekteverzekering en de pensioenen.
  • Vergoedingen bij arbeidsongevallen en beroepsziekten.
  • Fiscaal recht: aanslagtarief, totaal netto belastbaar inkomen, wettelijk samenwonen, belastingsysteem, diverse inkomsten, huwelijksquotiënt,…
GRATIS
Proefhoofdstuk

De beste IT-infrastructuur en begeleiding

Jouw begeleiding gebeurt via de meest hoogtechnologische servers en IT-infrastructuur vanuit Nederland. Dit leerplatform is volledig ontwikkeld op maat van onze studenten en maakt je van opleiding een bijzondere en aangename ervaring. Dag en nacht staan onze medewerkers daar klaar om je de perfecte studiebegeleiding te geven. Via razendsnelle internetverbindingen log je in op ons studentenplatform en krijg je van daar uit jouw persoonlijke begeleiding. Dankzij deze uitstekende infrastructuur kan je dag en nacht genieten van de online begeleiding.

PLATFORM
INFORMATIE

VAARDIGHEDEN

  • Een goed algemeen inzicht verwerven in de hedendaagse sociale en fiscale wetgeving
  • Weten wat je rechten zijn bij arbeidsongevallen, ontslag, belastingaangiftes,...

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

  • Kennis van sociaal en fiscaal recht komt van pas in de privésfeer en op het werk

EXAMEN EN DIPLOMA

Heb je de leerstof onder de knie? Leg dan examen af op één van onze examenlocaties. Als je minstens 60% scoort, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Sociale en Fiscale Wetgeving. Dat is een perfecte aanvulling op jouw cv.

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Sociale en Fiscale Wetgeving. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een juridisch expert, stelde de cursus op maat samen. De theorie is aangevuld met herhalingsoefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je handige feedback.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Sociale en Fiscale Wetgeving af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Sociale en Fiscale Wetgeving. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
SCHRIJF JE NU INContact

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO.  De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd  aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS