Cursus

OPLEIDING

Sekscounselor

Wil jij...

 1. koppels dichter bij elkaar brengen en de liefdesvlam opnieuw aanwakkeren
 2. zowel mannen als vrouwen leren coachen bij seksuele of relationele problemen
 3. weten hoe je discreet, vertrouwelijk en taboeloos omgaat met relaties en seksualiteit
 4. jouw carrière een positieve wending geven door te starten als professioneel sekscounselor
 5. meer verdienen als coach door je klanten een nog betere en completere service aan te bieden

Sekscounselor, een beroep met toekomst!

Krijg jij in je huidige job vaak vragen over relaties en seksualiteit? Ben je discreet en wil je anderen professioneel helpen? Dan is de opleiding sekscounselor iets voor jou! Ontdek hoe je signalen rond intimiteit en relaties opspoort en welke eerstelijnsoplossingen je best aanreikt.

Relationele en seksuele problemen zijn vaak taboe. Veel mensen zwijgen erover, waardoor ze niet altijd een oplossing voor hun probleem vinden. Jij biedt hen een luisterend oor en creëert een open dialoog. Soms zijn eenvoudige tips voldoende, andere keren verwijs je door naar een arts.

Hoe schep je een vertrouwelijke sfeer? Hoe help je partners met elkaar communiceren? Met deze cursus verwerf je alle vaardigheden om als volwaardige sekscounselor te starten.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Sekscounselor

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel18/11/202016/12/202018u30 - 21u30Woe
Gent19/11/202017/12/202018u30 - 21u30Don
Brugge03/02/202110/03/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt03/03/202131/03/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

avondonderwijs sekscounselor, opleiding sekscounselor, cursus sekscounselor, volwassenenonderwijs, relatietherapie, sekscounseling, avondschool, cursus, opleiding,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Sekscouncelor
 • Relatieconsulent
 • Seksconsulent

Vaardigheden en skills

 • Relationele en seksuele problemen kunnen herkennen en bespreken
 • Actief luisteren naar je cliënten en een vertrouwelijke sfeer creëren
 • Op een discrete en respectvolle manier communiceren met je cliënten
 • Gericht advies geven aan zowel mannen als vrouwen
 • Klanten werven en een rendabele praktijk opstarten
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Specifieke doelgroepen
 • Seksuele diversiteit
 • Veranderingen op seksueel gebied doorheen de levensloop
 • Hulpverlening bij seksuele problemen
 • Sekscounseling: een specifieke materie
 • Seksualiteit en wetenschap
 • Seksuele problemen bij vrouwen
 • Seksuele problemen bij mannen
 • Wat is counseling?
 • Aan de slag als relatie -en sekscounselor

avondonderwijs sekscounselor, opleiding sekscounselor, cursus sekscounselor, volwassenenonderwijs, relatietherapie, sekscounseling, avondschool, cursus, opleiding,

Onze docenten

Vanessa Muyldermans

Vanessa Muyldermans is seksuoloog, criminoloog, verpleegkundige, relatietherapeut en kinderwensconsulent. Ze werkt vandaag de dag vooral rond vier grote thema’s: seks, relaties, lichaamsbeleving en fertiliteit. Ze consulteert in drie praktijken (zowel voor individuele gesprekken als koppelgesprekken) en begeleidt ook gespreksgroepen. Daarnaast geeft ze ook workshops.
 
Vanessa werd in 2014 docente van de cursussen Sekscounselor en Relatietherapeut aan het CVA. Door de gevarieerde carrière die ze tot nu toe gehad heeft, heeft ze uitgebreide ervaring opgedaan die ze graag gebruikt om haar studenten zo goed mogelijk bij te staan, hen te informeren, sensibiliseren en efficiënt te begeleiden. Dat probeert ze steeds te doen vanuit een warme houding.

Michael Luciano Ringoir

Michael L. Ringoir vulde zijn hogere studies binnen Human Resource Management aan met tal van extra-curriculaire opleidingen binnen Centrum voor Avondonderwijs. Sinds 4 jaar heeft hij een privépraktijk in Drongen en Sint-Niklaas waarin hij koppels en individuen begeleidt in hun levensvragen, struikelblokken in kaart brengt en samen met hen het woord “geluk” doet herontdekken. Gelukkig zijn in een relatie kan enkel als je zelf gelukkig bent. Michael doceert al twee jaar aan onze school en houdt ervan om meerwaarde te creëren voor zijn cursussen door belang te hechten aan praktijkcasussen en interactie met zijn studenten.
 
Een coach kan je niet worden, dat ben je.

 

Sarina Verbeek

Docente Sarina Verbeek heeft haar eigen praktijk “Sexolutions” in Zonhoven en geeft ook online therapie. Daarnaast schrijft ze voor magazines ook columns en artikels over alles wat met relaties, seks en liefde te maken heeft. Iedereen kan bij haar terecht voor relatietherapie en sekscounseling en dit zowel voor koppels als individueel. Ook begeleidt en coacht zij singles.
 
“Mensen helpen zit in mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken.”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Sekscounselor

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Seksuele problemen komen voor in de beste relaties. Toch is het voor veel koppels moeilijk om dit soort issues zelf aan te pakken. Met deze opleiding word jij de redder in nood. Je leert namelijk hoe je mannen en vrouwen begeleidt naar een sensueler seksleven én een warmere relatie. Ideaal als je wil starten als professioneel seksconsulent, of jouw aanbod als coach wil uitbreiden om nieuwe klanten aan te spreken.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Is sekscounselor een beschermd beroep?
Neen, sekscounselor is een vrij toegankelijk beroep. Belangrijk is wel dat je geen medische diagnoses stelt. Je bent een eerstehulplijn die mensen coacht op het vlak van seksualiteit en relaties. Bij medische problemen, kwaaltjes of klachten verwijs je klanten door naar een arts.
Hoe start ik als zelfstandig sekscounselor?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en coachingskills bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching. Alles om uit te groeien tot een echte expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Sekscounselor bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je start met het bestuderen van de verschillende problemen rond seksualiteit en hun passende oplossingen. Daarna krijg je praktische informatie over het creëren van een vertrouwde omgeving om je klanten in te ontvangen. Aan het einde van de rit ben je helemaal klaar om als zelfstandig seksconsulent aan de slag te gaan. In het overzicht met de startdata van de opleiding Sekscounselor vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Wil je extra ervaring opdoen voor je examen aflegt? Volg dan een stage in een coachingpraktijk of bij een expertisecentrum rond seksualiteit en relaties. Daar doe je waardevolle werkervaring op en bouw je een professioneel netwerk uit. Dat komt later van pas: wie weet start je ooit wel definitief op je stageplaats als sekscounselor.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Sekscounselor. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als sekscounselor. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

avondonderwijs sekscounselor, opleiding sekscounselor, cursus sekscounselor, volwassenenonderwijs, relatietherapie, sekscounseling, avondschool, cursus, opleiding,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding Sekscounselor bedraagt slechts 249.00 euro. Dit bedrag omvat een zeer uitgebreid lesboek met alle informatie omtrent relaties en seksualiteit, de professionele begeleiding van een ervaren seksconsulent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
avondonderwijs sekscounselor, opleiding sekscounselor, cursus sekscounselor, volwassenenonderwijs, relatietherapie, sekscounseling, avondschool, cursus, opleiding,
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS