Cursus

OPLEIDING

Schrijver (Auto)Biografie

Wil jij...

 1. je eigen levensverhaal of dat van je idool in een meeslepend boek gieten
 2. weten hoe je net aan een (auto)biografie begint
 3. ontdekken hoe je je boek ook echt laat publiceren
 4. jouw artistiek en literair talent ontplooien op een ongedwongen en ontspannende manier
 5. van thuis uit experimenteren met tekst en taal

Autobiograaf, een beroep met toekomst!

Heb jij al een bewogen of indrukwekkend leven gehad? Wil jij je levensverhaal van je afschrijven? Of weet jij ongelofelijk veel over een specifiek persoon? Dan is het hoog tijd om met die unieke ervaring of interesse aan de slag te gaan. Volg deze thuisstudie en groei uit tot populair (auto)biograaf!

Deze cursus besteedt aandacht aan de bijzonderheden die iemands karakter en levensloop bepalen. Je bestudeert wat een (auto)biografie meeslepend maakt. De cursus helpt je om een aantrekkelijke schrijfstijl te ontwikkelen. Je leert hoe je mikt op een bepaalde doelgroep en hoe je schrijft met aandacht voor jouw publiek.

Resultaat? Jouw sterk verhaal verkoopt! Zo inspireer je mensen én je verdient er zelf ook nog iets aan. Mooi meegenomen!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

autobiografie schijven, autobiograaf, levensverhaal schrijven, levensloop, memoires, schrijftechnieken, schrijfvaardigheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Schrijver/schrijfster bij een gespecialiseerd magazine of maandblad
 • Ghostwriter voor een bekend persoon
 • Zelfstandig auteur

Vaardigheden en skills

 • Een waaier aan informatie verzamelen en ordenen
 • Flashbacks, flashforwards, hints of historisch perspectief gebruiken? Jij kan het allemaal!
 • Een meeslepend werk creëren met boeiende plotlijnen en levensechte personages
 • Je (auto)biografie professioneel klaarmaken voor publicatie
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wie zijn je lezers?
 • Schrijfproces en emotioneel proces
 • Vorm en standpunt bepalen
 • Gebeurtenissen en omgeving
 • Karakters en personen
 • Synopsis en hoofdstukkenindeling
 • Vorm, lay-out en werktitel
 • Beschrijving, citaat en dialoog
 • Flashbacks, flashforwards, hints, historisch perspectief
 • Grammatica
 • Publiceren en starten als zelfstandig (Auto)biograaf

autobiografie schijven, autobiograaf, levensverhaal schrijven, levensloop, memoires, schrijftechnieken, schrijfvaardigheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Renée Merkestijn

Onze docente Renée Merkestijn neemt meer dan één cursus voor haar rekening aan onze school. Zij is de juiste persoon op de juiste plaats om jou perfect om te scholen tot Hooggevoeligheidscoach of Happiness Coach.
“Daarnaast doceer ik ook nog de cursus Kaartlezen met Lenormand”, zo vertelt Renée. “Die ervaring heb ik opgedaan in mijn eigen zelfstandige zaak Energiewerk & Healing”. En als extra troef kan Renée jou als beste aanleren hoe je een (auto)biografie moet schrijven. Kruip dus alvast in je pen!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Schrijver (Auto)Biografie

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Schrijver (Auto)Biografie. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische cursusmap. Jouw persoonlijke docent, een succesvol auteur, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerd pakket. De cursus is volledig en bevat alle informatie die je nodig hebt om een auteurscarrière uit te bouwen. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar extra boeken. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Schrijver (Auto)Biografie af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Schrijver (Auto)Biografie. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die versie vind je dus binnen de kortste keren bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd topdocent met heel wat ervaring in de literaire wereld. Dat is handig als je nood hebt aan feedback, tips of extra informatie. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer jij bovendien waar en wanneer je maar wil. Als je er klaar voor bent, die je een werkstuk in voor evaluatie. Geslaagd? Gefeliciteerd, je ontvangt het diploma Schrijver (Auto)Biografie!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische cursusmap. Jouw persoonlijke docent, een succesvol auteur, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerd pakket. De cursus is volledig en bevat alle informatie die je nodig hebt om een auteurscarrière uit te bouwen. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar extra boeken. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Schrijver (Auto)Biografie een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Een stage is niet meteen van toepassing op deze opleiding. Je docent raadt je wel aan om tijdens je studie zoveel mogelijk biografieën en autobiografieën te lezen. Die vind je in de plaatselijke bibliotheek of in de boekenwinkel. Het is uiteraard niet de bedoeling om plagiaat te plegen. Het is wél de bedoeling om een goed beeld te krijgen van het genre. Zo krijg je snel de unieke (auto)biografische schrijfstijl snel in de vingers!

Examen en diploma

Op het einde van je studie maak je een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt die opdracht. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Schrijver (Auto)Biografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Autobiograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

autobiografie schijven, autobiograaf, levensverhaal schrijven, levensloop, memoires, schrijftechnieken, schrijfvaardigheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Schrijver (Auto)Biografie maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek met handige voorbeelden en uitdagende oefeningen. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een professioneel auteur. Ten slotte krijg je vrij toegang tot ons online studentenplatform. Zo heb jij alles bij de hand voor een geslaagde en bijzonder leerrijke thuisstudie Schrijver (Auto)Biografie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
autobiografie schijven, autobiograaf, levensverhaal schrijven, levensloop, memoires, schrijftechnieken, schrijfvaardigheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Schrijver (Auto)Biografie

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS