Cursus

OPLEIDING

Schrijnwerker

Wil jij...

 1. Aan de slag in een boomende en werkzekere sector
 2. Snel je erkend vestigingsattest behalen om te starten als zelfstandig schrijnwerker
 3. Inspelen op het nijpend tekort aan bekwame houtbewerkers
 4. Flexibel thuis studeren, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. Genieten van online begeleiding door een ervaren schrijnwerker

Schrijnwerker, een beroep met toekomst!

Schrijnwerker is een knelpuntberoep. Bovendien is hout als duurzaam bouwmateriaal weer in opmars. Het samenspel van die twee factoren zorgt op de arbeidsmarkt voor een nijpend tekort aan geschoolde houtbewerkers. Wil jij dit gat in de markt opvullen? Ben jij een vakman in hart en nieren? Dan ben je bij de thuisstudie Schrijnwerker aan het juiste adres!

Deze cursus leert je alles over houtbewerking, van het atelier tot de werf. Je ontdekt hoe je houten ramen, deuren en poorten maakt én plaatst. Ook de afwerking en behandeling met olie, vernis of lak komt aan bod. Je leert ook onmisbare machines veilig en vakkundig bedienen. Aan het einde van de cursus lever jij dan ook prachtige werkstukken af. Jij bent dé vakman waar iedereen dringend naar op zoek is!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Attest

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  449.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

schrijnwerk, schrijnwerker, beschermd beroep, centrale examencommissie, vestigingsattest, vestigingswet, schrijnwerk, schrijnwerker, materiaalkennis, gereedschapskennis, binnenschrijnwerk, buitenschrijnwerk, Timmerwerk, Veiligheid, plaatsen, ramen,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een houtverwerkend bedrijf of een meubelfabriek
 • Assistent van een Schrijnwerker, timmerman of houtbewerker
 • Zelfstandig Schrijnwerker

Vaardigheden en skills

 • Vakkundig schrijnwerk uitvoeren en renovaties tot een goed einde brengen
 • Plaatsen van parket, glaswerk, trappen en binnendeuren? Jij kan het allemaal!
 • Mooie keuken- en badkamermeubelen maken én installeren? Jij bent uit het juiste hout gesneden!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Administratieve en technische kennis
 • Materialenkennis
 • De verschillende technieken
 • Trappen
 • Keuken- en badkamermeubelen
 • Glaswerk
 • Parket
 • Wanden en plafonds
 • Je officiële vestigingsattest behalen en starten als zelfstandig Schrijnwerker

schrijnwerk, schrijnwerker, beschermd beroep, centrale examencommissie, vestigingsattest, vestigingswet, schrijnwerk, schrijnwerker, materiaalkennis, gereedschapskennis, binnenschrijnwerk, buitenschrijnwerk, Timmerwerk, Veiligheid, plaatsen, ramen,

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Schrijnwerker

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Schrijnwerker. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische cursusmap. Jouw persoonlijke docent, een houtbewerker pur sang, stelde de cursus op maat samen. De docent gaf de cursus vorm met oog op het examen van de Centrale Examencommissie. Naast theorie bevat de cursus ook voorbeelden, tips en oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo weet je nog beter wat je van het examen kan verwachten.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf dus geen extra boeken aan te schaffen om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Schrijnwerker af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je getuigschrift Schrijnwerker en kan dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige starten, dan vormt deze opleiding de perfecte voorbereiding op het examen bij de Centrale Examencommissie. Daarnaast heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die weet je dus snel te vinden bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Je staat er bovendien nooit alleen voor! Je krijgt namelijk een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd ambachtsman via ons interactief studentenplatform. Dankzij die begeleiding ben jij 100% klaar voor het officiële examen!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische cursusmap. Jouw persoonlijke docent, een houtbewerker pur sang, stelde de cursus op maat samen. De docent gaf de cursus vorm met oog op het examen van de Centrale Examencommissie. Naast theorie bevat de cursus ook voorbeelden, tips en oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo weet je nog beter wat je van het examen kan verwachten.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf dus geen extra boeken aan te schaffen om van je thuisstudie Schrijnwerker een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Houtbewerking is een kwestie van voelen én doen. Daarom is het nuttig om je kennis uit de opleiding Schrijnwerker al tijdens het studeren om te zetten in de praktijk. Dat kan bijvoorbeeld tijdens eens stage bij een timmerman, een houtverwerkend bedrijf of een meubelmaker. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een topjob als Schrijnwerker.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van je cursus leg je het examen Schrijnwerker af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je attest Schrijnwerker. Daarmee ga je aan de slag als medewerker van een timmerman of als werknemer in een houtverwerkend bedrijf. Wil je als zelfstandig Schrijnwerker je eigen carrière vormgeven? Dan is deze opleiding de perfecte voorbereiding op het examen bij de Centrale Examencommissie. Daar haal je namelijk je officiële vestigingsattest. Daarnaast heb je ook nog een attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt opnieuw examen af bij de Centrale Examencommissie. GOED NIEUWS: Vanaf september 2018 leg je het examen Bedrijfsbeheer gewoon op onze school af.

schrijnwerk, schrijnwerker, beschermd beroep, centrale examencommissie, vestigingsattest, vestigingswet, schrijnwerk, schrijnwerker, materiaalkennis, gereedschapskennis, binnenschrijnwerk, buitenschrijnwerk, Timmerwerk, Veiligheid, plaatsen, ramen,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Schrijnwerker slechts 449.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek met duidelijke voorbeelden, handige tips en uitdagende oefeningen. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een ervaren vakman. Je krijgt ten slotte ook toegang tot ons interactief studentenplatform. Dit pakket garandeert dat je perfect voorbereid bent om je officiële vestigingsattest van de Centrale Examencommissie te behalen. Je slaagkans is maximaal!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Schrijnwerker

InschrijvenContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS