Cursus

Scenario Schrijver

Kan jij tijdens de film of op televisie ook zo genieten van een boeiende dialoog of een onverwachte plotwending? Zit je zelf vol ideeën voor een spannend verhaal of een romantische scéne? Met de thuiscursus Scenario Schrijver grijp jij de kans om jouw schrijftalent te tonen!

Tijdens de cursus leer je hoe je een interessante verhaallijn met een goede structuur opzet. Je verpakt jouw creatieve ideeën in een cluster van pakkende scènes. Met meeslepende verteltechnieken en geloofwaardige personages intrigeer jij de toeschouwer.

Jij schrijft al gauw professionele scenario´s voor films, theatervoorstellingen, televisieseries en documentaires. Altijd werk! Waar wacht je op?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

209.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die weet je snel te vinden bij jou thuis in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd topdocent die al tientallen werken schreef, van kortverhalen tot shows. Je staat er dus niet alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af. Dat is absolute vrijheid! Geslaagd voor het examen? Proficiat, jij ontvangt het diploma Scenario Schrijver!


PRAKTISCHE INFORMATIE

Je betaalt voor je opleiding Scenario Schrijver maar 209.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek. Je geniet verder een jaar lang van professionele online begeleiding door een gepassioneerd scenarioschrijver. Je krijg ten slotte ook vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Alles voor een geslaagde thuisstudie Scenario Schrijver!

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een ervaren schrijver en scenarist, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeelden, oefeningen en opdrachten tot een evenwichtig pakket. Overloop de opdrachten zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je nuttige feedback en handige tips om je werk nog verder te verbeteren.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf dus geen extra boeken aan te kopen om van je thuisstudie Scenario Schrijver een succes te maken.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Scenario Schrijver al tijdens het studeren omzetten in de praktijk? Volg dan een stage bij een toneelvereniging, productiehuis of mediabedrijf. Daar werk je actief mee aan scenario´s, sprokkel je concrete werkervaring en leer je nieuwe mensen uit het werkveld kennen. Dat komt later zeker en vast van pas als je op zoek gaat naar een baan als Scenarist.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een uitdagende stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkel praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je beëindigt je stage voor je examen aflegt. Zo ben je na een geslaagde eindopdracht meteen vertrokken voor een droombaan als Scenarist.

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
 
Centrum Voor Afstandsonderwijs, Ondernemersschool (Kamer Van Koophandelnummer 59720131), tel ++32/3.292.33.33 info@centrumvoorafstandsonderwijs.be

PROGRAMMA

 • Een verhaal begint met een…idee
 • De vier W´s en de regel van drie
 • Van concept tot scenische synopsis
 • Verteltechnieken en dramatische situaties
 • Scenario´s voor film en theater
 • Audio Drama, stripverhaal en fotoroman
 • Role Playing Games, City Games, GPS-spelen en Alternate Reality Games
 • Schrijf je eigen moordspel
 • Voor professionele scenaristen in Vlaanderen en Nederland
 • Starten als zelfstandig Scenarist
GRATIS
Proefhoofdstuk

De beste IT-infrastructuur en begeleiding

Jouw begeleiding gebeurt via de meest hoogtechnologische servers en IT-infrastructuur vanuit Nederland. Dit leerplatform is volledig ontwikkeld op maat van onze studenten en maakt je van opleiding een bijzondere en aangename ervaring. Dag en nacht staan onze medewerkers daar klaar om je de perfecte studiebegeleiding te geven. Via razendsnelle internetverbindingen log je in op ons studentenplatform en krijg je van daar uit jouw persoonlijke begeleiding. Dankzij deze uitstekende infrastructuur kan je dag en nacht genieten van de online begeleiding.

PLATFORM
INFORMATIE

VAARDIGHEDEN

 • Interessante verhaallijnen met een goede structuur zo uit je mouw schudden
 • Een verhaal vol pakkende scènes en geloofwaardige personages uitwerken
 • Films, theatervoorstellingen, televisieseries of documentaires? Jij schrijft elke keer weer het gepaste scenario!

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Medewerker van een theatervereniging
 • Scenarist bij een toneelgezelschap, productiehuis of mediabedrijf
 • Zelfstandig Scenarist

EXAMEN EN DIPLOMA

Het examen omvat een eindopdracht waar je al jouw kennis en vaardigheden verwerkt. Jouw docent geeft je hierover alle praktische informatie. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Scenario Schrijver. Hiermee solliciteer je meteen bij een productiehuis of mediabedrijf voor een droombaan als Scenarist. Wil je als zelfstandig Scenarist aan de slag? Kijk dan hier voor meer informatie over het kunstenaarsstatuut.

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Scenario Schrijver. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een ervaren schrijver en scenarist, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeelden, oefeningen en opdrachten tot een evenwichtig pakket. Overloop de opdrachten zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je nuttige feedback en handige tips om je werk nog verder te verbeteren.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf dus geen extra boeken aan te kopen om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2019 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2019 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Scenario Schrijver af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Scenario Schrijver. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2019 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Onze Docenten

Onze Docenten

Patrick Bernauw
Van televisiereeksen en toneelstukken tot luisterspelen en romans, docent Creatief Schrijven Patrick Bernauw heeft zijn hele leven gewijd aan de nobele kunst van het schrijven. Geen uitdaging ging hij tot nu toe uit de weg, wat resulteerde in zijn eigen boek Mysteries van het Lam Gods én een eigen theaterproductiehuis de Scriptomanen. “Ik hou ervan om mijn werk in actie te zien. Zelf regisseren of meespelen in een stuk geeft me enorm veel voldoening.”
 
Al tien jaar lang staat de auteur daarom ook op het podium voor de klas om zijn tricks of the trade door te geven aan de studenten van het Centrum Voor Avondonderwijs. “Lesgeven boeit me en sluit voor mij perfect aan bij wat ik doe”, besluit hij.
SCHRIJF JE NU INContact

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van de Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers van de Benelux. Studenten van over de hele wereld studeren in meer dan vijf talen thuis op hun eigen tempo via het systeem van afstandsonderwijs. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS