Cursus

OPLEIDING

Russisch

Wil jij...

 1. op basisniveau Russisch leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. de tekens van het Cyrillisch alfabet op je duimpje kennen
 3. met Russische vrienden, familieleden of zakenpartners communiceren in hun moedertaal
 4. in het Russisch je plan trekken tijdens je volgende trip naar Rusland, Oost-Europa of Centraal-Azië
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een enthousiaste taaldocent

Russischsprekende Professional, een beroep met toekomst!

Russisch is een wereldtaal met 150 miljoen sprekers. De taal is belangrijk in Rusland én in de rest van Oost-Europa en Centraal-Azië. Kennis hebben van zo´n wereldtaal biedt heel wat voordelen. Zowel op vakantie als op het werk komt Russisch goed van pas. Tijd dus om je in te schrijven voor deze thuisstudie!

Na het volgen van deze praktische taalcursus spreek jij vlot Russisch. Je redt jezelf binnenkort zonder problemen op citytrip in het wondermooie Sint-Petersburg. Jouw kennis van het Russisch komt ook zakelijke relaties ten goede. Je bent immers in staat om een telefoongesprek te voeren met je zakenpartner in Moskou, te chatten met collega´s in Kazachstan of zakelijke e-mails te versturen naar het hart van Siberië.

Omdat het Russisch gebruik maakt van een variant op het Cyrillische alfabet vormt de taal een extra uitdaging. Ideaal voor wie echt van taal houdt!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>russisch, rusland, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, groepslessen, thuisstudie, volwassenen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een bedrijf met Russischtalige klanten, partners of collega´s
 • Toeristisch medewerker of gids
 • Medewerker in een reisbureau of bij een reisorganisatie

Vaardigheden en skills

 • Vlot en zelfzeker Russisch spreken en begrijpen
 • Met zorg Cyrillische teksten lezen en schrijven
 • In het Russisch je plan trekken op het werk, in de winkel, op restaurant of op hotel
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De klankleer en het alfabet
 • Woordenschat en grammatica
 • Teksten en dialogen
 • Alledaagse situaties in de privésfeer
 • Zich voorstellen
 • Boodschappen doen, shoppen, dineren en een kamer reserveren
 • Alledaagse situaties in de bedrijfssfeer
 • Je bedrijf voorstellen
 • Een product of dienst aanbieden
 • Communicatie via telefoon, e-mail en brief

<p>russisch, rusland, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, groepslessen, thuisstudie, volwassenen

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Russisch

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Russisch wil leren. Of je nu Russisch wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met vrienden en familieleden, met collega’s en zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een pluspunt op jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Het cursusmateriaal maakt jou stap voor stap wegwijs in de Russische taal.
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding schrijf en spreek je Russisch op basisniveau. Je leest snel eenvoudige teksten. Je verstaat alledaagse gesprekken vlot.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd of op reis zoveel mogelijk Russisch. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Russisch. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving gaat het studiepakket meteen op de post. Dat pakket vind je snel bij jou thuis in de brievenbus. Daarna geniet je van uitzonderlijke flexibiliteit: je studeert waar en wanneer je maar wil. Dankzij de praktijkgerichte begeleiding van een gepassioneerd taaldocent sta je er bovendien nooit alleen voor. Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Dat is absolute vrijheid! Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Russisch.

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit een handboek én audiomateriaal. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Dat is een goede voorbereiding op het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Russisch een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Een taal leren vraagt oefening. Wil je jouw kennis uit de opleiding Russisch in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een bedrijf met Russischtalige klanten of partners. Tijdens een stage doe je concrete werkervaring op en bouw je aan een netwerk van professionele contacten. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Russischsprekende Professional.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een boeiende stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst een paar praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je beëindigt je stage voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Jij bepaalt zelf het examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Russisch. Hiermee toon je jouw taalvaardigheid aan en solliciteer je direct voor internationale topjobs in business, toerisme of diplomatie.

<p>russisch, rusland, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, groepslessen, thuisstudie, volwassenen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Russisch maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursuspakket met audio-ondersteuning. Daarnaast krijg je via Skype 4 uur intensieve begeleiding van een ervaren taaltrainer. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Ten slotte krijg je ook vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie Russisch!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
russisch, rusland, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, cursus, afstandsonderwijs,thuis studeren
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Russisch

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS