Cursus

OPLEIDING

Rookstopconsulent

Wil jij...

 1. zelf stoppen met roken
 2. andere mensen helpen om vaarwel te zeggen tegen de sigaret
 3. verschillende methoden ontdekken om tot een rookvrij leven te komen
 4. meer verdienen door jouw aanbod als coach uit te breiden
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een echte topdocent

Rookstopconsulent, een beroep met toekomst!

Wat sommige mensen ook beweren, stoppen met roken is altijd moeilijk. Tienduizenden mensen proberen het elk jaar op eigen houtje. Slechts een fractie slaagt er ook echt in om definitief te stoppen. De rest hervalt of gaat op zoek naar deskundige hulp. Wil jij rokers professioneel begeleiden naar een sigarettenvrij bestaan? Dan is een thuisstudie Rookstopconsulent zeker iets voor jou!

In deze cursus ontdek je hoe je mensen ondersteunt terwijl ze stoppen met roken. Je maakt kennis met de effecten van roken op de gezondheid en je leert hoe je mensen op een gerichte manier begeleidt. Uit onderzoek is gebleken dat wie stopt met roken onder professionele begeleiding beduidend hogere slaagkansen heeft om op lange termijn rookvrij te blijven. Jouw hulp helpt!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

rookstopconsulent, tabacoloog, roken, stoppen, gezondheid, volhouden, rookvrij, rookverbod, sigaret, roker, verslaving, passief roken, rookstopplan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze cursus is ideaal als je zelf wil stoppen met roken of als je iemand in je omgeving wil helpen
 • Deze cursus is een goede aanvulling voor iedereen werkzaam in de gezondheidssector
 • Rookstopconsulent in een coachingsbureau
 • Zelfstandig rookstopconsulent

Vaardigheden en skills

 • Jij weet alles over de achtergrond, het effect en de gevaren van roken
 • Verschillende methoden beheersen om mensen naar een rookvrij bestaan te leiden
 • Klanten een duidelijk stappenplan aanbieden om hun verslaving aan te pakken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Roken als verslaving
 • Gevolgen van roken op de gezondheid
 • Hulpmiddelen en medicijnen
 • Methoden om te stoppen met roken
 • Motiverende gespreksvoering
 • Methoden om te stoppen met roken
 • Motivatie om te stoppen met roken
 • Stappenplan voor de behandeling: STIMEDIC en het stoppen-stappenplan
 • Starten als zelfstandig Rookstopconsulent

rookstopconsulent, tabacoloog, roken, stoppen, gezondheid, volhouden, rookvrij, rookverbod, sigaret, roker, verslaving, passief roken, rookstopplan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Chantal van de Walle

Chantal van de Walle heeft naast een eigen praktijk waarin ze mensen vanuit een
psychologische aanpak begeleidt in hun leven, ook de cursus Rookstopconsulent geschreven
voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs. Ze doceert de opleiding niet enkel omdat ze
beroepsmatig de kennis heeft om mensen vakkundig te begeleiden, te stimuleren en te
motiveren, maar omdat ze zelf een hele boel ervaring heeft binnen haar vakgebied.
Verder doceert ze vanuit haar expertise uit haar eigen coach praktijk de cursus rouw en 
verlies consulente en ritueelbegeleider.
 
Er zijn momenten in het leven waarop je met een grote veranderingen te maken krijgt. Het
zijn zogenaamde ‘scharniermomenten’: gebeurtenissen die je leven opdelen in ervoor en
erna. Een geboorte, huwelijk, overlijden, nieuwe baan, met pensioen gaan enzovoort. Op die
momenten is het fijn om te weten hoe je hiermee om kunt gaan. Hoe je je emoties kunt
uiten en alles een plekje kunt geven.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Rookstopconsulent

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Roken is een verslaving waar veel mensen mee kampen. Stoppen met roken is een hele opgave. Weinig mensen slagen erin zonder professionele hulp. Met deze thuisstudie help jij jezelf of anderen om van deze kwalijke en ongezonde gewoonte af te geraken. Ideaal als je zelf wil stoppen met roken, als je het aanbod in jouw coachingpraktijk wil uitbreiden, of als je snel wil starten als zelfstandig rookstopconsulent. Altijd werk!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie praktijkgericht?
Ja, aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching . Check het aanbod, schrijf je in en word coachingexpert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die ligt dus binnen de kortste keren bij jou in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je staat er bovendien nooit alleen voor. Je krijgt namelijk een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd coach die zelf vroeger ook rookte. Een echte ervaringsdeskundige dus. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je ontvangt het diploma Rookstopconsulent!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een gebalanceerde mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Rookstopconsulent een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Rookstopconsulent in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een coachingsbureau of een zelfstandig rookstopconsulent. Zo pas je de leerstof uit de cursus actief toe. Je leert ook nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Rookstopconsulent.

Kies zelf de periode, plek en duur van de stage. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je beëindigt de stage voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een uitdagende carrière als Rookstopconsulent. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Rookstopconsulent. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Rookstopconsulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

rookstopconsulent, tabacoloog, roken, stoppen, gezondheid, volhouden, rookvrij, rookverbod, sigaret, roker, verslaving, passief roken, rookstopplan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Rookstopconsulent maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een topdocent die persoonlijke ervaring heeft met tabaksverslaving. Ten slotte krijg je vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie Rookstopconsulent!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Rookstopconsulent

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS