Cursus

OPLEIDING

Risicomanager

Wil jij...

 1. bedrijven of organisaties klaarstomen voor de toekomst
 2. risico’s, valkuilen en obstakels ombuigen in opportuniteiten
 3. jezelf als manager of bedrijfsleider verder specialiseren
 4. studeren waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont

Risicomanager, een beroep met toekomst!

Elk bedrijf streeft naar winst en groei. Toch komen er op de weg naar succes onzekerheden, bedreigingen en crisissen voor. Om organisaties bewust te maken van de risico´s is professioneel risicomanagement onmisbaar. Wil jij bedrijven begeleiden in een snel veranderende wereld? Zoek jij naar een gespecialiseerde job vol uitdagingen? Schrijf je dan in voor de thuisstudie Risicomanager.

Met de kennis uit deze opleiding weet jij crisissen te voorkomen. Je ontdekt snel nieuwe kansen en mogelijkheden. Je bent in staat om volledig zelfstandig risico´s te identificeren, te beoordelen en om te buigen in positieve opportuniteiten. Ga de uitdaging aan en maak je bedrijf robuuster en flexibeler dan de concurrentie! Zo maak jij een wereld van verschil.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

risico management, risk management, risk manager, risico manager, opleiding, cursus, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs, studeren, opleiding, school, risico, risk, groepslessen, lessen, diploma, graduaat, risicomanagement, riskmanagement

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig risicomanager
 • Risicomanager in een organisatie of onderneming

Vaardigheden en skills

 • Risico´s identificeren, beoordelen en in kansen ombuigen
 • Organisaties correct voorbereiden op risicovolle plannen of investeringen
 • Gevolgen van risico´s correct inschatten, monitoren en onder controle houden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is risicomanagement?
 • De organisatiestructuur
 • De menselijke factor
 • Belangrijke stakeholders
 • Risico´s identificeren
 • Risico´s beoordelen
 • De organisatie voorbereiden
 • De succesvolle aanpak van een risico: van de eerste reactie tot het herstel
 • Risicomanagement en communicatie
 • Starten als zelfstandig Risicomanager

risico management, risk management, risk manager, risico manager, opleiding, cursus, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs, studeren, opleiding, school, risico, risk, groepslessen, lessen, diploma, graduaat, risicomanagement, riskmanagement

Onze docenten

Christophe Goidts

Christophe Goidts is zelfstandig organisatieadviseur en geeft les aan verschillende hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet hij zich met veel plezier in voor het volwassenonderwijs. Als hoofddocent van verschillende communicatie- en managementopleidingen aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs helpt Christophe Goidts jaarlijks tientallen studenten op weg om een diploma te behalen.
 
“Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het CVA is dat ik gemotiveerde mensen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied kan helpen”, vertelt hij. “Het tijdperk van afstuderen en ‘ervan af zijn’ is voorbij”, meent Christophe. “Door bij te blijven leren, ontwikkel je jezelf. Niets levert zo veel op als een investering in jezelf!” Vandaar dat verschillende mensen met de meest uiteenlopende carrières zich continu scholen of bijscholen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Risicomanager

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Gevaar loert om de hoek, ook voor ondernemingen en organisaties. Elk groeipad is bezaaid met risico’s. Elke bedrijfsstrategie heeft een achilleshiel. Om daar op in te spelen is een professionele aanpak nodig. Net die aanpak krijg je in deze opleiding onder de knie. Ideaal als je wil starten als volwaardig risicomanager, als je de veerkracht van je bedrijf wil verstevigen, of als je jouw managementcapaciteiten wil verbreden.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Management & Bedrijfsvoering. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus binnen de kortste keren bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Je staat er trouwens niet alleen voor. Je krijgt namelijk een jaar lang online begeleiding van een echte managementgoeroe. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je bent de trotse eigenaar van het diploma Risicomanager!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een gebalanceerde mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Risicomanager een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Risicomanager in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een bedrijf in je buurt. Je doet er concrete werkervaring op en gebruikt de leerstof op een actieve manier. Je timmert ook aan een netwerk van professionele contacten. Spreek die contacten na je stage aan om snel werk te vinden als Risicomanager.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je beëindigt de stage voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Risicomanager. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Risicomanager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Risicomanager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

risico management, risk management, risk manager, risico manager, opleiding, cursus, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs, studeren, opleiding, school, risico, risk, groepslessen, lessen, diploma, graduaat, risicomanagement, riskmanagement

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Risicomanager maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een absolute topdocent met heel wat ervaring in risk management. Bovendien krijg je ook toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie Risicomanager!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Risicomanager

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS