Cursus

OPLEIDING

Reisverhalen schrijven (hobby)

Wil jij...

 1. je onvergetelijke reisavonturen vastleggen op papier
 2. je strafste verhalen delen met vrienden en familie
 3. een leuke reisblog starten en thuisblijvers inspireren voor hun volgende vakantie
 4. alles te weten komen over verhaallijnen, vertelperspectieven, taalgebruik en meer
 5. superhandige tips krijgen van een ervaren schrijver

Schrijver, een beroep met toekomst!

Goed geschreven reisverhalen doen ons allemaal dromen over exotische bestemmingen en dienen vaak als inspiratie om zelf op pad te gaan.

Wil je jouw belevenissen voor jezelf vereeuwigen? Of wil je het thuisfront op de hoogte houden van je ongelooflijke avonturen? Tijdens deze workshop leer je verhalen uitschrijven die de lezer van begin tot einde meesleuren in een kleurrijke draaikolk van onbekende culturen, spannende activiteiten, onbegrijpelijke talen, overheerlijk eten en adembenemende natuurpracht. Een ervaren schrijver geeft je heel wat tips om je eigen reisblog te starten of de pagina's van je reisboekje vol te schrijven. Wie weet wordt je schrijftalent wel opgepikt door de grote massa!

Je volgende bestemming al gekozen? Ik ga op reis en ik neem mee: een pen, een schriftje en een stevige dosis inspiratie!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  4 lesuren

  99.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

reisverhalen, schrijven, neerpennen, reisblog, blogverhalen, schrijver, reisverhaal, workshop, hobbyschool, hobbycursus, hobby, cursus, leren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

Alle workshops die je via de Hobbyschool volgt, zijn bedoeld voor je eigen plezier en persoonlijke ontwikkeling. Maar dat sluit niet uit dat je al deze vaardigheden ook in je professionele carrière kan gebruiken. Met de tips die je krijgt tijdens deze workshop kan je perfect aan de slag als blogger of copywriter in de toeristische sector!

Vaardigheden en skills

 • Je beheerst alle verhaal- en schrijftechnieken om boeiende en inspirerende reisverhalen te schrijven.
 • Je kan je eigen reisblog opstarten en regelmatig voeden met fijne content.
 • Je weet welke belevenissen en indrukken je lezer kunnen boeien.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Inspirerende reisblogs
 • Hoe begin je te schrijven?
 • Over welke gebeurtenissen/indrukken schrijf ik? Waarover beter niet?
 • Een vertelperspectief kiezen
 • De structuur van een goed reisverhaal
 • Chronologische tijdlijn of net niet?
 • Kill your darlings: schrijven is schrappen en verbeteren
 • Het juiste taalgebruik hanteren
 • Feiten en fictie door elkaar halen

reisverhalen, schrijven, neerpennen, reisblog, blogverhalen, schrijver, reisverhaal, workshop, hobbyschool, hobbycursus, hobby, cursus, leren

Onze docenten

Petra Thomas

Petra Thomas begon te schrijven toen ze zes was en ontdekte dat letters op papier woorden vormden, en woorden verhalen. Talrijke poëzieprijzen later behaalde ze een master in de Logopedie en Audiologie en het diploma van leerkracht. Momenteel is ze docent Schrijven en Woordkunst-Drama in de Academie Regio Tienen. Op haar literaire blog werpt ze wekelijks in een niemen(d)alletje van precies 101 woorden een poëtische blik op de alledaagsheid der dingen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Reisverhalen schrijven (hobby)

Waarom is deze workshop iets voor mij?
Bloggen is hip en dé ideale manier om je reismicrobe door te geven! Zowel grote ontdekkingsreizigers als mensen die dicht bij huis op vakantie gaan, hebben vaak boeiende verhalen te vertellen. Door de jouwe op papier te zetten of in een blog te gieten, zullen je belevenissen de tand des tijds makkelijk doorstaan.
Heb ik voorkennis nodig om deze workshop te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Je bouwt je schrijfvaardigheden op door veel te oefenen.
Moet ik een eigen blog hebben om de workshop te kunnen volgen?
Nee, je hebt geen blog nodig. Tijdens de workshop kan je ervoor kiezen om op papier of op je laptop te werken. Als je wel een eigen reisblog hebt, kan je die aan de workshopbegeleider tonen en om feedback vragen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De workshop ‘Reisverhalen schrijven (hobby)’ duurt 4 uur. Tijdens deze opleiding ontdek je op een praktijkgerichte manier alle kennis en vaardigheden voor een uitgebreide introductie tot dit fantastische interesseveld. Zo ga jij thuis gewoon verder aan de slag! De ideale manier om jouw vrije tijd extra waardevol te besteden! In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te brengen naar deze workshop. Werk je liever op je laptop? Ook dat kan! Vergeet je oplader niet.

Praktijkervaring en stage

Op basis van deze praktijkgerichte workshop leer jij alle kennis die je nodig hebt om in je vrije tijd te genieten van deze unieke hobby. Een stage is bij deze hobbycursus dus niet van toepassing.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Tijdens de workshop leer je namelijk heel wat praktische skills die je nadien verder kan ontplooien in je eigen vrije tijd. Je docent zal je gedurende de hele opleidingsdag evalueren en nadien krijg je op basis van jouw deelname een attest mee naar huis! Een ideaal aandenken aan deze dag en voor jezelf een mooi bewijs dat je deze nieuwe vaardigheden in de vingers hebt.

reisverhalen, schrijven, neerpennen, reisblog, blogverhalen, schrijver, reisverhaal, workshop, hobbyschool, hobbycursus, hobby, cursus, leren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze workshop bedraagt slechts 99.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesmateriaal, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de lokalen en het attest dat je nadien ontvangt.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
reisverhalen, schrijven, neerpennen, reisblog, blogverhalen, schrijver, reisverhaal, workshop, hobbyschool, hobbycursus, hobby, cursus, leren
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Reisverhalen schrijven (hobby)

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS