Cursus

OPLEIDING

Reisleider

Wil jij...

 1. mensen de reis van hun dromen bezorgen, dichtbij of verrassend ver weg
 2. allerlei soorten trips in goede banen leiden, van vertrek tot terugkeer
 3. geld verdienen door de wijde wereld te ontdekken
 4. jouw passie voor reizen omtoveren in een job
 5. studeren waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo en op je eigen manier

Reisleider, een beroep met toekomst!

Reizen en er nog iets mee verdienen ook? Dat moet een droom zijn! Nee hoor, dat is simpelweg je taak als Reisleider. Wil je graag de wereld zien? Wil je proeven van verschillende culturen? Zie je het zitten om geregeld in de exotische zon of tussen de besneeuwde bergtoppen te vertoeven? Werk je al voor een reisorganisatie en sta je te popelen om net als je collega´s je koffers te pakken? Volg dan de thuiscursus Reisleider.

Deze cursus leert je alles om aan de slag te gaan in de toeristische sector. Jij wordt het ideale aanspreekpunt voor vakantiegangers. Je ziet de wereld en maakt kennis met nieuwe culturen. Je staat reizigers bij met tips en praktische informatie. Jij kent alle hotspots. Jij zorgt er kortweg voor dat je klanten een droomvakantie hebben!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

reisbegeleider, animator, reisorganisator, reisleider, reisformules, reisdocumenten, gids, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een reisbureau of reisagentschap
 • Reisbegeleider bij een touroperator
 • Animator in een hotel of een resort
 • Zelfstandig reisleider

Vaardigheden en skills

 • Intercultureel communiceren zonder misverstanden
 • Ernstige klachten en onvoorziene situaties professioneel en koelbloedig aanpakken
 • Verschillende soorten reizen tot in de puntjes voorbereiden en begeleiden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je taken als reisleider
 • Voorbereiding en start van de reis
 • Begeleiding tijdens de reis
 • De standplaatshost(ess)
 • Leidinggeven aan een groep
 • Intercultureel communiceren
 • Groepsprocessen
 • Klachten en ernstige onvoorziene situaties
 • Natuur, cultuur en milieu
 • Starten als zelfstandig reisleider

reisbegeleider, animator, reisorganisator, reisleider, reisformules, reisdocumenten, gids, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Ans Bos-Witké

Als reisleider ben ik jaren werkzaam geweest voor een touroperator die zich gespecialiseerd heeft in actieve reizen. Daarnaast heb ik als reiziger/deelnemer deelgenomen aan een paar groepsreizen die door collega’s werden begeleid waarbij ik ook het begeleiden van reizen vanuit een andere positie, namelijk die van de deelnemer/reiziger kon meemaken.
Wat ik o.a. als reisleider heb geleerd is dat het een ongelooflijk boeiend, afwisselend vak is wat veel kanten kent: je gaat met diverse groepen om, je leert je organisatorische kwaliteiten te ontwikkelen, je bent veel buiten en je komt erachter dat het vaak hard werken is.
 
Gekozen is voor de praktische kant van het reisleiderschap en het omgaan met onverwachte situaties. Het is namelijk een uitvoerend beroep waarbij diverse situaties naar voren kunnen komen. Aan de hand van deze opleiding leer je met deze situaties omgaan. Veel succes!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Reisleider

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Reisleider. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een gepassioneerde globetrotter, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een gebalanceerde mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Reisleider af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Reisleider. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Je staat er bovendien niet alleen voor. Je krijgt namelijk een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd reisleider die al heel wat reiskilometers op de teller heeft staan. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, jij bent de trotse eigenaar van het diploma Reisleider. De wereld ligt aan je voeten!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een gepassioneerde globetrotter, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een gebalanceerde mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Reisleider een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Reisleider in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een reisagentschap of een touroperator. Tijdens een stage verzamel je nuttige werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen. Dat komt later zeker van pas als je zoek gaat naar een baan als Reisleider.

Bepaal zelf de plaats, periode en duur van de stage. Heb je een uitdagende stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je rondt de stage af voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een prachtcarrière als Reisleider. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Reisleider. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Reisleider. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

reisbegeleider, animator, reisorganisator, reisleider, reisformules, reisdocumenten, gids, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Reisleider maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door reisleider in hart en nieren. Daarbovenop krijg je ook toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie Reisleider!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
reisbegeleider, animator, reisorganisator, reisleider, reisformules, reisdocumenten, gids, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Reisleider

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS