Cursus

OPLEIDING

Reisagent

Wil jij...

 1. mensen de reis van hun dromen bezorgen, dichtbij of verrassend ver weg
 2. alles leren over reisverzekeringen, accommodaties, vervoersopties en nog zoveel meer
 3. snel starten als professioneel Reisagent
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont

Reisagent, een beroep met toekomst!

Het toerisme is wereldwijd booming business. De sector groeit jaarlijks en heeft nood aan goed opgeleide en enthousiaste reisagenten. Vul jij die nood in? Is reizen jouw passie? Wil je anderen een onvergetelijke droomreis bezorgen? Volg dan deze thuiscursus en word professioneel Reisagent!

Als Reisagent ben je voortdurend op zoek naar de nieuwste hotspots, ongerepte bestemmingen, vernieuwende reispakketten en schitterende resorts. Je leert de hele wereld kennen! Je geeft klanten het juiste reisadvies en brengt hen op weg naar hun droombestemming. Je informeert hen over overnachtingsmogelijkheden, het lokale klimaat en de plaatselijke cultuur. Kortom, jij bezorgt elke doelgroep een reis op maat.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

reisagent, reisbureau, toeristische sector, reisadvies, reiswereld, zakentoerisme, reisinformatie, reisagentschap, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een reisbureau of reisagentschap
 • Zelfstandig reisagent

Vaardigheden en skills

 • Prijsberekeningen uitvoeren en reisverzekeringen afsluiten? Jij kent er alles van!
 • Professioneel omgaan met verschillende soorten klanten
 • Reizen uitkiezen en afstemmen op de individuele wensen van de klant
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Organisatie en structuur van de reisindustrie
 • Bemiddelaar, agent of adviseur?
 • Het reisbureau, het incentive house en het congresbureau
 • Toerisme en dagrecreatie
 • Vervoersmiddelen en vervoersmaatschappijen
 • Computerised Reservation System (CRS)
 • Brochures
 • Hotels
 • Reisverzekering
 • Verkooptechnieken
 • Starten als zelfstandig Reisagent

reisagent, reisbureau, toeristische sector, reisadvies, reiswereld, zakentoerisme, reisinformatie, reisagentschap, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Miriam Van Noten

“Ik ben sinds maart 2010 docent bij CVA (thuisstudie) waar ik de cursus Reisagent van a tot z opgesteld heb”, zo vertelt Miriam Van Noten. “Verder ben ik een duizendpoot die overal ingeschakeld kan worden in verkoop, administratie, events, ... Variatie is dan ook mijn motto”. 
 
Verder werd haar kennis toegepast in de cursus Toerisme en Recreatiemanagement. Ongetwijfeld neemt Miriam jou mee in haar cursussen op een boeiende en leerrijke reis!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Reisagent

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Reisagent. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een gepassioneerde globetrotter, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een gebalanceerde mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Reisagent af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Reisagent. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Je staat er bovendien niet alleen voor. Je krijgt namelijk een jaar lang online begeleiding van een topdocent met een onstilbare passie voor reizen. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Reisagent.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een gepassioneerde globetrotter, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een gebalanceerde mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Reisagent een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Reisagent in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een reisagentschap of een touroperator. Tijdens een stage gebruik je de leerstof actief, sprokkel je relevante ervaring én bouw je een netwerk van professionele contacten uit. Spreek dat netwerk na je stage aan om snel werk te vinden als Reisagent.

Kies zelf de plaats, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je rondt de stage af voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Reisagent. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Reisagent. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Reisagent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

reisagent, reisbureau, toeristische sector, reisadvies, reiswereld, zakentoerisme, reisinformatie, reisagentschap, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Reisagent slechts 249.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een gemotiveerd topdocent met heel wat ervaring in de toeristische sector. Ten slotte krijg je ook toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie Reisagent!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Reisagent

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS