Cursus

OPLEIDING

Puppytraining

Wil jij...

 1. jouw kleine pup al van jongs af aan trainen
 2. puppy’s opvoeden tot brave en betrouwbare viervoeters
 3. als hondentrainer meer verdienen door een nog betere en completere service aan te bieden
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 5. genieten van online begeleiding door een ervaren hondentrainer

Puppytrainer, een beroep met toekomst!

Begin jij spontaan te kwispelen bij het zien van deze kleine viervoeters? Zie jij het helemaal zitten om puppy's op te voeden tot sterke, gehoorzame honden? Dan is deze thuiscursus jouw op het lijf geschreven!

De eerste maanden in het leven van een hond zijn cruciaal voor zijn verdere hondenleven. Een puppy moet door zijn baasje worden opgevoed, maar ook zijn persoonlijkheid moet plaats krijgen om te ontplooien. Na deze opleiding zal je in staat zijn om anderen te helpen hun kleine kapoen groot te brengen. Als puppytrainer verleg jij de focus van het schattige naar het functionele.

Door proactief te wijzen op wat kan en niet kan, help je om de regels vast te leggen tussen baasje en hond. Jij bent klaar om de nieuwe Cesar Millan te worden!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

249.00 211.65 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

honden, puppy, puppies, trainen, trainer, opleiden, dieren, probleemgedrag, oplossen, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, leren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Perfect voor iedereen die binnenkort een puppy wil opleiden
 • Werknemer in een hondenschool
 • Zelfstandig puppytrainer

Vaardigheden en skills

 • De verschillende hondenrassen en hun typische karakters hebben geen problemen meer voor je
 • De grens tussen schattig en toekomstig probleemgedrag herkennen én aanpakken
 • Jouw en andermans puppy met verstand van zaken opleiden tot een brave viervoeter
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De verschillende rassen
 • Kenmerken en karakteristieken
 • Voorbereiding
 • Van jong naar oud: de training
 • Probleemsituaties en oplossingen
 • De gezondheid van je puppy

honden, puppy, puppies, trainen, trainer, opleiden, dieren, probleemgedrag, oplossen, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, leren

Onze docenten

Christel Sonck

Honden zijn altijd de grootste passie van Christel Sonck geweest en ze vindt dat we veel van elkaar kunnen leren. Na een zeer gevarieerde loopbaan besliste ze enkele jaren geleden om zich volledig te wijden aan haar 2 passies: mensen helpen én honden helpen.
 
Ze coacht mensen die op een keerpunt staan in hun leven en niet weten welke beslissing ze moeten nemen. "Verder doet ik veel loopbaanbegeleiding voor de VDAB", zegt Christel. "Dikwijls zijn mijn klanten mensen die van hun passie hun beroep willen maken maar de stap nog niet durven zetten. Als ervaringsdeskundige kan ik hen begeleiden."
 
Anderzijds helpt ze mensen om hun hond een goede opvoeding te geven. Ze traint geen honden maar ze voedt hen op zodat zij en hun baasjes harmonieus kunnen samenleven.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Puppytraining

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Iedereen die graag met dieren werkt en goed met honden overweg kan, is hier aan het juiste adres. Zelfstandig puppytrainer? Medewerker in een hondenschool? Of gewoon om jezelf klaar te stomen voor de komst van een puppy bij jou thuis? Met deze thuisstudie maak jij je droom waar.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
In principe heb je geen voorkennis nodig, al is het natuurlijk handig als je al enige ervaring hebt met het houden van puppy’s en jonge honden.
Wat is het verschil met de thuisstudies Hondentrainer en Hondencoach?
De thuisstudie Puppytraining zoomt in op het opvoeden van puppy’s en heel jonge hondjes. De thuisstudie Hondentrainer focust op de opvoeding en de gedragstraining van honden van alle leeftijden. De thuisstudie Hondencoach leert je dan weer hoe je de band tussen baasje en beestje versterkt, en hoe je negatieve gedragingen bij honden afleert. De nadruk ligt hier eerder op coaching, heropvoeding en bijsturing.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen, bijvoorbeeld op een hondenschool. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Dierverzorging. Katten, paarden of konijnen? EHBO of therapie voor dieren? Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent, een echte toptrainer, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Puppytraining een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage bij een hondenschool. Tijdens zo'n stage leer je werken met jonge pups van heel uiteenlopende rassen en met heel verschillende karakters. Je gebruikt de leerstof uit de cursus op een actieve manier én je leert nieuwe mensen kennen in de wereld van de hondentraining. Dat is handig voor later, want een stage is zo een prima startpunt voor een droomcarrière als Puppytrainer.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Puppytraining. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Puppytrainer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

honden, puppy, puppies, trainen, trainer, opleiden, dieren, probleemgedrag, oplossen, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, leren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Puppytraining maar 211.65 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Puppytraining

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS