Cursus

OPLEIDING

Psychologie van het Kind

Wil jij...

 1. kleine kinderen ondersteunen in hun groei en ontwikkeling
 2. het gedrag en de psyche van kinderen beter begrijpen en doorgronden
 3. de theorieën van Maslow, Erikson en Piaget door en door leren kennen
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Psychologisch Consulent, een beroep met toekomst!

Of je nu kinderen hebt of met hen werkt, jij wil elk kind alle kansen geven om zijn/haar maximum potentieel te bereiken. Wil je hier je beroep van maken en je aan een carrière in de kinderpsychologie wagen? Deze thuiscursus psychologie van het jonge kind is speciaal ontworpen voor mensen zonder voorkennis van psychologie die thuis op eigen tempo willen studeren.

Je bouwt fundamentele kennis over kinderontwikkeling op en leert waarom kinderen zich op een bepaalde manier gedragen. Je verdiept je in de mentale, sociale en emotionele processen van geboorte tot vroege puberteit. Motorische vaardigheden, taalontwikkeling en identiteitsvorming behoren allemaal tot jouw expertiseveld na deze cursus.

In een mum van tijd ben jij de expert in kinderontwikkeling!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

ontwikkelingspsychologie van het kind, kinderpsychologie, evolutie gedrag, jeugdpsychologie, cognitieve ontwikkeling, adolescentie, levenslooppsychologie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Psychologisch consulent voor kinderen
 • Kindercoach
 • CLB-medewerker
 • Medewerker in een kinderdagverblijf

Vaardigheden en skills

 • Een grondig inzicht in de kinderpsychologie
 • De interne en externe invloedsfactoren op de ontwikkeling van kinderen
 • Gedragspatronen voor elke leeftijdscategorie op je duimpje kennen
 • Risico's op mentale problemen bij kinderen herkennen
 • Kinderen ondersteunen bij mentale, emotionele en sociale obstakels
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Omgevingsfactoren die de ontwikkeling beïnvloeden
 • Theorieën van Maslow, Erikson en Piaget
 • Fysieke en mentale ontwikkeling van het kind
 • Noden en behoeften
 • Hoe ga je om met probleemgedrag?
 • ADHD, eetstoornissen, depressie, autisme

ontwikkelingspsychologie van het kind, kinderpsychologie, evolutie gedrag, jeugdpsychologie, cognitieve ontwikkeling, adolescentie, levenslooppsychologie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Karijn Van Campen

“Ik hecht veel belang aan een werkomgeving waarin mensen gewaardeerd worden voor wat ze doen en zich verder kunnen ontplooien.” Dat is het motto van onze docente Karijn Van Campen, Licentiate in de Pedagogische Wetenschappen. “Tevens is afwisseling in mijn werk voor mij van groot belang”.
En die afwisseling vertaalt Karijn in de vele cursussen die ze aan onze school doceert: EHBO, Ontwikkeling van het Kind, Zorg voor de Omgeving, Werken als Nanny, Psychische Zorg, Zelfontplooiing en Omgaan met ADHD.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Psychologie van het Kind

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Kinderen beleven de wereld op een heel unieke manier. In deze cursus krijg jij inzicht in de prikkels en emoties die kinderen sturen. Je leert de verschillende ontwikkelingsfases van dichtbij kennen. Je ontdekt waarom kinderen doen wat ze doen. Handig voor leerkrachten, sportcoaches, onthaalouders en natuurlijk ook voor mama’s en papa’s!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Mag ik me na deze opleiding “kinderpsycholoog” noemen?
“Psycholoog” is in België een beschermde beroepstitel. Je mag hem enkel gebruiken als je een master in de psychologie hebt. Deze opleiding bereidt je perfect op zo’n studie voor. Je mag jezelf wel “psychologisch consulent” noemen.
Wat is het verschil met de groepsles Psychologie van het Kind?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Kinderpsychologie vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond de thema’s Kinderverzorging & Opvoeding of Psychologie & Therapie. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een toegewijd leerkracht en kinderzorgexpert die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Psychologie van het Kind een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Als toekomstig Psychologisch Consulent is het belangrijk dat je weet hoe je kinderen met verschillende persoonlijkheden en uiteenlopende karakters succesvol doorgrondt. Daarvoor heb je naast theoretische kennis ook wat praktijkervaring nodig. Die ervaring doe je op door stage te lopen in een CLB of in een coachingsbureau voor kinderen. Daar sprokkel je waardevolle werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om snel aan de slag te gaan als Psychologisch Consulent.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Psychologie van het Kind. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Psychologisch Consulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

ontwikkelingspsychologie van het kind, kinderpsychologie, evolutie gedrag, jeugdpsychologie, cognitieve ontwikkeling, adolescentie, levenslooppsychologie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Psychologie van het Kind maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een topdocent met jarenlange ervaring in het onderwijs en de kinderzorg, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om jou snel en grondig te scholen tot kinderontwikkelingsexpert!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Psychologie van het Kind

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS