Cursus

OPLEIDING

Piano

Wil jij...

 1. piano leren spelen
 2. actief aan de slag met jouw gevoel voor ritme, maat en noten
 3. experimenteren met verschillende nummers en muziekstijlen
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 5. genieten van online begeleiding door een gepassioneerd pianist

Pianist, een beroep met toekomst!

Wil je graag piano leren spelen? Het is een veelzijdig instrument en past in bijna elk denkbaar muziekgenre. Wil je in de voetsporen treden van jouw idool? Heb je geen tijd om pianolessen te volgen bij de muziekschool? Dan is deze leuke, praktische thuisstudie ideaal voor jou.

Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je hebt namelijk geen enkele voorkennis nodig om te starten, zelfs niet over notenleer. Of je nu jazz, soul of klassiek wil spelen, met deze thuiscursus lukt dat allemaal. Stap voor stap leer je alles op eigen tempo en van thuis uit en dit met de online begeleiding van een geoefend pianist en ervaren muziekleerkracht.

Zo speel je binnen de kortste keren talrijke bekende liedjes na en componeer je zelfs jouw eigen muziekstukken! Schrijf je in en lanceer jezelf als de Chopin van de 21ste eeuw!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

piano leren spelen, pianist, muziekopleiding, notenleer, vingerzetting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Pianist
 • Verkoper in een muziekwinkel
 • Medewerker in een muziekinstrumenten museum

Vaardigheden en skills

 • Je neemt een correcte houding aan en gebruikt de juiste vingers
 • Je speelt de grote klassiekers én populaire nummers vlot en perfect na
 • Noten en ritme lezen kennen geen geheimen meer voor je
 • Je componeert je eigen muziekstukjes
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De handhouding en nummering van de vingers
 • Toonladders, dynamische tekens en intervallen
 • De verschillende akkoorden
 • Bekende pianisten en componisten
 • Verschillende soorten piano's
 • Je toekomstmogelijkheden als pianist

piano leren spelen, pianist, muziekopleiding, notenleer, vingerzetting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Veerle Pauly

Piano is een instrument dat al mooi klinkt vanaf het eerste stukje, hoe eenvoudig het ook is.  Al snel zult u in staat zijn om met tien vingers de toetsen te bespelen. Een heerlijk gevoel! Als we dan wat verder zijn in het boek, dan zal u met de twee handen iets verschillend kunnen spelen. Net echt….
Bij mij begon het allemaal met een piepkleine rode vleugelpiano waar ik als kleuter mee speelde. De zwarte toetsen waren erop geschilderd, die brachten geen aparte klank voort.
Tot mijn 12de heeft het een beetje stilgelegen, maar toen begon het te lopen als een trein. Na het eerste verplichte jaar notenleer op de plaatselijke muziekacademie mocht ik dan bij aanvang van de middelbare school eindelijk met de lessen beginnen. Het vlotte zeer goed, en na een jaar of negen stond het vast: ik zou er mijn beroep van maken!
Vijf leerrijke jaren aan het Lemmensinstituut volgden en in juni 1999 stapte ik er weer buiten met een diploma “Meester in de Muziek, optie Piano” in de hand.
 
Sindsdien is het lesgeven een dagelijkse bezigheid. Piano, samenspel, kamermuziek, notenleer, algemene muziekcultuur, het regisseren van musicals met meer dan 100 kinderen, het leiden van een kinderkoor, het begeleiden en dirigeren van verscheidene koren, het verzorgen van optredens met zangeressen, klassiek en pop, het geven van ateliers voor de educatieve dienst van de Muntschouwburg, muziekles op een basisschool, muziekles op een hogeschool, teveel om op te noemen...
 
Toen ik de vraag kreeg om deze cursus te schrijven, heb ik niet getwijfeld. Hoe meer mensen kunnen genieten van piano spelen, hoe beter!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Piano

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Piano. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf een piano om op te oefenen. Je kan werken met een vleugel-, buffet- of een elektrische piano.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Piano af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Piano. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en ligt voor je het weet in je brievenbus! Met deze flexibele thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een premium pianist die jou praktische oefeningen en feedback op maat geeft via ons leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf een piano om op te oefenen. Je kan werken met een vleugel-, buffet- of een elektrische piano.

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuisstudie hoef je geen stage te lopen. Je kan thuis voldoende oefenen. Eventueel zoek je een bandje om je creativiteit volop de vrije loop te laten!

Examen en diploma

Op het einde van je studie leg je thuis examen af. Dit examen bestaat uit een praktische proef en enkele theorievragen. Ligt je score boven 60%? Gefeliciteerd, je bent geslaagd en ontvangt het diploma Piano via de post! Dit diploma is het startpunt van een levenslange passie en interesse voor piano. Verspreid je kennis en wakker deze fascinatie ook bij vrienden en familie aan!

piano leren spelen, pianist, muziekopleiding, notenleer, vingerzetting, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Piano maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar online begeleiding van een fenomenaal muziekleerkracht en bedreven pianist, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle kennis en vrijheid die je nodig hebt om jezelf in een vingerknip tot Pianist pur sang te ontplooien.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Piano

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS