Cursus

OPLEIDING

Photoshop voor fotografie

Wil jij...

 1. de kwaliteit van jouw foto´s in een handomdraai naar een hoger niveau tillen
 2. professioneel leren werken met Photoshop
 3. alle tools en mogelijkheden van dit bewerkingsprogramma ontdekken
 4. klanten of vrienden elke keer opnieuw verbluffen met perfecte foto's
 5. saaie of mislukte foto´s toch nog omtoveren in geslaagde en indrukwekkende beelden

Fotograaf, een beroep met toekomst!

Heb je al een basiskennis Digitale Fotografie? Wil je ook leren om foto´s tot in de puntjes af te werken? Dan is deze cursus de snelste manier om de meest indrukwekkende foto's te creëren.

Tijdens de opleiding Photoshop voor Fotografie leer je met dit programma werken aan de hand van handige videotutorials. Stap voor stap overloop je alle tools zodat je direct aan de slag kan met gevorderde technieken zoals maskers en retouches. Zo ben je binnenkort in staat om als een professional met Photoshop te werken en je foto´s prachtig te bewerken. Daarnaast vormt deze cursus een mooie aanvulling op de kennis uit de cursus Lightroom.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

photoshop voor fotografie, photoshop, cursus photoshop, fotografie, cursus fotografie, photoshop voor fotografen, fotografiecursus, opleiding fotografie, opleiding photoshop, fotoshop, online cursus photoshop

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Professioneel fotobewerker
 • Beeldredactie bij magazine of krant
 • Medewerker in een fotozaak
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Je importeert foto's in Photoshop en voert de meest courante basisbewerkingen uit
 • Met jouw Photoshopvaardigheden til je het niveau van elke foto torenhoog op
 • Kleine of grote foutjes in je foto's maskeer je zonder problemen
 • Je kan overweg met alle tools die Photoshop jou aanreikt
 • Je weet perfect hoe je als zelfstandige aan de slag gaat
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Importeren en exporteren van foto’s in Adobe Photoshop CC
 • Adobe Photoshop RAW verkennen
 • Werken met lagen en maskers
 • Verfijnde selecties maken
 • Werken met verschillende retoucheertools
 • Blending modes
 • Kleurcorrecties uitvoeren
 • Reflectie toevoegen
 • Perspectief rechtzetten
 • Slimme objecten en uitknipmaskers toepassen
 • Transformeren van foto's
 • De lucht veranderen binnen een foto
 • Model retouches uitvoeren
 • Foto volledig afwerken van A tot Z

photoshop voor fotografie, photoshop, cursus photoshop, fotografie, cursus fotografie, photoshop voor fotografen, fotografiecursus, opleiding fotografie, opleiding photoshop, fotoshop, online cursus photoshop

Onze docenten

Christophe Luts

Docent Christophe Luts is een doorkneed freelance fotograaf met expertise in product- en portretfotografie en commerciële reportages. Deze grafische duizendpoot is bedreven in o.a. multimedia technology, regie, visual storytelling, high-end retouching… the list goes on!
 
Christophe mengt vlot het visuele met het digitale: Photoshop, After Effects, 3D en een scherp oog voor detail zijn maar enkele tools uit zijn wapenarsenaal. Deze docent ademt digitale fotografie en zijn obsessie/passie neemt hij mee naar de cursussen Digitale fotografie, Lightroom, Landschaps- en architectuurfotografie, Reportagefotografie, Studiofotografie, Portretfotografie en Photoshop voor fotografen.
 
Studenten die zich inschrijven voor de praktijkgerichte opleidingen van Christophe genieten van creatieve uitdagingen, pro tips uit het werkveld en een grondige scholing in de grafische sector. Met trots werken wij dan ook samen met deze gedreven en getalenteerde docent.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Photoshop voor fotografie

Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Ja, je leert je eigen foto's bewerken, dus is het handig als je de basiscursus Digitale Fotografie al gevolgd hebt.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Welk cursusmateriaal is er beschikbaar?
Via de eCampus krijg je toegang tot een reeks videotutorials. Jouw docent maakte deze video's speciaal voor jou, zodat je stap voor stap leert werken met Photoshop. Zo zie je meteen het effect van de verschillende tools in dit beeldbewerkingsprogramma.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Fotografie & Media. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Onmiddellijk na je inschrijving krijg je toegang tot jouw profielpagina en de eCampus. Zo kan je direct aan de slag met de online videotutorials! Je studeert bovendien waar en wanneer je maar wil. Dat is de flexibiliteit van een thuisstudie! Je studeert echter niet alleen. Een gemotiveerd topdocent staat je een jaar lang bij met online begeleiding. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Slaag je voor de test? Dan ontvang je het diploma Photoshop voor fotografie!

Benodigde materialen

Je krijgt toegang tot de eCampus met al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Jouw persoonlijke docent, die Photoshop tot in de puntjes kent, stelde het lesmateriaal op maat samen door handige videotutorials te maken. Volg alle opdrachten stap voor stap mee en zorg dat je alles begrijpt. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus bevat alle informatie die je nodig hebt voor een vlotte thuisstudie. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf wel een laptop of computer waarop de Engelstalige versie van het programma Photoshop geïnstalleerd is. Dat programma vind je via de website van Adobe.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een ervaren fotograaf of een grafisch bureau in jouw buurt. Op stage voer je in real life fotografische opdrachten uit voor echte klanten. Strikte deadlines zorgen ervoor dat je snel en efficiënt foto´s leert bewerken. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Fotograaf.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af door de praktijkopdracht te maken en in te leveren. Je kiest zo zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Photoshop voor fotografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

photoshop voor fotografie, photoshop, cursus photoshop, fotografie, cursus fotografie, photoshop voor fotografen, fotografiecursus, opleiding fotografie, opleiding photoshop, fotoshop, online cursus photoshop

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 249.00 euro. Dit bedrag omvat de toegang toegang tot de eCampus, de professionele begeleiding van een professioneel fotograaf met tonnen ervaring in fotobewerking en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
photoshop voor fotografie, photoshop, cursus photoshop, fotografie, cursus fotografie, photoshop voor fotografen, fotografiecursus, opleiding fotografie, opleiding photoshop, fotoshop, online cursus photoshop
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Photoshop voor fotografie

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS