Cursus

OPLEIDING

Pedicure

Wil jij...

 1. deugddoende voetmassages leren geven
 2. teennagels leren verzorgen en lakken
 3. klachten en kwaaltjes aan de voet vakkundig verhelpen
 4. een eigen schoonheidssalon of pedicure openen
 5. je carrière een positieve draai geven door te starten als professioneel pedicure

Pedicure, een beroep met toekomst!

Je ontdekt tijdens deze lessenreeks alles over de werking van de huid en de anatomie van de voet. Vervolgens leer je hoe je dermatologische afwijkingen, nagelproblemen en ontstekingen behandelt. Zo krijg je onder de knie hoe je met professionele producten en materialen werkt. Je leert alle mogelijke technieken zoals frezen en scrubben.

Tot slot leer je hoe je jouw klanten verwent met een heerlijk ontspannende voetmassage en hoe je hun teennagels een prachtig kleurtje geeft. Jij zorgt ervoor dat ze gezond, verzorgd en vol zelfvertrouwen door het leven gaan!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  540.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Pedicure

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt06/02/201910/04/201918u30 - 21u30Woe
Antwerpen25/02/201906/05/201918u30 - 21u30Maa
Gent26/02/201907/05/201918u30 - 21u30Din
Antwerpen07/04/201930/06/201910u00 - 13u00Zon
Hasselt13/04/201929/06/201910u00 - 13u00Zat
Hasselt13/04/201929/06/201910u00 - 13u00Zat
Bruxelles / Brussel24/04/201903/07/201918u30 - 21u30Woe
Bruxelles / Brussel24/04/201903/07/201918u30 - 21u30Woe
Brugge25/04/201904/07/201918u30 - 21u30Don
Gent11/05/201913/07/201910u00 - 13u00Zat
Gent11/05/201913/07/201910u00 - 13u00Zat
Antwerpen08/07/201919/07/201909u00 - 12u00Maa
Gent19/08/201930/08/201910u00 - 13u00Maa
Gent19/08/201930/08/201910u00 - 13u00Maa

PROGRAMMA

pedicure, medische pedicure, cosmetische pedicure, voeten, voetverzorging, teennagels, lakken, opleiding, cursus, examencommissie, vestigingsattest, zelfstandige, bijberoep, eelt, scrubben, school, avondlessen, avondonderwijs, diploma, workshop, schoonhei

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig pedicure
 • Pedicure in een wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Schoonheidsspecialist met expertise in voetverzorging

Vaardigheden en skills

 • Nagelkniptang of hoektang? Jij werkt vlot met professionele producten en materialen.
 • Je past verschillende technieken toe om klachten en kwaaltjes te behandelen.
 • Je verwent klanten met ontspannende voetmassages en prachtig gelakte teennagels.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Werken met professionele apparatuur
 • Je cliënten vriendelijk ontvangen
 • De behandeling voorbereiden
 • Kennis over de werking en structuur van de huid
 • De anatomie van de voet
 • Dermatologische afwijkingen
 • Reinigende en ontsmettende producten
 • Nagelproblemen en ontstekingen behandelen
 • Huid- en nagelbeschermende middelen
 • Je apparatuur steriel houden
 • Freestechnieken
 • Pathologische nagels
 • Je eigen praktijk oprichten en promoten

pedicure, medische pedicure, cosmetische pedicure, voeten, voetverzorging, teennagels, lakken, opleiding, cursus, examencommissie, vestigingsattest, zelfstandige, bijberoep, eelt, scrubben, school, avondlessen, avondonderwijs, diploma, workshop, schoonhei

Onze docenten

Leslie Teysen

Leslie Teysen werkt in de groepspraktijk “Black & White” in Tielrode waar ze zich specialiseert in huidverbetering, anti-aging en huidprobleempjes. Aan onze school leert ze de schoonheidsspecialisten van morgen alles over een gezonde, jonge en stralende huid

Bijscholen is zeer belangrijk voor Leslie. Jaarlijks probeert ze 2 à 3 cursussen te volgen. “Om up-to-date te blijven”, zo zegt ze zelf. “Toen ik voor het eerst een workshop volgde om me te verdiepen in nieuwe technieken, kreeg ik zelf goesting om les te geven. De kennis die ik verzamelde, wilde ik delen met anderen. Als docent vind ik het interessant dat je de kwaliteiten en talenten van elke cursist geleidelijk aan naar boven ziet komen”, meent Leslie verder.

Karoline Van De Mergel

Karoline Van de Mergel is huidtherapeute en voedingscoach waarbij ze mensen inspireert om een gezondere levensstijl te hanteren. Met een opleiding als leerkracht op zak gooide ze het over een andere boeg; ze volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste en specialiseerde zich tot huidtherapeute. Ze startte haar eigen skincare clinic en groeide uit tot een authoriteit in haar vak. In haar boek "Huidverjonging op maat" vertelt ze je alle geheimen die tot een stralende en jonge huid leiden. Karoline blijft graag op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen en volgt daarom regelmatig opleidingen en trainingen over de huid.

Kom snel kennismaken met Karoline en absorbeer al haar tips en kennis tijdens haar boeiende lessen! 

Annelies De Neve

Annelies De Neve heeft ervaring in de gezins- en familiezorg, maar maakte haar grootste droom waar door een opleiding tot pedicure te volgen bij De Schoonheidsschool. Ze had de smaak te pakken en volgde nog een aantal van onze cursussen, waaronder Nagelstylist en Visagie.
 
Ondertussen heeft ze de technieken zo goed in de vingers dat ze haar creativiteit gebruikt om zelf les te geven aan onze cursisten. Annelies kent de do's en dont's en legt geduldig uit hoe ook jij in het vak aan de slag kan. Ze deelt met veel plezier haar kennis en expertise met jou!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Pedicure

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor iedereen die wil starten als zelfstandig Pedicure of het aanbod in zijn of haar beautysalon wil uitbreiden. Dankzij deze opleiding help je bestaande klanten nog beter verder én spreek je ook nieuwe klanten aan die op zoek zijn naar een professionele behandeling van voeten en tenen. Jij laat mensen binnenkort op wolkjes lopen!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren pedicure maakt jou stap voor stap wegwijs.
Mag ik als Pedicure iedereen behandelen?
Na deze opleiding ben je klaar om alle soorten voeten onder handen te nemen. Bij voorkeur verwijs je mensen met heel broze voeten, zoals diabetes- of artrosepatiënten, door naar een podoloog.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je brengt verschillende keren een oefenmodel mee naar de les, meer bepaald naar lessen 4, 6, 7, 8, 9 en 10. Denk daarbij aan een familielid, vriend(in) of collega. Door op echte voeten te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Het oefenmodel volgt de lessen helemaal gratis.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, verfijn je vaardigheden bijvoorbeeld met de cursus Cosmetische Manicure en Pedicure of Pedicure: Diabetische Voet.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Jouw opleiding Pedicure bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Eerst kom je alles te weten over de anatomie van het menselijk lichaam, met in het bijzonder de voet. Daarna leer je hoe de werking van bewegingen in elkaar zit, hoe je verschillende afwijkingen herkent en bijgevolg ook de juiste behandelingen toepast. Ten slotte krijg je uitgebreide info over hoe je start als zelfstandig pedicure. In het overzicht met de startdata van de opleiding Pedicure vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen schoonheidsproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen schoonheidssalon. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Daarnaast breng je ook twee badhanddoeken, watjes, tissues en enkele afvalpotjes mee. Draag bij voorkeur witte kledij of een schort.

Je brengt ook verschillende keren een oefenmodel mee naar de les, meer bepaald naar lessen 4, 6, 7, 8, 9 en 10. Denk daarbij aan een familielid, vriend(in) of collega. Het oefenmodel volgt de lessen helemaal gratis.

Praktijkervaring en stage

Oefening baart kunst. Ook voor een Pedicure. Net daarom loont het zich om tijdens je opleiding al actief te oefenen op echte klanten. Dat kan via een stage! Ga bijvoorbeeld eens langs in jouw favoriete schoonheidssalon en vraag naar een toffe stageplek. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage geef je heel verschillende klanten ontspannende voetmassages en prachtig gekleurde teennagels. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Pedicure.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Pedicure. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Pedicure. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

pedicure, medische pedicure, cosmetische pedicure, voeten, voetverzorging, teennagels, lakken, opleiding, cursus, examencommissie, vestigingsattest, zelfstandige, bijberoep, eelt, scrubben, school, avondlessen, avondonderwijs, diploma, workshop, schoonhei

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding Pedicure bedraagt 540.00 euro. Dit bedrag omvat een uitgebreid en gedetailleerd lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren pedicure, het gebruik van de lokalen en het examen. Kortom, alles om meteen aan de slag te gaan!

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
pedicure, medische pedicure, cosmetische pedicure, voeten, voetverzorging, teennagels, lakken, opleiding, cursus, examencommissie, vestigingsattest, zelfstandige, bijberoep, eelt, scrubben, school, avondlessen, avondonderwijs, diploma, workshop, schoonhei

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 6 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Medische Pedicure bespaar je maar liefst € 184. Een echte aanrader dus!

opleiding, cursus, studie, studeren, volwassenenonderwijs, avondschool, medische pedicure, pedicure, voetverzorging

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Medische Pedicure

opleiding, cursus, studie, studeren, volwassenenonderwijs, avondschool, medische pedicure, pedicure, voetverzorging

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig medisch pedicure
 • Medisch pedicure in een wellnesscentrum
 • Medewerker in een gezondheidscentrum

Info over deze allround opleiding

Verkeerd schoeisel, een slechte hygiëne of gewoon aangeboren. Klachten aan de voeten kunnen verschillende oorzaken hebben en zijn moeilijk om er weer vanaf te geraken.

Tijdens deze opleiding leer je allerlei kwaaltjes herkennen en ze doeltreffend behandelen. Je bestudeert de anatomie van de voet en de structuur van de huid en je gaat actief aan de slag met verzorgingsproducten en professioneel materiaal. Je docent, een ervaren pedicure, leert je nagelbeugels plaatsen, nagelcorrecties uitvoeren en zelf orthesen maken. Daarnaast kom je ook te weten wanneer je je klant moet doorverwijzen naar een arts of podoloog en leer je advies op maat geven om verdere klachten te voorkomen.

Dit uitgebreide lessenpakket stoomt je helemaal klaar om te starten als medisch pedicure en voetproblemen de wereld uit te helpen!

Programma

Module 1: Pedicure
Module 2: Nagelreconstructies
Module 3: Nagelbeugeltechniek
Module 4: Orthese
Module 5: Huidaandoeningen en Nagelafwijkingen
Module 6: Pedicure: Diabetische Voet
Word Medisch Pedicure

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS