Cursus

OPLEIDING

Pedagogie (Basis)

Wil jij...

 1. meer leren over pedagogie en de opvoeding van kinderen
 2. het gedrag en de psyche van kinderen beter begrijpen en doorgronden
 3. pedagogische technieken integreren in je huidige werk
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Pedagogisch Consulent, een beroep met toekomst!

Ga jij graag met jongeren om? Wil je kinderen beter begrijpen en professioneel begeleiden? Dan is deze opleiding helemaal wat je zoekt! Een gedegen kennis van de pedagogie helpt ouders en opvoeders enorm vooruit in hun dagdagelijkse opvoedingstaken.

Tijdens deze cursus krijg je inzicht in verschillende opvoedingssituaties. Je leert alles over de pedagogie als wetenschap en de psychologie van het kind. Je bestudeert diverse conflictsituaties en problematieken. Kortom, aan het einde van de cursus wandel jij weg met een geweldige voorbereiding op de uitdagingen die een opvoeding met zich meebrengt.

Ook voor de ondersteuning en begeleiding van kwetsbare kinderen of eigenzinnige jongeren zijn ouders bij jou aan het juiste adres!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

kinderen, opvoeding, problemen, moeite, ouders, situaties, pedagogie, hulp, conflict, oplossing, communicatie

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een jeugdhuis, onderwijsadviesbureau of centrum voor leerlingenbegeleiding
 • Medewerker bij een hulporganisatie voor kinderen en jongeren
 • Zelfstandig pedagoog, kinder- of jongerencoach

Vaardigheden en skills

 • Kinderen beter begrijpen en professioneel begeleiden
 • Juist communiceren met kinderen en jongeren
 • Ouders helpen bij lastige opvoedingssituaties, kleine probleempjes én grotere problematieken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is pedagogie?
 • Pedagogie door de eeuwen heen
 • Communicatie en interactie
 • Groepsdynamica
 • Conflicthantering
 • Competenties voor opvoeders
 • Opvoeden in samenhang
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Problemen in de opvoeding
 • Specifieke problematiek bij kinderen
 • Hulp bij opvoeden

kinderen, opvoeding, problemen, moeite, ouders, situaties, pedagogie, hulp, conflict, oplossing, communicatie

Onze docenten

Anneke de Vries

Mijn naam is Anneke de Vries en ik ben eigenaar van onderwijsadviesbureau Twin-Go. Daarnaast ben ik docent in het voortgezet speciaal onderwijs en heb ik jarenlange ervaring in allerlei verschillende vormen van onderwijs. Ik studeerde pedagogiek aan de Universiteit Utrecht en volgde later ook nog een extra master Special Educational Needs om de theoretische kennis van de universiteit te verbinden met de praktijk van alledag.
 
Met veel plezier stel ik cursussen samen, waarin theorie de basis is voor het kijken naar de praktijk van het omgaan met kinderen. Daarom zal je in mijn cursussen naast een heleboel theorie ook veel praktijkvoorbeelden vinden, waardoor je een steeds beter beeld zult krijgen van wat er allemaal komt kijken bij de opvoeding van kinderen en jongeren.
 
Als je van plan bent als zelfstandig pedagoog of kindercoach aan het werk te gaan, kom je door het volgen van deze cursus goed beslagen ten ijs.
In het laatste hoofdstuk van de cursus geef ik je tips om direct van start te gaan, met een rugzak vol bagage!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Pedagogie (Basis)

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Pedagogie (Basis). De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Voor deze cursus hoef je zelf niet op zoek te gaan naar handboeken of cursussen. Je ontvangt van ons speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Die map bevat alle informatie die je nodig hebt om je thuisstudie en je examen vlot te doorlopen. De leerstof bestaat uit theorie en praktijkgerichte oefeningen. Neem die oefeningen samen met je docent door. Zo krijg je relevante feedback en heb je meteen een goed beeld van de mogelijke vragen op het examen.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Pedagogie (Basis) af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Pedagogie (Basis). Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Heb je je ingeschreven? Dan staat de digitale versie van de cursus direct op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie ligt binnen de kortste keren bij jou in de brievenbus. Vervolgens kies jij zelf je studiemomenten en je studieplek. Je geniet dus van buitengewone flexibiliteit. Bovendien haal je gedurende een jaar ook enorm veel voordeel uit de professionele begeleiding door jouw persoonlijke docent. Deze gepassioneerde topdocent heeft ervaring in verschillende onderwijstakken. Jij krijgt dus altijd relevante feedback én een duidelijk antwoord op je vragen. Zo begin je perfect voorbereid aan je examen!

Benodigde materialen

Voor deze cursus hoef je zelf niet op zoek te gaan naar handboeken of cursussen. Je ontvangt van ons speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Die map bevat alle informatie die je nodig hebt om je thuisstudie en je examen vlot te doorlopen. De leerstof bestaat uit theorie en praktijkgerichte oefeningen. Neem die oefeningen samen met je docent door. Zo krijg je relevante feedback en heb je meteen een goed beeld van de mogelijke vragen op het examen.

Praktijkervaring en stage

Een stage helpt om de kennis uit de opleiding Pedagogie (Basis) echt in de vingers te krijgen. Loop bijvoorbeeld stage bij een hulporganisatie, een jeugdhuis of een jongerenconsulent. Op de werkvloer doe je nieuwe ervaringen op en gebruik je de leerstof op een actieve manier. Ook je professioneel netwerk breidt uit. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een boeiende carrière als Pedagogisch Consulent.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Pedagogie (Basis). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Pedagogisch Consulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

kinderen, opvoeding, problemen, moeite, ouders, situaties, pedagogie, hulp, conflict, oplossing, communicatie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Pedagogie (Basis) maar 249.00 euro. Voor dit bedrag krijg je een gedetailleerd cursusboek met theorie en praktische casussen, een jaar lang begeleiding van een topleerkracht met een indrukwekkende waaier aan opvoedingservaringen, én levenslange toegang tot ons online studentenplatform. Daarbovenop geniet je ook van de mogelijkheid om binnen een ruime periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Zo heb je niet alleen alles bij de hand voor een ideale start, maar rond je de opleiding ook op eigen tempo af.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
kinderen, opvoeding, problemen, moeite, ouders, situaties, pedagogie, hulp, conflict, oplossing, communicatie
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Pedagogie (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS