Cursus

OPLEIDING

Parfumconsulent

Wil jij...

 1. jouw geurzin zo verfijnen dat je zelfs een snuffelhond te slim af bent
 2. weten hoe je de juiste parfum kiest voor jezelf en je klanten
 3. leren hoe je parfums afstemt op uitstraling, persoonlijkheid en stijl
 4. een positieve carrièreswitch maken door te starten als professioneel parfumconsulent

Parfumconsulent, een beroep met toekomst!

Ben je gek op lekkere geuren? Zou je graag cliënten helpen bij hun zoektocht naar het perfecte parfum? Dan is de professionele cursus Parfumconsulent waar jij naar op zoek bent!

Parfum kan je uitstraling versterken en je persoonlijkheid benadrukken. Met hun heerlijke geuren en mooie flacons zijn parfums bovendien een populair geschenk. Het enorme aanbod maakt het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Met deze cursus leer je hoe je anderen correct adviseert. Je ontwikkelt je geurzin en ontdekt hoe je verschillende geurnuances herkent. Daarnaast leer je ook parfums te matchen met het kleur- en stijltype van je klant.

Klaar om jezelf onder te dompelen in de bruisende wereld van het parfum? Schrijf je dan in voor deze cursus!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  150.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Parfumconsulent

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent20/06/202020/06/202010u00 - 17u00Zat
Hasselt12/10/202012/10/202010u00 - 17u00Maa
Antwerpen14/12/202014/12/202010u00 - 17u00Maa

PROGRAMMA

parfum, parfumconsulent, geuren, cursus, workshop, opleiding, school, lessen, schoonheidsschool, leren, ruiken, avondschool, avondonderwijs, onderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Parfumconsulent
 • Uitbater van je eigen parfumerie
 • Medewerker in een parfumerie
 • Stylist of fashionexpert met specialisatie in parfums

Vaardigheden en skills

 • Verschillende geurnuances? Jij herkent ze en omschrijft ze correct!
 • Je cliënten professioneel kunnen begeleiden in hun zoektocht naar hét perfecte parfum
 • Parfums kunnen matchen met het kleur- en stijltype van je cliënt. Voor iedereen een geschikt parfum!
 • Klanten werven en succesvol werken als zelfstandig parfumconsulent
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De geschiedenis van het parfum
 • Welke geur past bij welke persoon?
 • Welke geurtypes zijn er?
 • Parfums matchen met het kleur- en stijltype van je cliënt
 • Je geurzin ontwikkelen
 • Hoe begeleid ik klanten in hun zoektocht naar het juiste parfum?
 • Hoe word ik zelfstandig parfumconsulent?

parfum, parfumconsulent, geuren, cursus, workshop, opleiding, school, lessen, schoonheidsschool, leren, ruiken, avondschool, avondonderwijs, onderwijs

Onze docenten

Sophie Van De Vyver

Studenten Mode en Stijl krijgen les van Sophie Van de Vyver. Naast docent is Sophie ook freelance styliste en modeblogster. Omdat ze zo van kleding, accessoires en make-up houdt, startte ze ook een eigen webshop op www.sophiestore.be
 
Tegenwoordig doceert Sophie behalve Kleur, stijl en imago ook Lingeriestyling, Kleur en stijl voor mannen en Personal Shopper. Wat Sophie zo boeiend vindt aan haar vak? “Als stylist is het je taak om mensen hun mooiste ´ik´ te helpen ontdekken. Een mooi uiterlijk kan mensen immers echt een boost geven.”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Parfumconsulent

Waarom is deze cursus iets voor mij?
Er zijn oneindig veel parfums op de markt: van lekker fris tot zomers zwoel. Die overdaad aan geuren maakt het moeilijk om een parfum te vinden dat mooi aansluit bij je stijl en persoonlijkheid. Deze cursus brengt redding! Perfect als je de klanten in jouw boetiek wil helpen om het juiste parfum uit te kiezen, of als je gewoonweg wil ontdekken welk soort parfum het best bij jou past. Jij bent hier aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze cursus te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren parfumexpert maakt jou stap voor stap wegwijs.
Is de les praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door actief aan de slag te gaan met een brede waaier aan geuren en aroma´s. Je leert door te doen. Zet je reukzin dus maar op scherp!
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker, bekijk ons aanbod rond het thema Mode & Styling en vind meteen een cursus om je expertise te verdiepen!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Parfumconsulent bestaat uit 1 les van 7 uur. In de les verklapt jouw docent alle geheimen uit de parfumwereld in geuren en kleuren. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Buiten je laptop of tablet hoef je zelf niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal.

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te volgen. Na de praktijkgerichte lesdag ben jij helemaal klaar om klanten professioneel te adviseren!

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

parfum, parfumconsulent, geuren, cursus, workshop, opleiding, school, lessen, schoonheidsschool, leren, ruiken, avondschool, avondonderwijs, onderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is dé opleidingsspecialist in beauty, wellness, fashion en meer. Onze professionele docenten staan met twee voeten in het vak en brengen jou essentiële kennis en vaardigheden bij tijdens praktijkgerichte lessen. Dankzij onze ruime keuze aan startdata op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, start je meteen met je nieuwe carrière en bouw je snel een relevant netwerk op. Of je nu beginner of gevorderde bent, onze opleidingsconsulenten staan voor je klaar met het beste studieadvies op maat en ondersteunen je bij je leertraject. Zo behaal je het diploma dat jij nodig hebt!

Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding Parfumconsulent bedraagt slechts 150.00 euro. Hiervoor krijg je een praktisch en geïllustreerd lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren parfumconsulent en het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
parfum, parfumconsulent, geuren, cursus, workshop, opleiding, school, lessen, schoonheidsschool, leren, ruiken, avondschool, avondonderwijs, onderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS