Cursus

OPLEIDING

Ontharingen: Brazilian Wax

Wil jij...

 1. zelf een perfecte Brazilian wax leren uitvoeren
 2. je klanten voor langere tijd verlossen van vervelende haartjes
 3. weten hoe je je klanten op hun gemak stelt tijdens de behandeling
 4. weten hoe je de ontharing pijnloos uitvoert
 5. meer verdienen door jouw aanbod als schoonheidsspecialist uit te breiden

Schoonheidsspecialist, een beroep met toekomst!

Heb jij al een eerste opleiding ontharing en waxen achter de rug? Dan is het nu tijd om een professionele Brazilian wax te leren uitvoeren!

In het land van samba en carnaval lopen de vrouwen er vaak schaars gekleed bij en is deze harstechniek erg in trek. Tijdens de opleiding krijg je eerst meer info over de huid en haargroei. Je leert ook de nodige producten en materialen kennen. Daarna ga je zelf aan de slag en leer je haartjes snel en zo pijnloos mogelijk verwijderen. Ook het creëren van een vertrouwelijke en hygiënische omgeving komt aan bod.

Schrijf je snel in en breid je vaardigheden uit met deze popuaire ontharingstechniek!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  4 lesuren

  159.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Ontharingen: Brazilian Wax

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent10/11/201910/11/201910u00 - 14u00Zon
Hasselt17/11/201917/11/201910u00 - 14u00Zon
Antwerpen21/12/201921/12/201910u00 - 14u00Zat

PROGRAMMA

Brazilian wax, opleiding, Brasil, waxing, harstechniek, waxen, haarverwijdering, bikinilijn, harsen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig ontharingsspecialist
 • Medewerker in een waxsalon, beautystudio of wellnesscenter
 • Schoonheidsspecialist met expertise in waxing

Vaardigheden en skills

 • Jij verwijdert de haartjes van je klanten zo pijnloos mogelijk.
 • Je creëert een vertrouwelijke omgeving waarin klanten zich comfortabel voelen.
 • Jij hecht veel belang aan nazorg en geeft je klanten handige tips mee.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De geschiedenis van de Brazilian wax
 • Structuur van de huid
 • Groeifasen van de haren
 • Producten en materialen
 • Het creëren van een veilige en vertrouwelijke omgeving
 • De technieken bij Brazilian wax
 • Verminderen van pijn
 • Nabehandeling
 • Ingegroeide haartjes en ontstekingen vermijden

Brazilian wax, opleiding, Brasil, waxing, harstechniek, waxen, haarverwijdering, bikinilijn, harsen

Onze docenten

Leslie Teysen

Leslie Teysen werkt in de groepspraktijk “Black & White” in Tielrode waar ze zich specialiseert in huidverbetering, anti-aging en huidprobleempjes. Aan onze school leert ze de schoonheidsspecialisten van morgen alles over een gezonde, jonge en stralende huid

Bijscholen is zeer belangrijk voor Leslie. Jaarlijks probeert ze 2 à 3 cursussen te volgen. “Om up-to-date te blijven”, zo zegt ze zelf. “Toen ik voor het eerst een workshop volgde om me te verdiepen in nieuwe technieken, kreeg ik zelf goesting om les te geven. De kennis die ik verzamelde, wilde ik delen met anderen. Als docent vind ik het interessant dat je de kwaliteiten en talenten van elke cursist geleidelijk aan naar boven ziet komen”, meent Leslie verder.

Evi Goris

“Ik had het geluk dat ik al op 11-jarige leeftijd wist dat ik schoonheidsspecialiste wilde worden”, glundert Evi Goris. Nadat Evi afstudeerde, nam ze dan ook meteen een bestaande zaak over. “Mijn job geeft me zó veel energie! Klanten voelen zich mooier en meer ontspannen na elke afspraak. Mensen gelukkig maken vind ik het leukste.”

Sinds 2008 geeft Evi haar ervaringen door aan onze studenten. “Het is fantastisch om studenten dingen aan te leren waar je zelf zo van houdt. Later uitnodigingen krijgen van studenten die gestart zijn met een eigen zaak is trouwens heerlijk. Een jaar eerder hadden ze interesse in de job en even later staan ze daar, in een eigen zaak. Toch wel knap, nee?”

Sofie Verstrepen

Sofie Verstrepen is intussen al meer dan 5 jaar aan het werk als zelfstandig schoonheidsspecialiste. Bij haar eigen schoonheidssalon kan je terecht voor gelaatsverzorgingen, ontharingen, manicure, pedicure en massages. Samen met haar klanten werkt ze aan de verbetering van de huid. Het geeft haar vooral voldoening om hen elke keer weer volledig tot rust te brengen.

"Mensen laten ontspannen en laten genieten daar hou ik van," zegt Sofie. "Als docent aan de Schoonheidsschool breng ik daarnaast met heel veel liefde en plezier mijn kennis van het vak over naar anderen."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Ontharingen: Brazilian Wax

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Ontharen en epileren kan in principe iedereen. Pijnloos en minutieus te werk gaan is echter andere koek. En net dat leer je in deze cursus. Een must als je jezelf wil specialiseren in de Brazilian Wax!
Heb ik voorkennis nodig om deze cursus te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Ontharing en Waxing te volgen. Deze cursus bouwt daarop verder.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Schoonheidszorgen en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Ontharingen: Brazilian Wax bestaat uit 1 les van 4 uur. Stap voor stap leer je de juiste harstechniek aan om haartjes in de schaamstreek te verwijderen. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de les heb je eigen ontharingsproducten nodig. Breng dus keukenrol, een waxverwarmer, filmhars en houten spatels mee.

Wil je thuis graag oefenen? Of wil je na je opleiding meteen starten als professioneel ontharingsspecialist? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw toekomstige waxstudio!

Tijdens deze opleiding oefen je op je medestudenten. We vragen je vriendelijk om je drie weken op voorhand niet meer te ontharen.

Praktijkervaring en stage

Na deze praktijkgerichte opleiding ben je meteen klaar om aan de slag te gaan! Je hoeft geen stage te lopen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

Brazilian wax, opleiding, Brasil, waxing, harstechniek, waxen, haarverwijdering, bikinilijn, harsen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw praktijkgerichte opleidingsdag Brazilian Wax bedraagt 159.00 euro. Dit bedrag omvat de professionele begeleiding van een expert, het gebruik van de goed uitgeruste lokalen en het deelnameattest.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Waxexpert bespaar je maar liefst € 68. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Waxexpert volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

waxexpert worden, opleiding waxing, opleiding ontharen, opleiding brazilian wax, opleiding suikerhars, how to brazilian wax, how to sugar wax, schoonheidsschool, opleiding, cursus, workshop training, groepslessen, ontharen, waxen, filmhars, striphars

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Waxexpert

waxexpert worden, opleiding waxing, opleiding ontharen, opleiding brazilian wax, opleiding suikerhars, how to brazilian wax, how to sugar wax, schoonheidsschool, opleiding, cursus, workshop training, groepslessen, ontharen, waxen, filmhars, striphars

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig ontharingsspecialist
 • Medewerker in een waxsalon, beautystudio of wellnesscenter
 • Schoonheidsspecialist met expertise in waxing

Info over deze allround opleiding

Ongewenste haartjes zijn een bron van onzekerheden voor veel vrouwen én mannen. Gelukkig kan jij hen daar als waxexpert vanaf helpen! Onze ervaren docenten leggen je stap voor stap uit hoe je haartjes op een effectieve manier kan verwijderen. Tijdens deze opleiding leer je alles over strip- en filmhars en kom je te weten hoe je suikerhars gebruikt. Ook de Brazilian wax komt aan bod zodat jij vervelende haartjes zo pijnloos mogelijk kan verwijderen.

Welke ontharingsmethode is geschikt voor welk lichaamsdeel? En hoe moet je rekening houden met verschillende huidtypes? Als waxexpert heb je de juiste methode in de vingers en kan je aan de slag in een schoonheidsinstituut of in een waxbar!

Programma

Module 1: Ontharingen: Sugar Waxing
Module 2: Ontharing en Waxing
Module 3: Ontharingen: Brazilian Wax
Word Waxexpert

  Diploma

  Groepsles

  490.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Ontharingen: Brazilian Wax

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS