Cursus

OPLEIDING

Nieuwgrieks

Wil jij...

 1. op basisniveau Grieks leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. Griekse vrienden, familieleden of businesspartners in hun moedertaal aanspreken
 3. een gezellig babbeltje slaan met de locals op je volgende reis naar Athene, Kreta, Korfoe of een ander Grieks eiland
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. genieten van online begeleiding door een enthousiaste taaldocent

Griekssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Griekenland is een geliefde vakantiebestemming die heel wat te bieden heeft. Een kennis van de taal geeft je vakantie dan ook een meerwaarde. Zo sla je meteen een vlotte babbel met de locals. Maar ook in professionele situaties is een woordje Grieks geen overbodige luxe. Denk maar aan contacten met Griekse zakenpartners onderhouden.

Met deze praktijkgerichte thuiscursus bouw je een algemene kennis van het Grieks op. Stap voor stap leer je nieuwe woorden, grammaticaregels en uitdrukkingen. Voordat je het weet, ben je in staat om een eenvoudig gesprek te voeren. Zo heb je meteen een stapje voor in je job of wanneer je in een leuk Grieks dorpje belandt.

Verrijk je kennis en verwen je talenknobbel met deze cursus. Schrijf je nu in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

nieuwgrieks, Griekenland, Athene, , Kreta, Hella, Rhodos, Kos, Corfu, Acropolis, Olympisch stadion, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepsle

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Gids Grieks
 • Toeristisch medewerker
 • Medewerker in een reisbureau
 • Medewerker bij een reisorganisatie
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Je kan jezelf voorstellen in het Grieks.
 • Je hebt genoeg taalvaardigheid om boodschappen te doen en te bestellen op restaurant.
 • Je kan communiceren via telefoon en e-mail.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Jezelf voorstellen in het Grieks
 • Boodschappen doen
 • Iets bestellen op een restaurant
 • In een winkel naar iets vragen
 • Een kamer reserveren
 • Je bedrijf en jezelf voorstellen
 • Een product/dienst aanbieden
 • Communicatie via de telefoon
 • E-mail en geschreven communicatie
 • Zakelijke ontmoetingen

nieuwgrieks, Griekenland, Athene, , Kreta, Hella, Rhodos, Kos, Corfu, Acropolis, Olympisch stadion, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepsle

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Nieuwgrieks

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Grieks wil leren. Of je nu Grieks wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met vrienden en familieleden, met collega’s en zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een pluspunt op jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Het cursusmateriaal maakt jou stap voor stap wegwijs in de Griekse taal.
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding spreek je Grieks op basisniveau. Je schrijft en leest snel eenvoudige teksten. Je verstaat alledaagse gesprekken vlot.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd of op reis zoveel mogelijk Grieks. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Grieks. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit een handboek én audiomateriaal. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Dat is een goede voorbereiding op het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Nieuwgrieks een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Nieuwgrieks in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een bedrijf met connecties in Griekenland. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Griekssprekende Professional.

Je mag de periode, plek en duur zelf kiezen. Heb je de ideale stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van je cursus leg je het examen Nieuwgrieks af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Nieuwgrieks. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als Griekssprekende Professional. Wil je als zelfstandige starten en succesvol je business verwezenlijken? Schrijf je dan in voor de gratis opleiding Starterslab waarin je handige tips & tricks voorgeschoteld krijgt om snel je eigen zaak te starten, strategisch de markt te veroveren en uit te groeien tot topondernemer.

nieuwgrieks, Griekenland, Athene, , Kreta, Hella, Rhodos, Kos, Corfu, Acropolis, Olympisch stadion, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepsle

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Nieuwgrieks 299.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide cursusboek met tal van praktijkgerichte oefeningen en 4 uur intensieve begeleiding van je docent via Skype. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Bovendien krijg je levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
nieuwgrieks, Griekenland, Athene, , Kreta, Hella, Rhodos, Kos, Corfu, Acropolis, Olympisch stadion, taal, taalopleiding, communicatie, taalcursus, verstaan, lezen, spreken, schrijven, grammatica, woordenschat, mondeling, schriftelijk, uitspraak, groepsle
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Nieuwgrieks

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS