Cursus

OPLEIDING

Natuurwetenschappen (Basis)

Wil jij...

 1. op een flexibele en snelle manier wetenschappelijke basiskennis opdoen
 2. meer leren over trillingen, alcoholen, de wet van Mendel en nog zo veel meer
 3. jouw geheugen opfrissen om mee te kunnen praten met vrienden, collega’s of familieleden
 4. je kinderen helpen bij het maken van hun huiswerk
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Natuurwetenschapper , een beroep met toekomst!

Vraag je je al jaren af hoe DNA net werkt? Wil je weten waarom sommige geluiden zo fel klinken? Heb je geen idee wat alkaanzuren zijn? Geen nood! Deze toegankelijke thuisstudie Natuurwetenschappen (Basis) beantwoordt al je algemene vragen over biologie, fysica en chemie.

Deze cursus reikt jou een totaalpakket aan. Je leert meer over genen, eiwitten, alcoholen, elektromagnetische golven en nog zo veel meer. Vanuit het comfort van je eigen huis en op eigen tempo breid jij je kennis van de wondere wereld uit.

Na deze thuisstudie heb jij een algemene basiskennis die jou toelaat om over verschillende wetenschappelijke thema´s mee te praten. Dat is handig als je je kinderen wil helpen bij hun huiswerk, als je naar een interessante documentaire kijkt op tv, of als je simpelweg meer wil weten over de boeiende en unieke wereld waarin we leven.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

natuurwetenschappen, natuurwetenschapper, fysica, natuurkunde, chemie, scheikunde, aardrijkskunde, biologie, fotografie tso, examencommissie secundair onderwijs, middenjury, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Iedereen krijgt een completere kijk op de wereld dankzij kennis van natuurwetenschappen
 • Werknemer met een wetenschappelijke achtergrond

Vaardigheden en skills

 • Jij weet alles over organische verbindingen
 • Je begrijpt welke rol genen en DNA spelen in de menselijke voortplanting
 • Trillingen en geluidsgolven? Daar weet jij alles over!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De mens op cellulair niveau
 • Bevruchting, voortplanting en ontwikkeling van een bevruchte eicel
 • De wetten van Mendel
 • Erfelijk materiaal bij mensen
 • Modificaties, mutaties en genetische afwijkingen
 • Eiwitten: structuur en eiwitsynthese
 • Organische verbindingen: van alkanen en alkenen tot alcoholen en fenolen
 • Het ontstaan van trillingen en golven
 • Geluidsgolven en elektromagnetische golven

natuurwetenschappen, natuurwetenschapper, fysica, natuurkunde, chemie, scheikunde, aardrijkskunde, biologie, fotografie tso, examencommissie secundair onderwijs, middenjury, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Paul Verhoeven

Wie Paul Verhoeven zegt, zegt ervaring; en omgekeerd. Vijfenveertig jaar geleden begon hij als jonge knaap als zelfstandig kinesitherapeut en bleef zich ondertussen bijscholen in nieuwe technieken. Halverwege de jaren negentig opende Paul ook nog eens een eigen fitnesszaak en een saunacentrum waar relaxmassages centraal stonden.

Inmiddels is hij zelf een autoriteit op vlak van massagetherapie, sportmassage en lymfedrainage. Hij kent het menselijk lichaam letterlijk langs binnen en buiten en geeft zijn kennis met veel passie voor het vak door aan onze cursisten.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Natuurwetenschappen (Basis)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Of je nu gewoon iets bij wil leren, je geheugen wil opfrissen of je kinderen wil helpen met hun huiswerk, met deze thuisstudie kom jij aan je trekken. Je doet algemene wetenschappelijke kennis op en bent in staat om mee te praten over thema’s als genetica, geluidsgolven, eiwitten,... Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. De cursus maakt jou stap voor stap wegwijs in begrijpelijke taal.
Is de thuisstudie puur theoretisch?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je wetenschappelijke kennis te testen. Die oefeningen stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback.
Kan ik me ook verdiepen in andere wetenschapsvakken?
Natuurlijk! We hebben verschillende wetenschapscursussen in ons aanbod. Kies de cursus die bij je past en leer de wondere wereld waarin we leven nog beter kennen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat direct op de post. Die ligt dus snel bij jou in de postbus. Vervolgens geef je je eigen leerproces vorm: jij kiest waar en wanneer je studeert. Dat is absolute vrijheid! Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd wetenschapsdocent. Die beantwoordt al je vragen en helpt je verder met feedback, tips en tricks. Als je de leerstof onder de knie hebt, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je ontvangt het diploma Natuurwetenschappen (Basis)!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een duizendpoot met heel wat expertise in allerlei wetenschapstakken, stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om je kennis te testen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een leerrijke thuisstudie!

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuisopleiding is een stage niet van toepassing.

Wil je tijdens het studeren toch aan de slag met de leerstof uit de cursus Natuurwetenschappen (Basis)? Bezoek dan eens een natuurkundig museum, een wetenschapsbeurs of een onderzoekscentrum. Dat is zowel leerrijk als ontspannend!

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Ligt je score boven 60%? Gefeliciteerd, je bent geslaagd en ontvangt het diploma Natuurwetenschappen (Basis) via de post! Dit diploma is het startpunt van een levenslange passie en interesse voor natuurwetenschappen. Verspreid je kennis en wakker deze fascinatie ook bij vrienden en familie aan!

natuurwetenschappen, natuurwetenschapper, fysica, natuurkunde, chemie, scheikunde, aardrijkskunde, biologie, fotografie tso, examencommissie secundair onderwijs, middenjury, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Natuurwetenschappen (Basis) maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek met verduidelijkende tekeningen en aanvullende oefeningen. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een expert op het vlak van de exacte wetenschappen. Je krijgt ook toegang tot extra informatie op ons interactief studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles op zak voor een succesvolle thuisstudie Natuurwetenschappen (Basis)!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
natuurwetenschappen, natuurwetenschapper, fysica, natuurkunde, chemie, scheikunde, aardrijkskunde, biologie, fotografie tso, examencommissie secundair onderwijs, middenjury, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Natuurwetenschappen (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS