Cursus

OPLEIDING

Natuurvoeding

Wil jij...

 1. weten hoe natuurlijke voeding helpt om gezonder en gelukkiger te leven
 2. jouw eetpatroon, dat van je gezin of dat van je klanten verbeteren
 3. professionele voedingsschema´s leren opstellen op maat van de klant
 4. jouw aanbod als coach of trainer aanvullen met deskundig voedingsadvies
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Voedingsconsulent, een beroep met toekomst!

Wie gezond leeft, voelt zich gelukkiger en energieker. Verse en natuurlijke voeding vormt een essentieel onderdeel van zo´n gezond leven. Wil je je levensstijl aanpassen en je beter in je vel voelen? Wil jij als Voedingsdeskundige of afslankingsconsulent klanten bijstaan met professioneel voedingsadvies? Dan is deze thuisopleiding jou op het lijf geschreven!

De cursus leert je alles over spijsvertering, natuurlijke voedingsstoffen en hun positieve impact op het lichaam, ook bij cholesterol of diabetes. Daarnaast reikt de cursus je originele recepten en eenvoudige kooktips aan. Je tovert al gauw heerlijk gezonde gerechten op het bord. Zo heb jij de kennis en kunde om je eigen eetpatroon, of dat van klanten, op een bewuste manier te optimaliseren!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

natuurvoedingsconsulent, natuurvoedingsadviseur, natuurvoeding, gezonde voeding, voedingsadvies, voedingsdeskundige, afslankingsconsulent, spijsvertering, vitaminen, mineralen, vegetarisch, natuurvoedingswinkel, biowinkel, groepslessen, thuisstudie

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker van een diëtist of voedingsdeskundige
 • Werknemer in een natuurwinkel, bioshop of speciaalzaak
 • Zelfstandig Natuurvoedingsconsulent of winkeluitbater

Vaardigheden en skills

 • Professioneel voedingsadvies geven aan klanten
 • Verschillende gezondheidsproblemen verlichten met behulp van natuurlijke voeding
 • Je cliënten volledig in balans, gezond en vol energie door het leven laten gaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Natuurlijke voeding: een inleiding
 • Alles over vetten
 • Koolhydraten, suikers en zoetstoffen
 • Eiwitten en het evenwicht tussen zuur en base
 • Alles over vitaminen en mineralen
 • Het belang van water
 • Spijsvertering en stofwisseling
 • Alternatieve voedingssystemen
 • Natuurlijke voeding en cholesterol
 • Natuurlijke voeding en ouderdomsdiabetes

natuurvoedingsconsulent, natuurvoedingsadviseur, natuurvoeding, gezonde voeding, voedingsadvies, voedingsdeskundige, afslankingsconsulent, spijsvertering, vitaminen, mineralen, vegetarisch, natuurvoedingswinkel, biowinkel, groepslessen, thuisstudie

Onze docenten

Sofie Jambers

Sofie is van opleiding geschiedkundige en heeft ook een lerarendiploma op zak. Toen ze jaren geleden met gezondheidsproblemen te kampen kreeg, besloot ze zich te verdiepen in de aroma- en fytotherapie, en zo groeide haar passie. Ze volgde voedingsleer en kruidenleer en specialiseerde zich in talrijke energetische geneeswijzen: energetische aromatherapie (volgens de 5 elementen), energetische orgaanstudie, aikido, welnesskinesiologie, Schüssler zouten, Bach bloesems, Kirlian fotografie, kleurenpunctuur (volgens de methode van Mandel), acupunctuur, voetreflexologie,...
 
Sinds 2005 geeft ze zelf cursussen bij de Schoonheidsschool en het Centrum voor Afstandsonderwijs, nadat ze al workshops en advies had gegeven op de hogeschool. Onder de naam "Erba" biedt ze daarnaast ook haar eigen gamma aan kwaliteitsproducten aan. Een echte specialiste dus!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Natuurvoeding

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Natuurlijke voeding is de basis voor een gezonde levensstijl. In deze cursus leer je hoe je die onmisbare basis legt, mensen hun eetpatroon verbetert en hen zo naar een gezonder en gelukkiger leven leidt. Gezondheidscoach, kok, trainer of afslankingsconsulent? Jij integreert de kennis uit deze thuisstudie meteen in jouw werk. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Natuurvoeding?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Natuurvoeding vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Gezonde Voeding. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving ontvang je zowel een papieren als een digitale versie van de cursus. De digitale versie staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat gelijktijdig op de post. Die ligt dus binnen de kortste keren bij jou in de brievenbus. Vanaf dag één staat een gepassioneerd topdocent jou een jaar lang bij met online feedback en advies. Verder bepaal jij hoe jouw leerproces eruitziet. Jij kiest waar en wanneer je studeert. Dat is absolute vrijheid! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Natuurvoeding!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte voedingsspecialist, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een evenwichtig pakket. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Wil je experimenteren met de gezonde recepten uit de cursus? Dan heb je natuurlijk keukengerei en ingrediënten nodig. Die ingrediënten vind je in jouw favoriete supermarkt of speciaalzaak.

Praktijkervaring en stage

Een stage is de beste manier om je kennis uit de opleiding Natuurvoeding in de praktijk om te zetten. Klop bijvoorbeeld eens aan bij een natuurwinkel, bioshop of speciaalzaak. Als je daar stage loopt, doe je meteen heel wat concrete werkervaring op. Verder leer je ook professionals uit het werkveld kennen. Dat is handig voor later, want zo nemen je kansen om aan de slag te gaan als Voedingsconsulent aanzienlijk toe!

Heb je een toffe stageplaats gevonden? Bespreek dan samen met je stagegever de duur en de periode van de stage. Die praktische afspraken leg je vast in een stagecontract. Vraag dat contract aan bij je opleidingsconsulent. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je beëindigt de stage voor je het examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Voedingsconsulent. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Natuurvoeding. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Voedingsconsulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

natuurvoedingsconsulent, natuurvoedingsadviseur, natuurvoeding, gezonde voeding, voedingsadvies, voedingsdeskundige, afslankingsconsulent, spijsvertering, vitaminen, mineralen, vegetarisch, natuurvoedingswinkel, biowinkel, groepslessen, thuisstudie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Natuurvoeding bedraagt maar 249.00 euro. Voor dit bedrag ontvang je allereerst een gedetailleerd cursusboek met recepten en kooktips. Je krijgt ook een jaar lang online begeleiding door een topdocent gespecialiseerd in alternatieve gezondheidsbehandelingen. Ten slotte krijg je toegang tot het interactief leerplatform en de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles op zak om je opleiding ideaal te starten én af te ronden.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Natuurvoeding

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS