Cursus

OPLEIDING

Natuurlijke Cosmetica

Wil jij...

 1. zelf natuurlijke crèmes, gels, maskers en lotions leren maken
 2. voorgoed komaf maken met irritaties en allergische reacties op chemische make-up
 3. jouw aanbod als beautyspecialist uitbreiden met zelfgemaakte make-upproductjes
 4. inspelen op de groeiende vraag naar natuurlijke schoonheidsproducten
 5. thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Schoonheidsspecialist, een beroep met toekomst!

Dagelijks verzorgen we onze huid met allerlei producten. Wat doen die producten eigenlijk met onze huid? Die vraag is zeker relevant. Verzorgingsproducten zitten namelijk vol chemische ingrediënten die vaak irriterend werken. Bovendien zijn ze vrij milieuonvriendelijk en erg duur. Gelukkig is er een gezond alternatief: natuurlijke cosmetica. Deze cursus leert je er alles over!

Alle aspecten van natuurlijke make-up komen tijdens deze opleiding aan bod. Je leert hoe je natuurlijke cosmetica produceert, aanbrengt en verwijdert. Je bestudeert ook verschillende huidtypes. Gedaan met allergische reacties en irritaties! Jij weet na de opleiding perfect hoe je jezelf en je klanten op natuurlijke wijze maquilleert, zonder aan uitstraling en flair in te boeten!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

219.00 175.20 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

Natuurlijke cosmetica, droge huid, vette huid, huidverandering, etherische oliën, hydrolaten, plantaardige oliën, huidverzorging, cosmetica, stoombad, body lotion

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Verkoper in een cosmeticazaak
 • Medewerker in een beautysalon
 • Zelfstandig cosmeticaconsulent, schoonheidsspecialist of aromatherapeut

Vaardigheden en skills

 • Verzorging van het gelaat volgens huidtype? Jij weet perfect hoe je dit aanpakt!
 • Etherische en plantaardige oliën, hydrolaten en cosmetische producten vakkundig gebruiken
 • Zelf verschillende soorten natuurlijke make-up produceren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Opbouw van de huid
 • Verschillende huidtypes en huidverandering
 • Drie pijlers van de natuurlijke cosmetica
 • Plantaardige oliën, etherische oliën en hydrolaten
 • Cosmetische producten: van gels en crèmes tot masker en lotions
 • Recepten

Natuurlijke cosmetica, droge huid, vette huid, huidverandering, etherische oliën, hydrolaten, plantaardige oliën, huidverzorging, cosmetica, stoombad, body lotion

Onze docenten

Sofie Jambers

Sofie is van opleiding geschiedkundige en heeft ook een lerarendiploma op zak. Toen ze jaren geleden met gezondheidsproblemen te kampen kreeg, besloot ze zich te verdiepen in de aroma- en fytotherapie, en zo groeide haar passie. Ze volgde voedingsleer en kruidenleer en specialiseerde zich in talrijke energetische geneeswijzen: energetische aromatherapie (volgens de 5 elementen), energetische orgaanstudie, aikido, welnesskinesiologie, Schüssler zouten, Bach bloesems, Kirlian fotografie, kleurenpunctuur (volgens de methode van Mandel), acupunctuur, voetreflexologie,...
 
Sinds 2005 geeft ze zelf cursussen bij de Schoonheidsschool en het Centrum voor Afstandsonderwijs, nadat ze al workshops en advies had gegeven op de hogeschool. Onder de naam "Erba" biedt ze daarnaast ook haar eigen gamma aan kwaliteitsproducten aan. Een echte specialiste dus!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Natuurlijke Cosmetica

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Natuurlijke Cosmetica. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent, een specialiste met een hart voor natuurlijke producten, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie, verklarende tabellen, recepten en oefeningen tot een gebalanceerd geheel. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Wil je de natuurlijke productjes uit de cursus zelf maken? Dan heb je natuurlijk etherische oliën en ander materiaal nodig. Daarvoor ga je langs bij een natuurwinkel of speciaalzaak in jouw buurt. Of je bestelt de benodigdheden online. Welke ingrediënten je net nodig hebt, lees je in de cursus.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Natuurlijke Cosmetica af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Natuurlijke Cosmetica. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je meteen na je inschrijving van start gaan? Dat kan! De digitale cursus staat direct op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Daarnaast krijg je een jaar lang professionele begeleiding door een persoonlijk docent. Die docent heeft alle ervaring en knowhow om jouw leerproces te ondersteunen. Verder geef je je eigen studieproces vorm: jij kiest waar en wanneer je studeert! Dat is het unieke voordeel van een thuisstudie. Heb je de leerstof volledig doorgenomen? Leg dan examen af op één van onze verschillende examenlocaties!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent, een specialiste met een hart voor natuurlijke producten, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie, verklarende tabellen, recepten en oefeningen tot een gebalanceerd geheel. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Wil je de natuurlijke productjes uit de cursus zelf maken? Dan heb je natuurlijk etherische oliën en ander materiaal nodig. Daarvoor ga je langs bij een natuurwinkel of speciaalzaak in jouw buurt. Of je bestelt de benodigdheden online. Welke ingrediënten je net nodig hebt, lees je in de cursus.

Praktijkervaring en stage

Test je theoretische kennis uit de opleiding Natuurlijke Cosmetica zeker ook eens in de praktijk. Volg bijvoorbeeld een stage bij een beautysalon, schoonheidsspecialiste of cosmeticazaak. Zo doe je relevante werkervaring op en leer je professionals uit het werkveld kennen. Na je studie spreek je dat netwerk aan om snel een job te vinden als Schoonheidsspecialist.

Je geeft de stage op jouw manier vorm. De periode, duur en stageplek kies je helemaal zelf. De praktische afspraken met je stagegever leg je vast in een stagecontract. Vraag dat contract aan bij je opleidingsconsulent. In totaal loop je maximaal 300 uur stage. De stage eindigt voor je het examen aflegt. Zo heb je zeker voldoende bagage om je thuisstudie succesvol af te ronden.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Natuurlijke Cosmetica. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Schoonheidsspecialist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

Natuurlijke cosmetica, droge huid, vette huid, huidverandering, etherische oliën, hydrolaten, plantaardige oliën, huidverzorging, cosmetica, stoombad, body lotion

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Natuurlijke Cosmetica maar 175.20 euro. Hiervoor krijg je een gespecialiseerd cursusboek met een waaier aan recepten, levenslange toegang tot ons interactief studentenplatform, én een jaar lang online begeleiding van een echte kenner op het vlak van natuurlijke cosmetica. Je geniet ook van de mogelijkheid om binnen een ruime periode van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Zo studeer jij steeds op eigen tempo!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Natuurlijke cosmetica, droge huid, vette huid, huidverandering, etherische oliën, hydrolaten, plantaardige oliën, huidverzorging, cosmetica, stoombad, body lotion
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Natuurlijke Cosmetica

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS