Cursus

OPLEIDING

Natural Farming (Hobby)

Wil jij...

 1. je eigen moestuintje beginnen in je tuin, of op je balkon
 2. zelf natuurlijke kruiden en groenten kweken, zoals munt, basilicum, tomaten, komkommers, etc.
 3. thuis op eigen tempo alles leren over het zaaien, het kweken, het onderhoud, het oogsten,...
 4. onder begeleiding van een vakdocent succesvol jouw eigen serre opstarten
 5. jouw eigen vruchten plukken uit je tuin en koken met verse ingrediënten die je zelf hebt gekweekt

Tuinierder, een beroep met toekomst!

Wil jij graag je eigen moestuintje aanleggen? Een goed idee! Want je eigen groenten en fruit kweken is een écht plezier waar je veel voldoening uit haalt. Natural farming is bovendien enorm duurzaam en positief voor het milieu en je gezondheid. Want zonder pesticiden of andere gifstoffen krijg jij echt niets verkeerds in je lichaam! Aan de hand van deze boeiende hobbycursus leer jij hoe je meteen aan de slag gaat om je eigen tuintje aan te leggen en binnenkort geniet van je zelfgekweekte groenten. Hoe plant en bemest je zaden? Hoe zorg je ervoor dat ze ten volle groeien en bloemen? Welke eigenschappen hebben bepaalde groentesoorten? En met welke factoren moet je allemaal rekening houden voor een geslaagde oogst. Ontdek het allemaal en laat jouw kennis en vaardigheden groeien!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Attest

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  149.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

natural farming, groenten, fruit, moestuintje, tuinieren, groenten kweken, natuurlijk, cursus, lessen hobbyschool, hobbycursus, opleiding, thuisstudie, thuis studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

Alle cursussen die je via de Hobbyschool volgt, zijn bedoeld voor je eigen plezier en persoonlijke ontwikkeling. Maar dat sluit niet uit dat je al deze vaardigheden ook in je professionele carrière kan gebruiken! Werk je als begeleider in een dagverblijf of ga je wel eens aan de slag als vrijwilliger tijdens creatieve namiddagen, workshops of sessies? Dan ben jij weer helemaal mee met de nieuwste informatie en kennis over tal van leuke activiteiten die jij in groep kan uitvoeren.

Vaardigheden en skills

Met de kennis en vaardigheden die je dankzij deze hobbycursus leert, ga je meteen aan de slag. Zo laat jij je eigen moestuintje groeien en bloeien en kan je al snel genieten van je zelfgekweekte groenten. Ideaal voor een gezonde en duurzame levensstijl. En wat je teveel hebt, deel je gewoon uit aan vrienden en familie! Zonder twijfel zal jij dus niet de enige zijn die enorm van deze cursus zal genieten!

Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Oriëntatie
 • De bodem als de basis van een succesvolle oogst
 • Planten en hun natuurlijke eigenschappen
 • De perfecte tijdstippen om te planten
 • Jouw groenten laten groeien en oogsten
 • Dieren en hun natuurlijke eigenschappen

natural farming, groenten, fruit, moestuintje, tuinieren, groenten kweken, natuurlijk, cursus, lessen hobbyschool, hobbycursus, opleiding, thuisstudie, thuis studeren

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Natural Farming (Hobby)

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Hoe betaal ik voor mijn inschrijving?
Tijdens je inschrijving kan je kiezen voor online betalen of een overschrijving. Je ontvangt de digitale cursus pas vanaf het moment dat wij jouw betaling ontvangen hebben.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de login voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn hobbycursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent. Via ons online studentenplatform kan je al je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus in te studeren. De gedrukte cursusmap gaat onmiddellijk op de post en ontvang je zo snel mogelijk thuis.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Waar kan ik werkmateriaal voor deze cursus vinden?
Alle materialen waarmee wij in onze cursussen werken zijn makkelijk te vinden in diverse hobbywinkels. Zo ga jij snel en eenvoudig aan de slag. Houd je het graag wat duurzamer? Dan kan je ook altijd materiaal recycleren! Hoor dus eens rond bij vrienden of familie en informeer of zij de nodige spullen in huis hebben.
Kan ik examen afleggen voor deze cursus?
Dat kan, maar is volledig vrijblijvend. Wil jij je werk dus eens echt laten beoordelen door een professional en voor jezelf bewijzen dat je deze materie echt in de vingers hebt? Dan kom je gewoon examen afleggen! Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post een certificaat! Een leuk extraatje als aandenken aan deze fijne hobbycursus. Plan je examen in via het studentenplatform of contacteer een van onze opleidingsconsulenten. Zij helpen jou graag verder!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert deze cursus dus makkelijk met een job en/of gezin!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving kan je meteen aan de slag! De digitale cursus staat na ontvangst van je betaling direct op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en ontvang je snel thuis. Dankzij deze flexibele thuisstudie studeer je waar en wanneer je wilt. Bovendien krijg je een jaar lang online begeleiding van een ervaren docent. Deze professional geeft jou feedback op maat en verschillende tips om al deze technieken snel in de vingers te krijgen. Je staat er dus zeker en vast niet alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie Natural Farming (Hobby) een succes te maken. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Praktijkervaring en stage

Op basis van deze praktijkgerichte cursus leer jij alle kennis die je nodig hebt om in je vrije tijd te genieten van deze unieke hobby. Een stage is bij deze cursus dus niet van toepassing.

Examen en diploma

Een examen afleggen voor jouw hobbycursus is mogelijk, maar volledig vrijblijvend. Wil jij je werk dus eens echt laten beoordelen door een professional en bewijzen dat je deze materie echt in de vingers hebt? Dan kom je gewoon examen afleggen op één van onze examenlocaties! Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post je certificaat! Een leuk extraatje als aandenken aan deze fijne hobbycursus.

natural farming, groenten, fruit, moestuintje, tuinieren, groenten kweken, natuurlijk, cursus, lessen hobbyschool, hobbycursus, opleiding, thuisstudie, thuis studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de hobbycursus ‘Natural Farming (Hobby)’ maar 149.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een docent met jarenlange ervaring, toegang tot ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Natural Farming (Hobby)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS