Cursus

OPLEIDING

Monteren en aftereffects

Wil jij...

 1. indrukwekkende en professioneel ogende video's maken
 2. weten hoe je special effects, tekst en animaties aan je video´s toevoegt
 3. het programma Adobe After Effects CC onder de knie krijgen
 4. snel aan de slag gaan als professioneel videomonteur of video-editor

Videomonteur, een beroep met toekomst!

Ben jij iemand die gepassioneerd is door alles wat met film en camera heeft te maken? Wil jij jouw huisgemaakte filmpjes graag tot een hoger niveau tillen door er extra effecten en animaties aan toe te voegen? Wil jij weten hoe je professioneel ogende end credits maakt? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt.

In deze praktijkgerichte cursus ontdek je hoe je effecten en animaties aan je video's toevoegt met behulp van Adobe After Effects CC. Stap voor stap ontdek je alle mogelijkheden van dit veelzijdige programma. Je krijgt daarbij heel wat tips & tricks mee van je docent, zodat je snel zelf aan de slag kan met het bewerken van je eigen films. Kan je niet wachten om een video te maken die mensen op het puntje van hun stoel laat zitten? Aarzel dan niet langer en schrijf je vandaag nog in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

590.00 501.50 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Monteren en aftereffects

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent07/11/202023/01/202114u00 - 17u00Zat
Antwerpen25/11/202010/02/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt30/11/202022/02/202118u30 - 21u30Maa

PROGRAMMA

montagetechnieken, videomonteur, video´s monteren, special effects, animaties, end credits, adobe after effects, after effects, video, film, filmtechnieken, groepslessen, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Videomonteur
 • Beeldbewerker

Vaardigheden en skills

 • De layers en keyframes van Adobe After Effects hebben geen geheimen meer voor jou.
 • Tekst, animaties en effecten toevoegen aan je films
 • Je video's voorzien van professionele end credits
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Kennismaking met Adobe After Effects CC
 • Keyframes en Layers
 • Shapes en Designs
 • Tekst en animaties toevoegen
 • Scrolling Credits en End Credits maken

montagetechnieken, videomonteur, video´s monteren, special effects, animaties, end credits, adobe after effects, after effects, video, film, filmtechnieken, groepslessen, avondonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Monteren en aftereffects

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Een prachtige videoreportage van je reis door Afrika, een hilarische collectie filmpjes van het vorige familiefeest, een kortfilm met zelfgemaakte natuurbeelden,… Na deze cursus ben jij een krak in het bewerken van videomateriaal. Dat maakt deze opleiding perfect voor iedereen die van video’s en filmpjes houdt!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, in de les ga je actief aan de slag met het programma Adobe After Effects CC. Installeer deze programma’s voor de eerste les op je laptop. Je vindt ze via de website van Adobe. Om deze programma’s optimaal te laten draaien heb je een "krachtige" laptop nodig. Dat wil zeggen een vrij recente laptop met een relatief sterke grafische kaart.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Fotografie & Media. Check het aanbod, schrijf je in en word fotografisch expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Monteren en aftereffects bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen krijg je kom je alles te weten over monteren en Adobe After Effects. Eens je de theorie onder de knie hebt, ga je zelf aan de slag met je eigen video's. Daarnaast bespreek je tijdens de lessen ook de opdrachten die je maakt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Monteren en aftereffects vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding heb je een "krachtige" laptop nodig. Dat wil zeggen een vrij recente laptop met een relatief sterke grafische kaart. Installeer op voorhand Adobe After Effects CC op je laptop. Je kan dit programma aankopen via de website van Adobe. Breng ook een externe muis, een hoofdtelefoon en een verlengkabel of verdeelstekker mee naar de les. Voorzie pen en papier als je graag schriftelijke notities maakt.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw nieuwe vaardigheden extra inoefenen voor je examen aflegt? Volg dan een stage, bijvoorbeeld bij een productiehuis of een mediabedrijf. Op stage voer je uiteenlopende opdrachten uit voor echte klanten. Op stage leer je elke dag nog iets nieuws bij. Je ontmoet ook toffe mensen uit het werkveld. Dat is handig voor later, want een stage is zo het optimale opstapje naar een nieuwe carrière als Videomonteur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Monteren en aftereffects. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Videomonteur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

montagetechnieken, videomonteur, video´s monteren, special effects, animaties, end credits, adobe after effects, after effects, video, film, filmtechnieken, groepslessen, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 501.50 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent die met beide voeten in de praktijk staat, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je cursus.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
videomonteur, video´s monteren, special effects, animaties, end credits, adobe after effects, after effects, video, film, filmtechnieken, groepslessen, avondonderwijs

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Graphic Motiondesigner bespaar je maar liefst € 158. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Graphic Motiondesigner volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

video producer, filmen, video

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Graphic Motiondesigner

video producer, filmen, video

Carrièremogelijkheden

 • Video Producer
 • Videomonteur
 • Beeldbewerker

Info over deze allround opleiding

Tegenwoordig maakt iedereen video’s om online te delen met de wijde wereld. Vaak is de kwaliteit van deze huisgemaakte creaties is echter alles behalve hoogstaand.

In deze uitgebreide opleiding leer je zelf indrukwekkende video’s maken van eerste shot tot end credits. In de eerste module van deze opleiding leer je alles over de technische aspecten van het filmen en ontdek je hoe je zorgt voor kwalitatieve audio. Vervolgens leer je beeldmateriaal bewerken en monteren aan de hand van Adobe Premiere Pro en Adobe After Effects.

Droom jij ervan om zelf spectaculaire video’s te maken? Wil je aan de slag als professioneel video producer? Dan is deze opleiding helemaal jouw ding!

Programma

Module: Monteren en aftereffects
Module: Audiotechnieken
Module: Filmen met je spiegelreflexcamera
Word Video Producer

  Diploma

  Groepsles

1200.00 1020.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS