cpHomeBreadcrumb / Mode & Styling /Modevormgever (Allround)

Modevormgever (Allround)

 • cpCertificationDiploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpLessonsMultiple
 • cpAllroundCourse
 • Centrum Voor Afstandsonderwijs
990.00

Modeontwerper, cpProfessionWithFuture

Ben jij modebewust en draag je liefst je eigen, unieke stijl? Sta jij bekend als een trendsetter die steeds originele en gedurfde outfits uit je mouw schudt? Dan ben jij de nieuwe topdesigner waar de modewereld op wacht! Deze opleiding daagt jouw creatief vermogen uit en vormt je stapsgewijs om tot allround modeontwerper en fashiongoeroe!

Tijdens deze cursus leer je hoe je een kledinglijn ontwerpt, van idee tot afgewerkt kledingstuk. Je besteedt aandacht aan patroonontwerp, naaitechnieken en retoucheren. Ten slotte kies je voor een specialisatie in bruidskledij of lingerieontwerp. Zo beschik jij over alle skills om uit te groeien tot de Versace of Coco Chanel van jouw generatie. Hip, klassiek, trendy of chique? Jij hebt het allemaal in de vingers!

cpWouldYouCaps
 • zelf kleding leren ontwerpen, uittekenen, maken en retoucheren
 • alles leren over patronen, maten, stoffen, naaitechnieken en nog zo veel meer
 • kledingstukken afleveren die passen als gegoten
 • jouw creativiteit en passie voor fashion vertalen in een job
 • studeren waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo
Modevormgever (Allround)
 • cpCertificationDiploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpLessonsMultiple
 • cpAllroundCourse
 • 990.00
cpProgram Modevormgever (Allround)
Kleermaker - Naaitechnieken
3-6 cpLessonsMultiple

cpObligatoryChildCapital: Kleermaker - Naaitechnieken

Wil je succesvol starten als kleermaker? En zelf je eigen kledij ontwerpen? Dan is deze thuiscursus kleermaker alles wat je zoekt! Kleermaker is een van de leukste beroepen die er bestaan. Het is gevarieerd en je kan er al je creativiteit in kwijt. Bovendien is het een mooie bron van inkomsten.

Je start met de basistechnieken zoals het aanpassen van patronen, het knippen van stoffen en het driegen van kledingstukken. Daarna leer je werken met de naai- en overlockmachine, waarmee je je eigen jurken, broeken en rokken creëert. Je leert ook pasfouten herkennen, zodat je kledij perfect aansluit bij verschillende lichaamsvormen.

Deze thuiscursus is het begin van een mooie toekomst als kledingontwerper!

cpShowMoreButton
Modeontwerper
3-6 cpLessonsMultiple

cpObligatoryChildCapital: Modeontwerper

Ben jij gefascineerd door fashiontrends? Neem jij je hoed af voor haute couture? Dan heb je vast en zeker alles in je mars om je eigen kledinglijn te ontwerpen! Deze opleiding leert je hoe je zelf mode maakt die helemaal hot is. Zo schittert jouw persoonlijke stijl misschien ooit op een catwalk in Parijs of Milaan!

Tijdens de cursus leer je eerst modeschetsen van allerlei soorten kledingstukken maken. Vervolgens leer je ontwerpen modelleren, pasfouten aanpassen en creaties finaliseren. Je ontdekt ook hoe je klanten deskundig advies geeft over kleding en accessoires. Til je artistieke en creatieve vaardigheden naar een hoger niveau! Zo groei je uit tot een befaamd fashiondesigner die anderen inspireert en verwondert!

cpShowMoreButton
Patroonontwerper
3-6 cpLessonsMultiple

cpObligatoryChildCapital: Patroonontwerper

Vind je het soms een hele opgave om kleding naar jouw smaak te vinden? Wil jij graag je eigen kledij uittekenen en creëren? Dan is dit een opleiding op jouw maat! Voortaan bepaal je in alle vrijheid hoe je gekleed gaat!

Met deze thuiscursus leer je nauwkeurig maten opnemen en creatieve patronen uittekenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast ontdek je hoe je ritsen inzet en de heupomtrek corrigeert. Op die manier lever je altijd precisiewerk. Je zorgt keer op keer voor een uniek ontwerp. Jouw verbluffende creaties schitteren bij elke gelegenheid!

Als je al kleermaker of naaister bent, is deze opleiding ideaal om je technieken aan te scherpen. Ook als je simpelweg graag creatief met kleding bezig bent, is de cursus een absolute must!

cpShowMoreButton
Patroonontwerper (Gevorderden)
3-6 cpLessonsMultiple

cpObligatoryChildCapital: Patroonontwerper (Gevorderden)

Zelfontworpen kleding is eindeloos gevarieerd. Iedereen die al eens kledingstukken gecreëerd heeft of patronen uitgetekend heeft, weet dat creativiteit geen grenzen kent. Een flinke dosis artistieke creativiteit is voor een professioneel patroonontwerper natuurlijk niet voldoende. Je moet ook geavanceerde en minutieuze technieken in de vingers hebben. Die gevorderde technieken leer je in deze cursus!

Je leert hoe je de meest gedetailleerde patronen ontwerpt en aanpast aan de nieuwste modetrends. Pofmouwen, wikkelblouses of deelnaden? Geen enkele techniek is je nog vreemd.

Schrijf je nu in en maak van jouw kledingstukken keer op keer echte pareltjes die de catwalk waardig zijn!

cpShowMoreButton
Retoucheren
3-6 cpLessonsMultiple

cpObligatoryChildCapital: Retoucheren

Kleding die niet op maat is gemaakt, past vaak niet helemaal perfect. Een kleedje zit bijvoorbeeld wel goed, maar is wat te lang. Een rokje ziet er ontzettend leuk uit, maar is net wat te wijd. Dat ene kostuum blijft je favoriet, maar past niet meer perfect. Dankzij de thuisstudie Retoucheren ben jij zelf in staat om deze probleempjes vakkundig op te lossen!

Deze cursus leert je hoe je er in geen tijd voor dat elk kledingstuk perfect op maat is. Je herstelt zonder problemen die defecte rits in je jas en zorgt ervoor dat je lievelingsbroek blijft aansluiten. Jij koopt in de kledingwinkel wat je wil, zelfs als het niet helemaal past. Thuis zorg jij er dan wel voor dat het kledingstuk zich aan jouw wensen aanpast. Handig voor iedereen in de fashionsector of voor wie gewoonweg graag met naald en draad werkt!

cpShowMoreButton
Ontwerper (Bruidskledij)
3-6 cpLessonsMultiple

cpOptionalChildCapital: Ontwerper (Bruidskledij)

Passie voor bruidsmode? Terecht! Het is zowat de uitdagendste en meest rewarding modebranche! Elke bruid droomt namelijk van een fabuleuze entrée op het altaar. Geen wonder dat getalenteerde bruidsdesigners een topcarrière uitbouwen! Sta jij te popelen om mensen te laten stralen op de gelukkigste dag van hun leven?

In deze speciaal ontworpen thuiscursus bestudeer je de speciale technieken om stijlvolle, verfijnde en modieuze bruidskledij te ontwerpen. Je verkent de huidige trends in jurken, onderrokken en lingerie, je maakt professionele figuuranalyses en kiest de perfecte stof voor jouw cliënt.

Alles om jou tot een world class bruidsdesigner te ontplooien die de meest indrukwekkende en stylish ontwerpen uit de mouw schudt!

cpShowMoreButton
Ontwerper (Lingerie)
3-6 cpLessonsMultiple

cpOptionalChildCapital: Ontwerper (Lingerie)

Lingerie ontwerpen is een unieke ambacht! Het is delicaat en gespecialiseerd handwerk dat enorm veel voldoening geeft. Zelfontworpen lingerie is jou of jouw klanten letterlijk op het lijf geschreven! Het is ongeëvenaard qua originaliteit en comfort. Deze opleiding leert je alle kneepjes van het vak en tovert je om tot een professioneel lingerieontwerpster!

Tijdens deze opleiding leer je eerst de nodige materialen, stoffen en naaldsoorten kennen. Je leert stap voor stap bh's en slipjes maken. Ook zwemoutfits, strings, nachtkledij en korsetten komen aan bod.

Na deze cursus ben jij perfect in staat om aantrekkelijke en comfortabele lingerie te ontwerpen. Zo laat je zowel jezelf als andere vrouwen schitteren!

cpShowMoreButton
Allround Mode - Ontwerp en Creatie thuisstudie
cpSkillsAndSkills
 • Stijlvolle collecties en patronen ontwerpen voor verschillende lichaamsvormen en modestijlen
 • Een persoonlijk portfolio samenstellen dat je publiek omverblaast
 • Stikken, naaien en retoucheren alsof het je tweede natuur is
Allround Mode - Ontwerp en Creatie thuisstudie
cpFutureOpportunities
 • Medewerker in een modehuis of kledingzaak
 • Retoucheur in een verstelwinkel
 • Zelfstandig modeontwerper of stijlconsulent
cpYouCanStartEveryDay
home-course-banner-1
home-course-banner-2
home-course-banner-3
home-course-banner-4
home-course-banner-5
home-course-banner-6
cpTeachers Modevormgever (Allround)

cpPracticalInfo

Na je inschrijving kan je meteen aan de slag. De digitale cursus staat direct op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou in de brievenbus. Tijdens je opleiding geniet je van absolute flexibiliteit: je studeert waar en wanneer je maar wil. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd mode-expert. Zo sta je er nooit alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Modevormgever (Allround)!

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Modevormgever (Allround) bedraagt maar 990.00 euro. Voor dit bedrag ontvang je per module een praktijkgericht cursusboek. Je krijgt ook een jaar lang online begeleiding van een docente met haar eigen zaak en een diepgewortelde passie voor mode! Je krijgt ook levenslange toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Alles om jouw carrière als Modeontwerper te lanceren!

Modevormgever (Allround)
 • cpCertificationDiploma
 • cpHomeCourseType
 • 9-12 cpLessonsMultiple
 • cpAllroundCourse
 • 990.00

cpStartNewCarreer Modevormgever (Allround). cpChooseQualityEducationWith Centrum Voor Afstandsonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Modevormgever (Allround)

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

testimonial-picture
cpT1Name

cpT1Testimonial

testimonial-picture
cpT2Name

cpT2Testimonial

testimonial-picture
cpT3Name

cpT3Testimonial