Cursus

OPLEIDING

Modeverkoper

Wil jij...

 1. leren hoe je van elk verkoopgesprek een succes maakt
 2. klanten professioneel verderhelpen met advies op maat
 3. de verkoopcijfers van je modezaak, winkel of boetiek een boost geven
 4. een eigen kledingwinkel openen
 5. comfortabel van thuis uit studeren met online begeleiding van een ervaren fashionexpert

Modeverkoper, een beroep met toekomst!

De fashionwereld is enorm dynamisch. Dat zorgt vaak voor verwarring en onzekerheid bij mensen. Past deze nieuwe stijl wel bij mij? Combineert dit nieuwe modelletje wel met de rest van mijn garderobe? Als professioneel modeverkoper heb jij steeds een deskundig antwoord klaar op de modevragen van je klanten! Deze cursus stoomt jou klaar!

Tijdens deze opleiding ontwikkel je feeling voor kleding en accessoires. Je leert de smaak en voorkeur van elke klant inschatten. Je ontdekt hoe je elke klant op een gepersonaliseerde manier verder helpt. Je leert klanten overtuigen om gedurfde creaties en onverwachte combinaties te proberen. Door jouw fashionexpertise stralen klanten zelfzekerheid uit. Ook de modeboetiek waar je werkt, vaart er wel bij!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  215.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>modeverkoopster, modeverkoop,mode-industrie, kledingadvies, stijladvies, verkoopsgesprek, kledingverkoop, verkoopstechnieken, sales, kleding stijl advies, kleding, accessoires, boetiek, kledingszaak, onderhoud kleding, retoucheren, confectie, groepsles

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een kledingwinkel, modeboetiek of outletstore
 • Zelfstandig modeverkoper in een eigen zaak

Vaardigheden en skills

 • De voorbereiding en verschillende fasen van een verkoopsgesprek? Dat is voor jou een eitje!
 • Alle soorten klanten professioneel bijstaan bij hun aankoop
 • Vakkundig retouches uitvoeren
 • Een eigen kledingwinkel uitbouwen? Jij weet van aanpakken!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Vaardigheden, attitudes en uitstraling van een modeverkoper
 • De voorbereiding van het verkoopgesprek
 • De verschillende fasen van een verkoopgesprek
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Bestaande klanten en loyaliteit belonen
 • Promoties opzetten
 • Alles over stoffen, onderhoud en retouches
 • Jouw toekomstmogelijkheden als modeverkoper

modeverkoopster, modeverkoop,mode-industrie, kledingadvies, stijladvies, verkoopsgesprek, kledingverkoop, verkoopstechnieken, sales, kleding stijl advies, kleding, accessoires, boetiek, kledingszaak, onderhoud kleding, retoucheren, confectie, groepsles

Onze docenten

Ilse Van der Schraelen

Ilse Van Der Schraelen is van opleiding handelsingenieur, maar combineert haar commerciële achtergrond nu al jaren met een voorliefde voor mode en kleding in haar eigen modezaak in Zandhoven: “Daphne Fashion”.
 
Doorheen de jaren voegde Ilse nog heel wat expertise aan haar palmares toe. Ze specialiseerde zich in stijladvies, patroonontwerp, accountmanagement,… Die professionele vakkennis en jarenlange praktijkervaring deelt Ilse graag met haar studenten. Kortom, een bezige bij en een érg gemotiveerde docente!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Modeverkoper

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Modeverkoper. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Modeverkoper af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Modeverkoper. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je na je inschrijving meteen van start gaan? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Vanaf dag één staat een topdocent via het online leerplatform klaar met tips, tricks en feedback. Maak gebruik van de expertise en knowhow van deze docent. Zo sta jij er nooit alleen voor! Bovendien geniet je tijdens een thuisstudie van absolute flexibiliteit: jij studeert waar en wanneer je maar wil. Pas als jij er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd, je ontvangt het diploma Modeverkoper!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Modeverkoper een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Als toekomstig Modeverkoper popel je waarschijnlijk nu al om klanten verder te helpen. Ga ervoor! Doe al een eerste werkervaring op tijdens het studeren, bijvoorbeeld door stage te lopen in een kledingwinkel of modeboetiek. Daar zet je je kennis uit de cursus om in de praktijk. Je leert ook andere professionals uit de fashionsector kennen. Dat komt later zeker van pas: zij helpen je misschien wel aan een droombaan als Modeverkoper.

Je kiest de periode, plek en duur van de stage zelf. Heb je een toffe stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. In deze overeenkomst leg je samen met je stagegever enkele praktische afspraken vast. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je beëindigt de stage voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je studie verdedig je een portfolio. Jouw docent beoordeelt dit portfolio. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Modeverkoper. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Modeverkoper. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

<p>modeverkoopster, modeverkoop,mode-industrie, kledingadvies, stijladvies, verkoopsgesprek, kledingverkoop, verkoopstechnieken, sales, kleding stijl advies, kleding, accessoires, boetiek, kledingszaak, onderhoud kleding, retoucheren, confectie, groepsles

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Modeverkoper maar 215.00 euro. Hiervoor ontvang je allereerst een gedetailleerd cursusboek met verklarende tekeningen en duidende foto's. Daarnaast krijg je een jaar lang professionele online begeleiding van een echte fashionista. Je geniet ook van levenslange toegang tot ons online studentenplatform. Tenslotte heb je de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Zo heb je meteen alles binnen handbereik voor een vlotte en succesvolle thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
modeverkoopster, modeverkoop,mode-industrie, kledingadvies, stijladvies, verkoopsgesprek, kledingverkoop, verkoopstechnieken, sales, kleding stijl advies, kleding, accessoires, boetiek, kledingszaak, onderhoud kleding, retoucheren, confectie, groepslesse
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Modeverkoper

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS