Cursus

OPLEIDING

Mindfulness Coach

Wil jij...

 1. alles leren over mindfulness en meditatie
 2. weten hoe je stress, slapeloosheid of burn-outs voorkomt én verhelpt
 3. anderen leren genieten van het hier en nu
 4. je aanbod als coach uitbreiden met een nieuwe specialisatie
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Mindfulness Coach, een beroep met toekomst!

Het moderne leven is druk en hectisch. Rustmomenten zijn schaars. Een adempauze, dat is waar mindfulness om draait.

Je leert tijdens deze cursus op een bewuste manier aandacht schenken aan wat er zich rondom jou afspeelt. Je geeft richting aan gedachten, indrukken en emoties. Je leert doeltreffend omgaan met stress, slapeloosheid en depressie. Focus op en geniet van het hier en nu! Leid jezelf, je kinderen of je klanten op onderbouwde wijze naar een gelukkiger, vrijer en evenwichtiger bestaan. Zo voorkom je burn-outs en andere crisismomenten.

Talrijke wetenschappelijke studies kwamen tot dezelfde conclusie: mindfulness zorgt voor een betere balans tussen lichaam en geest. Positive mind. Positive vibes. Positive life.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

mindfulness, aandachttraining, bewustzijnstechnieken, mindfulnesstraining, bewustwording, herbronnen, yoga, omgaan met stress, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Expert mindfulness in een coachingsbureau of wellnesscentrum
 • Medewerker in een meditatiecentrum of yogaschool
 • Zelfstandig trainer of expert mindfulness

Vaardigheden en skills

 • Basistechnieken voor meditatie op jezelf en op anderen toepassen
 • Bewust en aandachtig stilstaan bij je lichaam en je leven in het nu
 • Stress, burn-out of depressie? Door mindful te leven weer jij hier perfect mee om te gaan!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is mindfulness?
 • Meditatie en mindlesness
 • De wereld is zoals jij hem ziet
 • Ik denk dus ik ben
 • Stilstaan bij je lichaam
 • Leven in het nu
 • Mindfulness in het dagdagelijkse leven
 • Mindfulness voor kinderen
 • Starten als zelfstandig expert mindfulness

mindfulness, aandachttraining, bewustzijnstechnieken, mindfulnesstraining, bewustwording, herbronnen, yoga, omgaan met stress, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Monique Slangen

Ontwikkelingspsychologe Monique Slangen neemt binnen onze school onder meer de cursus Mindfulness voor haar rekening. Die cursus is niet toevallig tot stand gekomen. Monique heeft namelijk zelf heel wat praktijkervaring op dat vlak.
 
“Ik ben freelance coach waarbij ik hoogopgeleide, werkende moeders coach en begeleid, met name op het gebied van work-life balance”, zo vertelt Monique. “Dit combineer ik vaak met het coachen van jonge kinderen door middel van kinderyoga en mindfulnesstechnieken.” Kinderen worden helemaal zen dankzij de aanpak van Monique.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Mindfulness Coach

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Mindfulness en meditatie zijn handige hulpmiddeltjes om de drukte van het dagelijkse leven onder controle te houden. Met deze thuisstudie leer jij jezelf en anderen genieten van het hier en nu. Ideaal als je zelf kampt met stress, als je het aanbod in jouw coachingpraktijk wil uitbreiden, of als je snel wil starten als zelfstandig coach. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie praktijkgericht?
Ja, aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching . Check het aanbod, schrijf je in en word coachingexpert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Ben je ingeschreven voor de cursus? Dan kan je meteen aan de slag. De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je binnen de kortste keren bij jou thuis in de brievenbus. Een thuisstudie laat toe om te studeren waar en wanneer je maar wil. Met het handboek of liever online? Jij kiest! Dat is pure vrijheid!

Vanaf dag één heb je toegang tot online ondersteuning door een professioneel docent met rijke ervaring in meditatie en mindfulness. Zo sta je er nooit alleen voor! Pas als je de leerstof echt onder de knie hebt, leg je examen af op één van onze verschillende examenlocaties. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Mindfulness Coach.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent, een gepassioneerd ontwikkelingspsycholoog met een eigen coachingpraktijk, stelde de cursus samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een evenwichtig geheel. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Mindfulness Coach een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wat is de beste manier om jouw theoretische kennis al tijdens het studeren in de praktijk te testen? Een stage natuurlijk! Volg bijvoorbeeld een stage bij een coachingsbureau of een wellnesscentrum in jouw buurt. Tijdens een stage gebruik je de leerstof actief en leer je nieuwe mensen kennen die elke dag met mindfulness bezig zijn. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een boeiende carrière als Mindfulness Coach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Mindfulness Coach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Mindfulness Coach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

mindfulness, aandachttraining, bewustzijnstechnieken, mindfulnesstraining, bewustwording, herbronnen, yoga, omgaan met stress, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je inschrijvingsgeld voor de opleiding Mindfulness Coach bedraagt maar 239.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid en praktijkgericht cursusboek. Je ontvangt ook een jaar lang professionele online begeleiding van een topdocent gespecialiseerd in yoga, mindfulness en andere coachingstechnieken. Daarbovenop krijg je levenslange toegang tot ons interactief studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Deze voordelen verzekeren een vlotte en succesvolle thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
mindfulness, aandachttraining, bewustzijnstechnieken, mindfulnesstraining, bewustwording, herbronnen, yoga, omgaan met stress, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Mindfulness Coach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS