Cursus

OPLEIDING

Milieuadviseur

Wil jij...

 1. Een nieuwe toekomst als veelgevraagd Milieuadviseur
 2. Jouw interesse in duurzaamheid, milieu en natuur vertalen in een concrete job
 3. Werken aan het groene en duurzame karakter van je onderneming
 4. Een nieuwe uitdaging aangaan vol interessante jobmogelijkheden
 5. Comfortabel thuis studeren en toch begeleiding krijgen van een specialist ter zake

Milieuadviseur, een beroep met toekomst!

Met de groeiende aandacht voor het milieu is er veel vraag naar milieuspecialisten. Denk maar aan sectoren zoals de bouw, voeding en natuur. Veel ondernemingen roepen hiervoor de hulp in van een milieuadviseur. Voor jou de ideale uitdaging, want met een degelijke kennis vind je zeker een job!

Met deze thuiscursus ontdek je alles over het milieu zodat je elke onderneming perfect kan adviseren om hun milieu-impact positief te beïnvloeden. Wil je leren hoe je communiceert met de buurtbewoners en de overheid? Of heb je een eigen onderneming en wil je de milieuadministratie zelf beheren? Met deze cursus ontdek je het allemaal!

Ben je begaan met het leefmilieu of geboeid door de milieuproblematiek in al haar facetten? Schrijf je dan nu in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

milieucoördinator, milieu expert, milieuadviseur, ecologie, milieuwetgeving, milieuspecialist, midlieuadministratie, milieuadviesbureau, leefmilieu, milieudienst, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Milieuadviseur in dienst van een bedrijf of organisatie
 • Zelfstandige milieuadviseur
 • Medewerker op een milieudienst

Vaardigheden en skills

 • Milieuwetgeving en -beleid? Jij weet er alles van!
 • De nodige administratie efficiënt beheren
 • Perfect weten wat de grootste milieubedreigingen zijn
 • Op de hoogte zijn van wat je moet doen in geval van inbreuken op de wetgeving
 • Je weet hoe je als zelfstandig milieuadviseur kan starten en hoe je klanten vindt
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je toekomstmogelijkheden als milieuadviseur
 • Milieuwetgeving- en beleid
 • Taken van de milieuadviseur
 • Milieucommunicatie
 • Milieu en veiligheid
 • Beheren van milieuadministratie
 • Taken van de milieudienst binnen mijn bedrijf
 • Milieumanagementsystemen
 • Milieuvergunningen
 • Bodemwetgeving / VLAREBO
 • Afvalstoffenregeling / VLAREA
 • Luchtwetgeving
 • Afvalwater en zoneringsplannen
 • Gevaarlijke stoffen
 • Natuur en bos
 • Energie en energiebeheer
 • Omgaan met inbreuken op de milieuwetgeving

milieucoördinator, milieu expert, milieuadviseur, ecologie, milieuwetgeving, milieuspecialist, midlieuadministratie, milieuadviesbureau, leefmilieu, milieudienst, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Milieuadviseur

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Milieuadviseur. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Milieuadviseur af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Milieuadviseur. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je zo snel mogelijk thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Bovendien krijg je een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Milieuadviseur een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Extra praktijkervaring doe je op via een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een adviesbureau of de milieudienst van een bedrijf of overheid, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een leerrijke stageplaats. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een boeiende carrière als milieuadviseur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van je cursus leg je het examen Milieuadviseur af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Milieuadviseur. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als milieuadviseur. Wil je als zelfstandige starten en succesvol je business verwezenlijken? Schrijf je dan in voor de gratis opleiding Starterslab waarin je handige tips & tricks voorgeschoteld krijgt om snel je eigen zaak te starten, strategisch de markt te veroveren en uit te groeien tot topondernemer.

milieucoördinator, milieu expert, milieuadviseur, ecologie, milieuwetgeving, milieuspecialist, midlieuadministratie, milieuadviesbureau, leefmilieu, milieudienst, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Milieuadviseur maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide cursusboek met handige voorbeelden en illustraties, één jaar lang online begeleiding van een professionele vakdocent, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
milieucoördinator, milieu expert, milieuadviseur, ecologie, milieuwetgeving, milieuspecialist, midlieuadministratie, milieuadviesbureau, leefmilieu, milieudienst, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Milieuadviseur

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS