Cursus

OPLEIDING

Medische Zorg en Wondverzorging

Wil jij...

 1. weten hoe je vrienden, familieleden, collega’s of voorbijgangers op straat uit de nood helpt
 2. op een veilige en verantwoorde manier EHBO leren toedienen
 3. leren hoe je snel reageert op verschillende letsels, verwondingen en noodsituaties
 4. comfortabel thuis studeren met online begeleiding door een ervaren hulpverlener
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je kennis van EHBO aantoont

Medisch Secretaresse, een beroep met toekomst!

Wil jij jezelf en anderen rondom jou altijd kunnen helpen in geval van nood? Dan bieden wij jou deze boeiende en interessante thuiscursus Medische Zorg en Wondverzorging aan! Waar je ook werkt of wat je ook doet, een goede kennis van EHBO komt altijd van pas.

Of het nu gaat om een bijensteek, een geschaafde knie of een brandwonde: letsels genezen het best als je ze efficiënt en juist verzorgt. Je ontdekt alle belangrijke technieken die je kan gebruiken wanneer iemand gewond raakt. En in levensbedreigende situaties kan je mensen zelfs redden met jouw kennis van reanimatiemethoden! Deze cursus is dus zeker en vast geen overbodige luxe!

Schrijf je nu in en ontdek alle nuttige en praktijkgerichte tips waarmee je mensen écht kan helpen.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

zorg, medisch, wondverzorging, wonden, pijn, ehbo, bloed, brandwond, hulp, verzorgen, levensreddend, centrum voor afstandsonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Ideale cursus voor zij die dagelijks met kinderen werken
 • Medisch secretaresse
 • Goede voorbereiding voor toekomstige studenten geneeskunde

Vaardigheden en skills

 • Je vergaart een grondige kennis over verschillende soorten wonden
 • Jij weet hoe je elke wonde het best verzorgt en begrijpt het proces van wondheling
 • Je reageert adequaat in noodsituaties
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Soorten wonden, letsels en aandoeningen
 • Wondheling en het genezingsproces
 • Medische noodsituaties en het redden van mensenlevens
 • CPR-technieken en het verschil met AED’s (automatische externe defibrillatoren)
 • Reinigen en ontsmetten van wonden
 • Aanbrengen van verschillende soorten verbandmateriaal
 • Verstikking, hyperventilatie en brandwonden
 • Wat moet er in een huisapotheek aanwezig zijn?

zorg, medisch, wondverzorging, wonden, pijn, ehbo, bloed, brandwond, hulp, verzorgen, levensreddend, centrum voor afstandsonderwijs

Onze docenten

Hakima Ziani

Een docente Medische Zorg en Wondverzorging moet van Masterniveau zijn om aan onze school te kunnen doceren. Daar voldoet Hakima Ziani met glans aan dankzij haar studies Farmaceutische Zorg aan de VUB. “Ook wil ik de cursus Fytologie (farmaceutische plantkunde) verzorgen, omdat ook dit de gezondheid van de mens ten goede komt”, zo zegt Hakima.
 
Daarenboven is niemand beter geschikt om jou op te leiden tot volwaardig Apotheekassistent(e). Haar praktijkervaring die ze gedurende meer dan 7 jaar na haar studies heeft opgedaan binnen een apotheek krijg je er graag bij.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Medische Zorg en Wondverzorging

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Medische Zorg en Wondverzorging. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Medische Zorg en Wondverzorging af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Medische Zorg en Wondverzorging. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je krijgt de cursus Medische Zorg en Wondverzorging binnen een week na inschrijving thuisgestuurd en kan dan meteen beginnen met studeren. In deze thuiscursus ontdek je de verschillende technieken die je tijden Eerste Hulp-situaties kan toepassen. Je leert ook reanimatiemethoden die écht mensenlevens kunnen redden. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je bovendien waar en wanneer je wilt. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie Medische Zorg en Wondverzorging een succes te maken. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Praktijkervaring en stage

Loop stage in een ziekenhuis of dokterspraktijk en test jouw kennis uit de opleiding Medische Zorg en Wondverzorging meteen in de praktijk! Tijdens je stage leer je het werkveld van dichtbij kennen. Je ontmoet ook heel wat nieuwe mensen die actief zijn in de medische sector. Dat is enorm handig als je op zoek bent naar een leuke nieuwe baan binnen die sector.

De periode, plek en duur van de stage kies je zelf. Heb je een leerrijke stageplaats op het oog? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Vul deze overeenkomst samen met je stagegever in en bezorg ze terug aan ons. Daarna steek je meteen de handen uit de mouwen! Je loopt maximaal 300 uur stage. Zorg ervoor dat je de stage afrondt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Medische Zorg en Wondverzorging. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Medisch Secretaresse. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

zorg, medisch, wondverzorging, wonden, pijn, ehbo, bloed, brandwond, hulp, verzorgen, levensreddend, centrum voor afstandsonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Medische Zorg en Wondverzorging maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide cursusboek met handige illustraties, één jaar online begeleiding van je professionele docent, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Medische Zorg en Wondverzorging

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS