cpHomeBreadcrumb / Voetverzorging /Medische Pedicure: Specialisatie

Medische Pedicure: Specialisatie

 • cpCertificationDiploma
 • cpGroupCourseType
 • 8 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • Centrum Voor Avondonderwijs
549.00

Medisch Pedicure, cpProfessionWithFuture

Ben je pedicure en wil je je toeleggen op medische klachten aan de voeten? Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je uiteenlopende problemen herkennen en behandelen zodat je je klanten niet alleen verlost van pijn of jeuk, maar ook hun zelfvertrouwen een flinke boost geeft.

Je krijgt les van een ervaren pedicure die je leert werken met professioneel materiaal en je een waaier aan verzorgingsproducten doet ontdekken. Je krijgt snel een aantal handige technieken in de vingers waarmee je pijnlijke drukpunten, ingegroeide teennagels, eczeem of voetschimmel verhelpt. Je komt te weten wanneer iemand een nagelbeugel, nagelreconstructie of orthese nodig heeft. Je kan in duidelijke woorden uitleggen wat het probleem is en wat je klant zelf kan doen om verdere klachten te vermijden.

Met jouw kennis en vaardigheden help je je klanten een grote stap vooruit!

 

cpWouldYouCaps
 • je specialiseren in medische voetproblemen
 • allerlei klachten en kwaaltjes aan de voeten verhelpen
 • verschillende behandelingsmethodes ontdekken zoals nagelreconstructies of nagelbeugels
 • meer klanten aantrekken met gespecialiseerde vaardigheden en kennis
Medische Pedicure: Specialisatie
 • cpCertificationDiploma
 • cpGroupCourseType
 • 8 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 549.00
cpProgram Medische Pedicure: Specialisatie
Pedicure: Diabetische Voet
3 cpLessonsMultiple cpPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Pedicure: Diabetische Voet

Tijdens deze opleiding krijg je meer inzicht in Diabetes Mellitus en de daaruit voortvloeiende voetproblematiek. Je leert de ernst in te schatten én je klanten in menselijke taal uit te leggen wat de volgende stap is. Zo verwijs je hen door naar de huisarts, podoloog of voetkliniek. Hierbij is het interdisciplinair werken noodzakelijk om een goede opvolging van je patiënt te verzekeren.

Deze professionele opleiding is aan te raden voor iedereen die zijn of haar klanten professioneel wil helpen en doorverwijzen.

cpShowMoreButton
Huidaandoeningen en Nagelafwijkingen
2 cpLessonsMultiple cpPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Huidaandoeningen en Nagelafwijkingen

Steeds meer mensen zien het belang in van goed verzorgde voeten en handen. Het geeft je zelfvertrouwen een stevige boost en zorgt voor een positieve eerste indruk.

Toch stoppen velen onder ons hun voeten winter en zomer weg in gesloten schoenen omdat ze last hebben van een of ander kwaaltje. Gelukkig kunnen ze daar eenvoudig komaf mee maken door een bezoekje te brengen aan een huid- en nagelspecialist.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je huidaandoeningen en nagelafwijkingen herkennen en op een doeltreffende manier behandelen. Wintervoeten, schimmelinfecties of ingegroeide nagels? Een ervaren vakdocent leert je alles over de opbouw van de huid en de nagels waarna je zelf aan de slag gaat met de juiste technieken om voeten en handen te verzorgen.

De ideale opleiding als je je kennis en skills als pedicure wil uitbreiden. Steek je handen maar uit je mouwen!

cpShowMoreButton
Orthese
1 cpLessonsMultiple cpPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Orthese

Wie in de voetverzorging werkt, heeft vast al klanten gehad met pijnlijke drukpunten aan de voeten. Gelukkig kan jij als pedicure verlichting bieden in de vorm van een orthese. Dit hulpstukje verlegt de druk zodat de pijnlijke plek gespaard blijft.

Je leert verschillende orthopedische afwijkingen herkennen en je komt te weten hoe je ze doeltreffend aanpakt. Onder begeleiding van je ervaren docent ga je actief aan de slag met siliconen, vilt en andere materialen om zelf orthesen te maken. Zo kan je perfect op maat van je klant werken en individuele klachten verhelpen. Daarnaast leer je preventief werken en kom je te weten wanneer je je klanten moet doorsturen naar een arts of podoloog.

Met jouw expertise ondersteun je de voet op de correcte plaats en zorg je meteen voor verlichting!

cpShowMoreButton
Nagelbeugeltechniek
1 cpLessonsMultiple cpPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Nagelbeugeltechniek

Wie in de voetverzorging werkt, krijgt soms klanten over de vloer die last hebben van ingegroeide teennagels. Pijnlijk, maar gelukkig eenvoudig te behandelen met een nagelbeugel!

Tijdens deze opleiding ontdek je de voordelen van deze methode - ook wel orthonyxie genoemd - en leer je zelf nagelbeugels aanbrengen op een veilige manier. Je spant een op maat gemaakt ijzerdraadje of een beugel uit kunststof dwars over de teennagel van je klant en haakt hem achter de nagelrand. Zo trek je de nagel langzaam weer in een mooie, vlakke vorm en kan de huid genezen. Na enkele weken kan de beugel verwijderd worden en is je klant verlost van dit pijnlijk kwaaltje.

Breid je aanbod als pedicure uit en schrijf je snel in voor deze intensieve en praktijkgerichte lesdag!

cpShowMoreButton
Nagelreconstructies
1 cpLessonsMultiple cpPer 3 cpHoursPerClass

cpObligatoryChildCapital: Nagelreconstructies

Ben je pedicure en krijg je soms klanten met zwaar beschadigde teennagels over de vloer? Te moeilijk om te behandelen, zeg je? Nee hoor, met een teennagelreconstructie bezorg je je klant een nieuwe nagel én een pak vernieuwd zelfvertrouwen!

Tijdens deze opleiding leer je de voordelen van de schimmelwerende gel kennen waarmee je de nieuwe teennagel creëert. Onder begleiding van een ervaren docent ga je meteen zelf actief aan de slag, zodat je de techniek perfect in de vingers krijgt. Het resultaat is een natuurlijk ogende kunstnagel die de eigen nagel de kans geeft om zijn oorspronkelijke vorm weer aan te nemen.

Dankzij jouw expertise gaan je klanten vol zelfvertrouwen de zomer tegemoet. Hallo, sandaaltjes!

cpShowMoreButton
medische pedicure
cpSkillsAndSkills
 • Je herkent verschillende voetproblemen en je weet hoe je ze verhelpt.
 • Je geeft klanten professioneel advies om klachten te vermijden.
 • Je weet perfect wanneer je klanten best doorverwijst naar een arts of podoloog.
medische pedicure
cpFutureOpportunities
 • Zelfstandig medisch pedicure
 • Medisch pedicure in een wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Gespecialiseerd voetverzorger

cpStartingDatesGroupCourse Medische Pedicure: Specialisatie

courseNameLabel lessonDayfirstLessonlastLessoncityStartdataallLessons
cpTeachers Medische Pedicure: Specialisatie

cpPracticalInfo

De opleiding Medische Pedicure: Specialisatie bestaat uit meerdere modules van in totaal 8 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Medische Pedicure: Specialisatie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 549.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent en het gebruik van de lokalen.

Medische Pedicure: Specialisatie
 • cpCertificationDiploma
 • cpGroupCourseType
 • 8 cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
 • cpAllroundCourse
 • 549.00

cpStartNewCarreer Medische Pedicure: Specialisatie. cpChooseQualityEducationWith Centrum Voor Avondonderwijs.

cpGoodToKnowAboutCourse Medische Pedicure: Specialisatie

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

testimonial-picture
cpT1Name

cpT1Testimonial

testimonial-picture
cpT2Name

cpT2Testimonial

testimonial-picture
cpT3Name

cpT3Testimonial