Cursus

OPLEIDING

Manicurist

Wil jij...

 1. alle basistechnieken beheersen om de perfecte manicure uit te voeren
 2. je eerste klanten in de watten leggen met verzorgde nagels en handen
 3. alles leren over Gel Polish en de populaire French manicure
 4. les krijgen van de absolute top in het vak
 5. leren werken met de beste tools en producten op de markt

Manicurist, een beroep met toekomst!

Zijn mooie, verzorgde nagels voor jou een absolute must en zie je een carrière als manicurist volledig zitten? Dan is deze oriënterende opleiding jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze praktijkgerichte lessen ga je zelf aan de slag met Gel Polish en oefen je op een echt model om de juiste technieken in de vingers te krijgen. Voor deze opleiding werken we samen met de professionals van ASAP Nails & Beauty. Een ervaren manicurist leert je stap voor stap hoe je ook een professionele French manicure uitvoert en de handen en nagels tot in de puntjes verzorgt.

Na een oefenperiode van 3 maanden leg je je examen af zodat je helemaal klaar bent voor je nieuwe carrière.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  175.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Manicurist

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Brugge31/10/202014/11/202014u00 - 17u00Zat
Antwerpen02/11/202016/11/202018u30 - 21u30Maa
Brugge06/11/202020/11/202010u00 - 13u00Vrij
Gent29/11/202013/12/202014u00 - 17u00Zon
Bruxelles / Brussel06/12/202020/12/202014u00 - 17u00Zon
Gent10/01/202124/01/202110u00 - 13u00Zon
Hasselt15/01/202129/01/202118u30 - 21u30Vrij
Gent25/01/202108/02/202118u30 - 21u30Maa
Antwerpen26/01/202109/02/202118u30 - 21u30Din
Bruxelles / Brussel27/01/202110/02/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt22/02/202108/03/202118u30 - 21u30Maa
Gent22/03/202105/04/202109u00 - 12u00Maa

PROGRAMMA

opleiding, cursus, avondschool, avondles, volwassenenonderwijs, manicure, manicurist

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig manicurist of in bijberoep
 • Werknemer in een nagelstudio of beautysalon
 • Schoonheidsspecialist met kennis van manicure

Vaardigheden en skills

 • Je beheerst de basistechnieken om een volwaardige Gel Polish manicure uit te voeren.
 • Je kan een prachtige French manicure tevoorschijn toveren.
 • Van voorbereiding tot afwerking: je werkt altijd hygiënisch en nauwgezet.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Voorbereiding van de handen en de nagels
 • Full color Gel Polish manicure
 • French manicure
 • Afwerking van de nagels
 • Nagels uitharden met een uv-lamp
 • Gel Polish verwijderen
 • Veiligheid en hygiëne op de werkvloer
 • Theorie: huid, hand en nagel

opleiding, cursus, avondschool, avondles, volwassenenonderwijs, manicure, manicurist

Onze docenten

Rena Sterckx

Rena Sterckx was aan de slag als maatschappelijk assistente toen ze besliste om haar grootste droom na te jagen: nagelstyliste worden! Ze volgde een opleiding en stopte al haar vrije tijd in nailstyling. Ondertussen heeft ze van haar passie haar beroep gemaakt en opende ze haar eigen zaak Nailicious! Nagelstudio & Beautybar in Geel.

Rena specialiseerde zich in nail art via allerlei workshops en opleidingen in binnen- én buitenland. Ze volgde les bij de beste nagelstylisten ter wereld en kreeg zo heel wat technieken in de vingers.

Haar kennis geeft ze nu met veel liefde voor het vak door aan de studenten van onze school!

Laura De Corte

Laura heeft altijd al een passie gehad voor esthetiek en kappen. Haar Italiaanse grootvader is haar grote inspiratie, hij is kapper en barbier. Sinds haar 15 jaar is ze esthetiek gaan studeren en verder gestudeerd tot leraar bio-esthetiek en haartooi aan de hogeschool.
 
Ze werkte in salons op vijfsterrencruiseschepen en gaf ook les in het buitenland. Ze houdt ervan om mensen te motiveren en haar passie voor het vak te delen. Vervolgens is ze ook zelfstandig aan de slag gegaan om haar droom verder te realiseren en focust ze haar op het totaalconcept van haar en schoonheid.
 
Ze heeft een stevige basiskennis van het vak, ze helpt anderen ook graag verder bij de opstart van hun zaak en is ze steeds op de hoogte van de laatste trends!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Manicurist

Waarom werkt de school samen met ASAP Nails & Beauty?
Om perfecte kwaliteit te garanderen, werken we uitsluitend met topmerken. ASAP Nails & Beauty is een klinkende naam in de wereld van nagelstyling en is hoofdverdeler van verschillende grote merken in de Benelux, waaronder het topmerk Abstract. Samen zorgen we ervoor dat onze cursisten de nieuwste en meest vooruitstrevende technieken in de vingers krijgen en zo de besten worden in hun vak.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren manicurist, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Ben ik verplicht om examen af te leggen?
Nee, het is niet verplicht om examen af te leggen. Na je laatste les ontvang je een deelnameattest. Als je professioneel wil starten als manicurist, is een diploma natuurlijk een grote troef! Dat kan je enkel behalen door je in te schrijven voor het examen en minstens 70% te behalen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Nagelstyling en vind een specialisatiecursus die bij jou past. Kies voor een thuisstudie of voor een groepsles. Of schrijf je in voor één van onze allroundopleidingen. Die allesomvattende cursussen maken van jou meteen een echte expert.
Wanneer krijg ik alle praktische info over mijn inschrijving?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je meteen een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding. Ook op je persoonlijk studentenprofiel vind je alle info terug.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Manicurist bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Het lessenpakket is heel praktijkgericht. Naast belangrijke theorie over nagels en handen, doe je vooral veel zelf! In het overzicht met de startdata van jouw opleiding Manicurist vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je je eigen producten nodig. Asap Nails & Beauty stelde een pakket samen op maat van jouw opleiding en koos daarbij voor de beste merken op de markt. Bestel je pakket tijdig via Beautyblue aan scherpe groothandelsprijzen. Dit pakket is geschikt om thuis mee te oefenen, je examen mee af te leggen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen zaak. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Naast een pakket schoonheidsproducten breng je ook pen en papier mee. Vanaf de tweede les breng je ook een oefenmodel mee zonder kunstnagels. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin, collega, dochter of zus. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Praktijkervaring en stage

Heb je je ingeschreven voor het examen en wil je voor de grote dag nog wat extra ervaring opdoen bij een professional? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete nagelstudio en vraag naar een toffe stageplaats. Met een stage krijg jij de technieken perfect in de vingers en door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is de beste manier om jouw niveau op te krikken en nadien snel zelf aan de slag te gaan.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Aan het einde van je opleiding ontvang je een attest van deelname. Wil je professioneel starten als Manicurist? Dan kan je naast je attest ook een diploma behalen. Na een oefenperiode van 3 maanden kan je examen afleggen. Neem contact met ons op om je examenmoment in te plannen. Scoor je minstens 70%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Manicurist. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Manicurist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

opleiding, cursus, avondschool, avondles, volwassenenonderwijs, manicure, manicurist

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor je opleiding Manicurist betaal je 175.00 euro. In ruil krijg je een professioneel docent die jou met veel passie uitlegt hoe je een manicure uitvoert en maak je gebruik van onze leslokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
opleiding, cursus, avondschool, avondles, volwassenenonderwijs, manicure, manicurist

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Allround Professional Nail Artist bespaar je maar liefst € 850. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Allround Professional Nail Artist volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

opleiding, cursus, avondles, avondschool, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, gelnagels, gel polish, nagelstylist, nail artist, manicure, polygel, polygelnagels, acrylnagels

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Allround Professional Nail Artist

opleiding, cursus, avondles, avondschool, avondonderwijs, volwassenenonderwijs, gelnagels, gel polish, nagelstylist, nail artist, manicure, polygel, polygelnagels, acrylnagels

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig nagelstylist
 • Werknemer in een nagelstudio
 • Werknemer in een schoonheidssalon (specialisatie nagelstyling)

Info over deze allround opleiding

Je look is pas echt af als ook je nagels tot in de puntjes verzorgd zijn! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je stap voor stap een uitstekende manicure uitvoeren en prachtige gel-, acryl- en polygelnagels zetten met verschillende technieken. French en reverse French manicure, babyboom of full color manicure? Een ervaren nagelstylist vertelt je de geheimen van het vak.

Voor deze opleiding werken we samen met de professionals van ASAP Nails & Beauty. Ze leren je vlot werken met Gel Polish, freestoestellen, tips en sjablonen en je ontdekt hoe je gelnagels bijwerkt en nagels verlengt. Alles om van jou een echte allround Nail Artist te maken!

Programma

Module: Manicurist
Module: Gelnagels
Module: Acryl en Polygel voor Nagelstylist
Word Nail Artist

  Diploma

  Groepsles

  1495.00 euro

Gel Artist

opleiding, cursus, gelnagels, avondles, avondschool, gel polish, manicure

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig nagelstylist of gel artist
 • Werknemer in een nagelstudio
 • Werknemer in een schoonheidssalon (specialisatie gelnagels)

Info over deze allround opleiding

Je look is pas echt af als ook je nagels tot in de puntjes verzorgd zijn! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je stap voor stap een uitstekende manicure uitvoeren en prachtige gelnagels zetten met verschillende technieken. French en reverse French manicure, babyboom of full color manicure? Een ervaren nagelstylist vertelt je de geheimen van het vak!

Voor deze opleiding werken we samen met de professionals van ASAP Nails & Beauty. Ze leren je vlot werken met Gel Polish, freestoestellen, tips, en sjablonen en je ontdekt hoe je gelnagels bijwerkt en nagels verlengt. Alles om van jou een echte Gel Artist te maken!

Programma

Module: Manicurist
Module: Gelnagels
Word Gel Artist

  Diploma

  Groepsles

  839.00 euro

Acryl Artist

opleiding, cursus, avondles, avondschool, acrylnagels, acryl artist, manicure

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig nagelstylist of acryl artist
 • Werknemer in een nagelstudio
 • Werknemer in een schoonheidssalon (specialisatie acrylnagels)

Info over deze allround opleiding

Je look is pas echt af als ook je nagels tot in de puntjes verzorgd zijn! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je stap voor stap een uitstekende manicure uitvoeren en prachtige acrylnagels zetten met verschillende technieken. French en reverse French manicure, babyboom of full color manicure? Een ervaren nagelstylist vertelt je de geheimen van het vak!

Voor deze opleiding werken we samen met de professionals van ASAP Nails & Beauty. Je leert vlot werken met Gel Polish, freestoestellen, tips, en sjablonen en je ontdekt hoe je acrylnagels bijwerkt en nagels verlengt. Alles om van jou een echte Acryl Artist te maken!

Programma

Module: Manicurist
Module: Acrylnagels
Word Acryl Artist

  Diploma

  Groepsles

  839.00 euro

PolyGel Artist

opleiding, cursus, avondles, avondschool, nagelstyling, polygel, polygelnagels, polygel artist, manicure

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig nagelstylist of PolyGel artist
 • Werknemer in een nagelstudio
 • Werknemer in een schoonheidssalon (specialisatie PolyGelnagels)

Info over deze allround opleiding

Je look is pas echt af als ook je nagels tot in de puntjes verzorgd zijn! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding in samenwerking met ASAP Nails & Beauty leer je stap voor stap een uitstekende manicure uitvoeren en prachtige PolyGelnagels zetten met verschillende technieken. French en reverse French manicure? Of een perfect uitgevoerde full color manicure? Een ervaren nagelstylist vertelt je de geheimen van het vak!

Je leert vlot werken met Gel Polish, freestoestellen, tips, en sjablonen en je ontdekt hoe je PolyGelnagels bijwerkt en nagels verlengt. Alles om van jou een echte PolyGel Artist te maken!

Programma

Module: Manicurist
Module: Polygel
Word PolyGel Artist

  Diploma

  Groepsles

  595.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS