Cursus

OPLEIDING

Make-Up: TV & Movie

Wil jij...

 1. leren hoe je acteurs, actrices en tv-persoonlijkheden maquilleert
 2. jouw make-uptechniek helemaal hd-proof maken
 3. jouw vaardigheden als visagist verder verfijnen
 4. meer klanten aanspreken door jouw aanbod uit te breiden
 5. snel aan de slag achter de schermen van tv-opnames en filmsets

Make-Up Artist, een beroep met toekomst!

Op de nieuwste hd-beelden zie je elk detail: rimpels, vlekjes en zelfs minuscule zweetdruppeltjes. Toch zie je die oneffenheden niet op het tv- of bioscoopscherm. Hoe kan dat? Is er magie aan het werk? Eigenlijk wel. Mediafiguren en filmsterren danken hun perfecte look namelijk aan de magie van make-upartiesten.

Ontdek in deze make-upopleiding hoe jij acteurs, actrices en tv-persoonlijkheden helemaal hd-proof maakt vooraleer ze voor de camera verschijnen. Zo kan jij aan de slag als topvisagist achter de schermen bij tv-opnames en filmsets. Jij verovert het mediawereldje met jouw magische make-uptechniek. 3, 2, 1: Action!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Make-Up: TV & Movie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent08/10/202005/11/202018u30 - 21u30Don
Bruxelles / Brussel27/10/202001/12/202018u30 - 21u30Din
Antwerpen16/11/202021/12/202018u30 - 21u30Maa
Gent17/11/202015/12/202014u00 - 17u00Din
Bruxelles / Brussel09/12/202006/01/202118u30 - 21u30Woe
Brugge04/01/202101/02/202118u30 - 21u30Maa
Antwerpen06/01/202103/02/202114u00 - 17u00Woe
Gent12/01/202109/02/202118u30 - 21u30Din
Hasselt13/01/202110/02/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt06/03/202103/04/202110u00 - 13u00Zat
Gent06/03/202103/04/202110u00 - 13u00Zat
Bruxelles / Brussel14/03/202111/04/202110u00 - 13u00Zon
Antwerpen28/04/202126/05/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

make-up voor tv, make-up voor films, visagie voor tv, visagie voor films, visagie voor media, make-up voor media, acteurs leren schminken, studiomake-up

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Visagist voor tv-programma’s en filmsets
 • Production designer gespecialiseerd in studiomake-up

Vaardigheden en skills

 • Je dompelt acteurs en actrices helemaal onder in hun rol met aangepaste make-up.
 • Karakterkoppen, snijwonden of hd-make-up? Jij schudt het allemaal uit je mouw!
 • Je zorgt elke keer weer voor een realistisch resultaat op het grote scherm.
 • Jij bent onmisbaar bij opnames van tv-series en films.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Van hd tot ultra hd
 • Make-up afstemmen op characters en personages
 • Make-up voor sitcoms, tv-series en tv-reclames
 • Make-up voor film
 • No-make-uplook
 • Face charts
 • Welk materiaal heb je nodig op de set zelf?

make-up voor tv, make-up voor films, visagie voor tv, visagie voor films, visagie voor media, make-up voor media, acteurs leren schminken, studiomake-up

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Make-Up: TV & Movie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Als make-upartiest is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend te verfijnen. Net daar draait het in deze intensieve opleiding om. Je ontdekt namelijk hoe je met jouw make-uptechniek ook het mediawereldje verovert. Perfect als je jouw aanbod wil uitbreiden of als je jezelf als production designer wil specialiseren in studiomake-up.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Ja, we raden aan om eerst de opleidingen Make-Up: Basics en Make-Up: Bridal & Party te volgen. Om actief aan deze opleiding deel te nemen heb je best de belangrijkste basistechnieken in de visagie al onder de knie.
Oefen ik in de les op echte mensen?
Ja, vanaf de tweede les heb je een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel neemt gratis deel aan de lessen. Door echte mensen te maquilleren krijg je alle make-uptechnieken vlot in de vingers.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Natuurlijk! Neem een kijkje in ons aanbod aan beautyopleidingen, maak een keuze en schrijf je in. Airbrush, henna painting of make-up voor dragqueens? Jij kiest!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Make-Up: TV & Movie bestaat uit 5 leerrijke lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug. Handig!

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproductjes nodig. Momenteel stelt jouw docent in samenwerking met Beautyblue een voordelig pakket met kwaliteitsvolle producten samen, helemaal op maat van jouw opleiding. Binnenkort vind je hier meer informatie over dat make-uppakket.

Vanaf de tweede les van elke module heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel volgt de lessen gratis. Zij is jouw study buddy!

Praktijkervaring en stage

Experience leads to excellence, daar zijn we vast van overtuigd. Wanner je deze opleiding volgt, bent je dan ook verplicht om twee stageopdrachten te doen. Op stage leer je mensen in real life maquilleren. Je doet er waardevolle werkervaring op en timmert er aan een netwerk in de beauty- en fashionbranche. Bovendien doe je op stage ook zelfvertrouwen op. Ideaal als je snel wil starten als professioneel Make-Up Artist!

Bepaal waar en wanneer je stage loopt. Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een productiehuis of een mediabedrijf. Een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Zorg ervoor dat je stage eindigt voor het einde van je opleiding.

Examen en diploma

Tijdens je opleiding maak je een professioneel portfolio. Jouw docent beoordeelt je portfolio en je inzet tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Er is geen examen. Na je opleiding ontvang je per post het diploma Make-Up: TV & Movie. Met dit diploma heb je alles in the pocket om acteurs, actrices en tv-sterren te laten stralen op het grote scherm. Wil je zelfstandig aan de slag in hoofd- of bijberoep? Dan is het zeker handig om ook de cursus Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

make-up voor tv, make-up voor films, visagie voor tv, visagie voor films, visagie voor media, make-up voor media, acteurs leren schminken, studiomake-up

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze intensieve make-upopleiding bedraagt 299.00 euro. Hiervoor krijg je lesmateriaal op maat én persoonlijke coaching door een make-up addict met heel wat ervaring en expertise in de beautybranche. Ook het gebruik van de speciaal ingerichte beautylokalen is in de prijs inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
make-up voor tv, make-up voor films, visagie voor tv, visagie voor films, visagie voor media, make-up voor media, acteurs leren schminken, studiomake-up

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Make-Up Artist bespaar je maar liefst € 106. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Make-Up Artist volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

make-upopleiding, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs, bruidsmake-up, fashionmake-up, visagie media, visagie film, visagie tv

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Make-Up Artist

make-upopleiding, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs, bruidsmake-up, fashionmake-up, visagie media, visagie film, visagie tv

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Medewerker in een beautystudio of schoonheidssalon
 • Visagist voor televisie, events, magazines, modeshows, fashionshoots, filmsets,…
 • Trouwplanner of fashionstylist met expertise in beauty en make-up

Info over deze allround opleiding

Elke vrouw weet: make-up matters! Mooi aangebrachte make-up maakt dan ook het verschil tussen een onopvallende verschijning en een adembenemende uitstraling. Sexy, stijlvol of subtiel? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zin om alle mogelijkheden te ontdekken, voor elke gelegenheid en voor elke gezichtsvorm? Dan zit je hier helemaal goed!

In deze allesomvattende make-upopleiding leer jij eerst de belangrijkste basistechnieken aan: van foundation en eyeliner tot oogschaduw. Daarna ontdek je hoe je bruiden wedding-proof maakt, modellen een typische catwalklook bezorgt en tv-sterren van het scherm laat spatten. Alles komt aan bod. Zo groei jij in één opleiding uit van beginner tot volwaardig visagist!

Programma

Module: Make-Up: Basics
Module: Make-Up: Bridal & Party
Module: Make-Up: TV & Movie
Module: Make-Up: Fashion
Word Make-Up Artist

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS