Cursus

OPLEIDING

Make-Up: Fashion

Wil jij...

 1. leren hoe je modellen die typische catwalklook aanmeet
 2. alles leren over cutcrease, ombre lippen, glowy nude en nog zoveel meer
 3. jouw vaardigheden als visagist verder verfijnen
 4. meer klanten aanspreken door jouw aanbod uit te breiden
 5. snel aan de slag achter de schermen van de fashionwereld

Make-Up Artist, een beroep met toekomst!

Noami Campbell, Cara Delevingne en Kendall Jenner? Allemaal mode-iconen die op covers en op catwalks stijl en sexappeal uitstralen. Dat deze dames er altijd zo picture-perfect uitzien, danken ze aan meer dan designkleding alleen: ze dragen flawless fashionmake-up. Klaar om te ontdekken hoe je die look nabootst? Dan ben je hier aan het juiste adres.

In deze dynamische opleiding leer je jouw make-uptechniek afstemmen op de veeleisende verwachtingen in de fashionwereld. Dramatisch en strak of speels en frivool? Jij ontdekt hoe je modellen een oogverblindende catwalklook aanmeet. Zo kan jij binnenkort aan de slag achter de schermen bij modeshows en fashionshoots. Echt iets voor jou!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

299.00 254.15 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Make-Up: Fashion

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt09/12/201920/01/202018u30 - 21u30Maa
Antwerpen10/12/201921/01/202018u30 - 21u30Din
Bruxelles / Brussel10/12/201921/01/202018u30 - 21u30Din
Gent12/12/201923/01/202018u30 - 21u30Don
Hasselt11/01/202008/02/202010u00 - 13u00Zat
Antwerpen19/01/202016/02/202010u00 - 13u00Zon
Gent02/02/202001/03/202010u00 - 13u00Zon
Brugge20/03/202008/05/202018u30 - 21u30Vrij
Bruxelles / Brussel06/05/202003/06/202018u30 - 21u30Woe
Hasselt05/06/202003/07/202018u30 - 21u30Vrij
Hasselt05/06/202003/07/202018u30 - 21u30Vrij

PROGRAMMA

modemake-up, fashionmake-up, make-up voor catwalk, make-up voor fotoshoots, studiomake-up, opleiding modemake-up, opleiding fashionmake-up, cursus modemake-up, cursus fashionmake-up, modevisagie, fashionvisagie, modellen leren schminken

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Visagist bij modeshows, fotoshoots en magazines
 • Fashionstylist met expertise in make-up en beauty

Vaardigheden en skills

 • Strak en dramatisch of speels en frivool? Jij hebt elke look onder de knie!
 • Jij zorgt er met magnifieke make-up voor dat elk model stijl en sexappeal uitstraalt.
 • Je bent onmisbaar achter de schermen bij modeshows en fotoshoots.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • High fashion, haute couture en de laatste trends
 • Smokey eyes
 • Cutcrease en eyeliner
 • Ombre lippen
 • Glowy nude look
 • Face charts
 • Looks voor catwalk en modeshows
 • Looks voor magazines en editorials
 • Color blocking
 • Studiobelichting en zwart-witfoto’s

modemake-up, fashionmake-up, make-up voor catwalk, make-up voor fotoshoots, studiomake-up, opleiding modemake-up, opleiding fashionmake-up, cursus modemake-up, cursus fashionmake-up, modevisagie, fashionvisagie, modellen leren schminken

Onze docenten

Sarah De Rycke

Nadat ze als visagiste al voor de kapperszaak 'De Cliént' en voor parfumerieën Ici Paris XL en Parfuma had gewerkt, nam Sarah's carrière met een boost toe nadat ze in 2012 een eigen zaak opstartte: L’Oréal, Dag Allemaal, Uitgeverij Lannoo, The Online Nut Company,… wisten haar al te strikken als freelance make-up artist en hairstylist, vooraleer ze bij De Schoonheidsschool ook haar passie als docente Visagie kon aanspreken. Naast een zwak voor fashion en make-up, heeft Sarah ook een duidelijke voorkeur voor… wenkbrauwen. Haar motto: ‘Eyebrows are the frame of the face.’ En dat zal je in haar lessen geweten hebben!

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Nina Stevens

Nina is al meer dan tien jaar dag in dag uit gepassioneerd bezig met make-up en beauty. Ze vindt het heerlijk om bijvoorbeeld bruiden te doen stralen en ze neemt regelmatig deel aan internationale fashionweeks. De voldoening die ze uit deze job haalt, bezorgt haar keer op keer een magisch gevoel.

"Na al die jaren voel ik nog steeds de liefdeskriebels voor mijn vak en geef ik deze passie en kennis heel graag door", voegt Nina nog toe.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Make-Up: Fashion

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Als make-upartiest is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend te verfijnen. Net daar draait het in deze intensieve opleiding om. Je ontdekt namelijk hoe je met jouw make-uptechniek ook de fashionwereld verovert. Perfect als je jouw aanbod wil uitbreiden of als je jezelf als fashionstylist wil specialiseren in modemake-up.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Ja, we raden aan om eerst de opleidingen Make-Up: Basics en Make-Up: Bridal & Party te volgen. Om actief aan deze opleiding deel te nemen heb je best de belangrijkste basistechnieken in de visagie al onder de knie.
Oefen ik in de les op echte mensen?
Ja, vanaf de tweede les heb je een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel neemt gratis deel aan de lessen. Door echte mensen te maquilleren krijg je alle make-uptechnieken vlot in de vingers.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Natuurlijk! Neem een kijkje in ons aanbod aan Make-Up, maak een keuze en schrijf je in.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Make-Up: Fashion bestaat uit 5 leerrijke lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug. Handig!

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproductjes nodig. Jouw docent stelde in samenwerking met Schoonheidshandel een voordelig pakket samen met kwaliteitsvolle producten, helemaal op maat van jouw opleiding.

Vanaf de tweede les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel volgt de lessen gratis. Zij is jouw study buddy!

Praktijkervaring en stage

Experience leads to excellence, daar zijn we vast van overtuigd. Wanneer je deze opleiding volgt, bent je verplicht om stage te lopen bij een volbloed visagist. Op stage leer je mensen in real life maquilleren. Je doet er waardevolle werkervaring op en timmert er aan een netwerk in de beauty- en fashionbranche. Bovendien doe je op stage ook zelfvertrouwen op. Ideaal als je snel wil starten als professioneel Make-Up Artist!

Bepaal zelf waar en wanneer je stage loopt. Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een fashionmagazine of een modeketen. Een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Zorg ervoor dat je stage eindigt voor het einde van je opleiding.

Examen en diploma

Tijdens je opleiding maak je een professioneel portfolio. Jouw docent beoordeelt je portfolio en je inzet tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Er is geen examen. Na je opleiding ontvang je per post het diploma Make-Up: Fashion. Met dit diploma heb je alles in the pocket om modellen die typische catwalklook aan te meten. Wil je zelfstandig aan de slag in hoofd- of bijberoep? Dan is het zeker handig om ook de cursus Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

modemake-up, fashionmake-up, make-up voor catwalk, make-up voor fotoshoots, studiomake-up, opleiding modemake-up, opleiding fashionmake-up, cursus modemake-up, cursus fashionmake-up, modevisagie, fashionvisagie, modellen leren schminken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze intensieve make-upopleiding bedraagt 254.15 euro. Hiervoor krijg je lesmateriaal op maat én persoonlijke coaching door een make-up addict die de fashionwereld vanbinnen en vanbuiten kent. Ook het gebruik van de speciaal ingerichte beautylokalen is in de prijs inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
modemake-up, fashionmake-up, make-up voor catwalk, make-up voor fotoshoots, studiomake-up, opleiding modemake-up, opleiding fashionmake-up, cursus modemake-up, cursus fashionmake-up, modevisagie, fashionvisagie, modellen leren schminken

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Make-Up Artist bespaar je maar liefst € 254.5. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Make-Up Artist volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

make-upopleiding, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs, bruidsmake-up, fashionmake-up, visagie media, visagie film, visagie tv

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Make-Up Artist

make-upopleiding, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs, bruidsmake-up, fashionmake-up, visagie media, visagie film, visagie tv

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Medewerker in een beautystudio of schoonheidssalon
 • Visagist voor televisie, events, magazines, modeshows, fashionshoots, filmsets,…
 • Trouwplanner of fashionstylist met expertise in beauty en make-up

Info over deze allround opleiding

Elke vrouw weet: make-up matters! Mooi aangebrachte make-up maakt dan ook het verschil tussen een onopvallende verschijning en een adembenemende uitstraling. Sexy, stijlvol of subtiel? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zin om alle mogelijkheden te ontdekken, voor elke gelegenheid en voor elke gezichtsvorm? Dan zit je hier helemaal goed!

In deze allesomvattende make-upopleiding leer jij eerst de belangrijkste basistechnieken aan: van foundation en eyeliner tot oogschaduw. Daarna ontdek je hoe je bruiden wedding-proof maakt, modellen een typische catwalklook bezorgt en tv-sterren van het scherm laat spatten. Alles komt aan bod. Zo groei jij in één opleiding uit van beginner tot volwaardig visagist!

Programma

Module 1: Make-Up: Basics
Module 2: Make-Up: Fashion
Module 3: Make-Up: TV & Movie
Module 4: Make-Up: Bridal & Party
Word Make-Up Artist

  Diploma

  Groepsles

990.00 841.50 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS