Cursus

OPLEIDING

Make-Up: Dragqueen

Wil jij...

 1. leren hoe je mannen met make-up omtovert in echte diva’s
 2. alles leren over correcties, glitters, blush en nog zoveel meer
 3. jouw vaardigheden als visagist verder verfijnen
 4. meer klanten aanspreken door jouw aanbod uit te breiden
 5. snel aan de slag achter de schermen van dragshows

Make-Up Artist, een beroep met toekomst!

Uitbundige kapsels, stevige boezems en flamboyante outfits. Dragqueens sleutelen zorgvuldig aan hun divalook en podiumpersoonlijkheid. Daar hoort natuurlijk ook indrukwekkende make-up bij: van expressieve ogen tot zwoele lippen. Maar hoe pak je die zones net aan bij een man? Ontdek het hier!

In deze unieke make-upopleiding leer jij hoe je mannen met make-up omtovert in een extravagante dragqueen. Je leert ook hoe je de make-up fixeert voor een langdurige hold. Zo kan elke dragqueen haar performance met stijl, sexappeal én zelfvertrouwen afwerken. Jij maakt het plaatje compleet. Perfect voor visagisten die houden van een stevige dosis glitter en glamour!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  3 lessen

  6 lesuren

  375.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

make-up voor dragqueens, visagie voor dragqueens, dragqueens schminken, make-up voor dragshows, visagie voor dragshows, werken voor dragshows

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Inhouse visagist in een club of bar

Vaardigheden en skills

 • Jij creëert uitbundige, expressieve en indrukwekkende looks, altijd picture-perfect!
 • Je tovert elke man om in een stijlvolle en sexy dragqueen.
 • Jij zorgt ervoor dat elke dragqueen met zelfvertrouwen én uitstraling het podium opstapt.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Basistechnieken
 • Concealer en kleurcorrectie
 • Foundation en camouflage
 • Gezichtsvorm: van man naar vrouw
 • Contouren van de neus, ogen en lippen
 • Highlighting en shading
 • Een warme bruine huid
 • Vullen en stylen van wenkbrauwen
 • Smoky eyes
 • Valse wimpers
 • Glitters en blush
 • Fixeren voor een langdurig resultaat
 • De pruik opzetten en onderhouden

make-up voor dragqueens, visagie voor dragqueens, dragqueens schminken, make-up voor dragshows, visagie voor dragshows, werken voor dragshows

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Make-Up: Dragqueen

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
In deze unieke opleiding dompel je jezelf onder in make-uptechnieken voor mannen. Dat vraagt een heel andere aanpak. Zelfs voor ervaren visagisten is het een leuk en leerrijk avontuur. Perfect voor visagisten die houden van een nieuwe uitdaging, én natuurlijk ook een stevige dosis glitter en glamour kunnen verdragen!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen: professionals, zelfstandigen, beginners,... Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent legt de make-uptechnieken stap voor stap uit.
Oefen ik in de les op echte mensen?
Ja, je oefent op een model dat je zelf mee naar de les brengt. Denk bijvoorbeeld aan een broer, zoon, vriend of collega. Het oefenmodel neemt gratis deel aan de lessen. Door echte mannen te maquilleren krijg je alle make-uptechnieken vlot in de vingers.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Natuurlijk! Neem een kijkje in ons aanbod aan beautyopleidingen, maak een keuze en schrijf je in. Fashionmake-up, airbrush of make-up voor huwelijken en party’s? Jij kiest!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Make-Up: Dragqueen bestaat uit 3 leerrijke lessen. Elke les duurt 6 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug. Handig!

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproductjes nodig. Momenteel stelt jouw docent in samenwerking met Beautyblue een voordelig pakket met kwaliteitsvolle producten samen, helemaal op maat van jouw opleiding. Binnenkort vind je hier meer informatie over dat pakket.

In elke les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een broer, zoon, vriend of collega. Het oefenmodel volgt de lessen gratis. Hij is jouw study buddy!

Praktijkervaring en stage

Oefening baart kunst. Daarom moedigen we je aan om je make-uptechniek ook na de lesuren op zoveel mogelijk mannen te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld door stage te lopen in een club of bar waar regelmatig dragshows plaatsvinden. Op stage doe je waardevolle werkervaring op en bouw je aan een netwerk. Je sprokkelt ook zelfvertrouwen. Dat is handig als je snel professioneel wil starten met het maquilleren van dragqueens!

Bepaal waar en wanneer je stage loopt. Een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Zorg ervoor dat je stage eindigt voor het einde van je opleiding. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens je opleiding maak je een professioneel portfolio. Jouw docent beoordeelt je portfolio en je inzet tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Er is geen examen. Na je opleiding ontvang je per post het attest Make-Up: Dragqueen. Met dit attest heb je alles in the pocket om dragqueens te laten uitblinken op het podium. Wil je zelfstandig aan de slag in hoofd- of bijberoep? Dan is het zeker handig om ook de cursus Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

make-up voor dragqueens, visagie voor dragqueens, dragqueens schminken, make-up voor dragshows, visagie voor dragshows, werken voor dragshows

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze unieke make-upopleiding bedraagt 375.00 euro. Hiervoor krijg je lesmateriaal op maat én persoonlijke coaching door een echte make-up addict met jaren ervaring en expertise op de teller. Ook het gebruik van de speciaal ingerichte beautylokalen is in de prijs inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
make-up voor dragqueens, visagie voor dragqueens, dragqueens schminken, make-up voor dragshows, visagie voor dragshows, werken voor dragshows
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Make-Up: Dragqueen

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS