Cursus

OPLEIDING

Make-Up: Basics

Wil jij...

 1. experimenteren met kwaliteitsvolle make-upproductjes
 2. professioneel leren concealen, camoufleren, contouren en nog zoveel meer
 3. jezelf of je vriendinnen opmaken voor een oogverblindende schoonheid
 4. de foundations leggen voor een carrière in de beautybranche

Make-Up Artist, een beroep met toekomst!

Een deftig dinner? Een doordeweekse dag? Of een nieuwjaarsnachtje clubben met vriendinnen? Een professioneel make-upartiest creëert voor elke gelegenheid en voor elke gezichtsvorm de perfecte look. Goed nieuws: ook jij kan leren maquilleren zoals een volbloed visagist!

In deze intensieve make-upopleiding leer jij concealen, camoufleren, contouren en nog zoveel meer. Jij krijgt de belangrijkste make-uptechnieken vlot in de vingers: van foundation en eyeliner tot wenkbrauwmascara en oogschaduw. Zo leg jij de basis voor een carrière in de beautybranche, of voor een verdere specialisatie in visagie. Ook als je jezelf gewoonweg beter wil leren opmaken is deze opleiding helemaal jouw ding!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  4 lessen

  3 lesuren

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Make-Up: Basics

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen07/10/202028/10/202014u00 - 17u00Woe
Bruxelles / Brussel04/11/202025/11/202018u30 - 21u30Woe
Hasselt07/11/202028/11/202010u00 - 13u00Zat
Gent07/11/202028/11/202010u00 - 13u00Zat
Bruxelles / Brussel15/11/202006/12/202010u00 - 13u00Zon
Brugge23/11/202014/12/202018u30 - 21u30Maa
Gent24/11/202015/12/202018u30 - 21u30Din
Hasselt25/11/202016/12/202018u30 - 21u30Woe
Antwerpen05/01/202102/02/202118u30 - 21u30Din
Bruxelles / Brussel10/01/202131/01/202110u00 - 13u00Zon
Bruxelles / Brussel03/02/202124/02/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

make-upopleiding, visagie basis, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Medewerker in een beautystudio of schoonheidssalon
 • Fashionstylist met expertise in beauty en make-up

Vaardigheden en skills

 • Jij hebt de belangrijkste basisvaardigheden op het vlak van make-up en visagie onder de knie.
 • Jij werkt vlot met allerlei professionele beautyproductjes.
 • Concealen, camoufleren en contouren? Jij kan het allemaal!
 • Jij weet hoe je verschillende gezichts-, oog- en lipvormen onder handen neemt.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Gezichtsanalyse
 • Kleuren, licht en schaduw
 • Base matching en applicatie
 • Concealer en camouflage
 • Highlight en shadow
 • Contouring
 • Vullen en stylen van wenkbrauwen
 • Oogschaduw en eyeliner
 • Kleuren en stylen van lippen
 • Hoe krijg ik een naturel resultaat?

make-upopleiding, visagie basis, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Make-Up: Basics

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze intensieve basisopleiding is het perfecte opstapje voor jouw carrière in de beautybranche. Je krijgt de belangrijkste make-uptechnieken in de vingers. Je legt de foundations voor een eigen schoonheidssalon of voor een verdere specialisatie in visagie. Zo ga jij eindelijk professioneel aan de slag met jouw passie voor beauty en make-up. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen: professionals, zelfstandigen, beginners,... Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent legt de make-uptechnieken stap voor stap uit.
Oefen ik in de les op echte mensen?
Ja, vanaf de tweede les heb je een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Zij volgt de lessen gratis. Door op een model te oefenen krijg je de make-uptechnieken vlot in de vingers.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Natuurlijk! Neem een kijkje in ons aanbod aan beautyopleidingen, maak een keuze en schrijf je in. Make-up voor huwelijken en party’s of make-up voor de fashionwereld? Jij kiest!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Make-Up: Basics bestaat uit 4 leerrijke lessen. In de lessen doorloop je volgende thema’s: Foundation, Highlight & Shadow, Eyes & Lips en Beauty. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug. Handig!

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproductjes nodig. Momenteel stelt jouw docent in samenwerking met Beautyblue een voordelig pakket met kwaliteitsvolle producten samen, helemaal op maat van jouw opleiding. Vanaf de tweede les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Het oefenmodel volgt de lessen gratis. Zij is jouw study buddy!

Praktijkervaring en stage

Oefening baart kunst. Daarom moedigen we je aan om je make-uptechniek ook na de lesuren op zoveel mogelijk mensen te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld op een stage. Spring dus eens binnen in jouw favoriete schoonheidssalon en vraag naar een leuke stageplek. Op stage oefen je jouw make-upskills in real life. Zo sprokkel je zelfvertrouwen en leer je op korte tijd heel veel bij. Ideaal als je snel wil starten als professioneel Make-Up Artist!

Bepaal waar en wanneer je stage loopt. Een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Zorg ervoor dat je stage eindigt voor het einde van je opleiding. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Jouw docent beoordeelt je tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Er is geen examen. Na je opleiding ontvang je per post het attest Make-Up: Basics. Met dit attest heb jij alles in the pocket om jezelf verder te specialiseren in beauty en make-up. Neem dus zeker eens een kijkje in ons aanbod aan beautyopleidingen, specialiseer jezelf en geef je carrière als visagist vorm.

make-upopleiding, visagie basis, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze intensieve make-upopleiding bedraagt 199.00 euro. Hiervoor krijg je lesmateriaal op maat én persoonlijke coaching door een echte make-up addict met heel wat ervaring en expertise in de beautysector. Ook het gebruik van de speciaal ingerichte beautylokalen is in de prijs inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
make-upopleiding, visagie basis, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Make-Up Artist bespaar je maar liefst € 106. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Make-Up Artist volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

make-upopleiding, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs, bruidsmake-up, fashionmake-up, visagie media, visagie film, visagie tv

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Make-Up Artist

make-upopleiding, leren schminken, make-upcursus, visagie-opleiding, beautyopleiding, beautycursus, make-up artist worden, visagist worden, make-up volwassenenonderwijs, bruidsmake-up, fashionmake-up, visagie media, visagie film, visagie tv

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig make-upartiest in hoofd- of bijberoep
 • Medewerker in een beautystudio of schoonheidssalon
 • Visagist voor televisie, events, magazines, modeshows, fashionshoots, filmsets,…
 • Trouwplanner of fashionstylist met expertise in beauty en make-up

Info over deze allround opleiding

Elke vrouw weet: make-up matters! Mooi aangebrachte make-up maakt dan ook het verschil tussen een onopvallende verschijning en een adembenemende uitstraling. Sexy, stijlvol of subtiel? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zin om alle mogelijkheden te ontdekken, voor elke gelegenheid en voor elke gezichtsvorm? Dan zit je hier helemaal goed!

In deze allesomvattende make-upopleiding leer jij eerst de belangrijkste basistechnieken aan: van foundation en eyeliner tot oogschaduw. Daarna ontdek je hoe je bruiden wedding-proof maakt, modellen een typische catwalklook bezorgt en tv-sterren van het scherm laat spatten. Alles komt aan bod. Zo groei jij in één opleiding uit van beginner tot volwaardig visagist!

Programma

Module: Make-Up: Basics
Module: Make-Up: Bridal & Party
Module: Make-Up: TV & Movie
Module: Make-Up: Fashion
Word Make-Up Artist

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS