Cursus

OPLEIDING

Lightpainting

Wil jij...

 1. zonsondergangen, bewegend licht of flakkerende vlammen haarscherp leren fotograferen
 2. zelf leuke lichtkunstwerkjes op poten zetten en op beeld vastleggen
 3. weten hoe je de instellingen van jouw digitale camera perfect afstemt
 4. klanten of vrienden verbluffen met spectaculaire en sublieme lichtfoto´s
 5. meer verdienen door jouw aanbod als fotograaf uit te breiden

Fotograaf, een beroep met toekomst!

Wil jij spectaculaire foto's maken met verbazingwekkende lichteffecten? Wil jij 's avonds op pad gaan met je fototoestel en echte light art creëren? Schrijf je dan in voor deze populaire opleiding!

Lightpainting betekent letterlijk verven met licht. Jij zet de omgeving en de sfeerzetting dan ook helemaal naar je hand. Jouw docent, een gepassioneerd fotograaf met jarenlange ervaring, neemt jou bij zonsondergang mee op sleeptouw. Eerst toont hij je kort alle technische aspecten, zoals werken met de juiste sluitertijd. Daarna begint de fun pas echt! Met behulp van enkele attributen als staalwol en zaklampen leer je toveren met licht!

Deze opleiding is ideaal voor fotografen die hun klanten een uniek en creatief aanbod willen aanbieden.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  4 lesuren

  175.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Lightpainting

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent18/11/202018/11/202018u00 - 22u00Woe
Hasselt19/01/202119/01/202118u00 - 22u00Din
Gent05/02/202105/02/202118u30 - 22u30Vrij

PROGRAMMA

light painting, lightpainting, opleiding, light art, lightart, licht

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Fotograaf met specialisatie in lightpainting

Vaardigheden en skills

 • Jij creëert prachtige lichtkunstwerken.
 • Jij weet hoe je je instellingen van je camera optimaal instelt.
 • Jij biedt jouw klanten een unieke, creatieve dienst aan.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is lightpainting?
 • Lightpainting in een stedelijke omgeving
 • Techniek
 • Veiligheid
 • Attributen

light painting, lightpainting, opleiding, light art, lightart, lichtfotografie

Onze docenten

Christophe Luts

Hoofddocent Christophe Luts is een doorkneed freelance fotograaf met expertise in product- en portretfotografie en commerciële reportages. Deze grafische duizendpoot is bedreven in o.a. multimedia technology, regie, visual storytelling, high-end retouching… the list goes on!
 
Christophe mengt vlot het visuele met het digitale: Photoshop, After Effects, 3D en een scherp oog voor detail zijn maar enkele tools uit zijn wapenarsenaal. Deze docent ademt digitale fotografie en zijn obsessie/passie neemt hij mee naar de cursussen Digitale fotografie, Lightroom, Landschaps- en architectuurfotografie, Reportagefotografie, Studiofotografie, Portretfotografie en Photoshop voor fotografen.
 
Studenten die zich inschrijven voor de praktijkgerichte opleidingen van Christophe genieten van creatieve uitdagingen, pro tips uit het werkveld en een grondige scholing in de grafische sector. Met trots werken wij dan ook samen met deze gedreven en getalenteerde docent.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Lightpainting

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Lightpainting levert prachtige plaatjes op, tenminste als je er de technische en artistieke vaardigheden voor hebt. En dat is wat je in deze opleiding leert! Van kleurrijk vuurwerk, over knisperende kampvuren, tot voorbijrazende auto´s op een nachtelijke snelweg: binnenkort leg jij het allemaal op beeld vast. Ideaal als jij je als fotograaf verder wil ontwikkelen.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Het is handig als je de basisprincipes van het fotograferen al onder de knie hebt. We raden dus aan om eerst de opleiding Digitale Fotografie (Basis) te volgen.
Is de les praktijkgericht?
Absoluut. Je gaat ’s avonds laat op pad om te spelen met licht. Maak je lens dus maar schoon en zet je arendsogen dus maar op scherp!
Kan ik een camera huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als fotograaf is het belangrijk om je eigen camera te hebben. Enkel zo leer je het toestel door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte fotograaf.
Welke camera raden jullie aan?
Bijna alle spiegelreflex- en systeemcamera´s die je in de winkel vindt, zijn degelijke toestellen. Of je nu fotografeert met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro: de leerstof van deze cursus en de principes van de fotografie blijven hetzelfde. Bepaal dus zelf wat je aan een camera wil uitgeven. Laat je bij de keuze voor een bepaald merk of type door een winkelbediende adviseren.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Met onze opleiding Photoshop voeg je bijvoorbeeld fotobewerking aan je skill set toe. Check ook zeker ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Fotografie & Media.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Lightpainting bestaat uit een flitsende lesdag van 4 uur. Jouw docent neemt je in die tijd mee naar de meest boeiende plekken om jouw oog voor lightpainting te ontwikkelen. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je van jouw docent cursusmateriaal op maat. Zelf breng je een statief en een spiegelreflex- of systeemcamera mee. Het merk en het type mag je zelf kiezen. Kijk zeker even na of je camera voldoende opgeladen is, of neem ook je oplader mee. Is je camera gloednieuw? Breng dan ook de handleiding mee.

Praktijkervaring en stage

Na deze intensieve opleidingsdag maak jij meteen de mooiste lichtkunstwerkjes. Je hoeft geen stage te lopen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

light painting, lightpainting, opleiding, light art, lightart, lichtfotografie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 175.00 euro. Voor dit bedrag krijg je de professionele begeleiding van een gepassioneerd fotograaf die jouw allerlei tips en tricks voor lightpainting bijbrengt.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
light painting, lightpainting, opleiding, light art, lightart, lichtfotografie
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS