Cursus

OPLEIDING

Life Design Practitioner & Coach

Wil jij...

 1. je leven in eigen handen nemen
 2. je levensdoelen bepalen en ze nastreven
 3. een waardenvol leven leiden
 4. de beste versie van jezelf worden
 5. je hart volgen
 6. anderen ondersteunen en coachen in het leiden van hun eigen, betekenisvolle leven

Life Designer, een beroep met toekomst!

Wat is jouw doel in het leven? Wat zijn je dromen en je wensen? En vooral: ben je écht gelukkig? Het antwoord op deze vragen probeer je te vinden tijdens de cursus Life Design.

Dankzij de persoonlijke begeleiding van jouw docent analyseer je je leven en verken je je mogelijkheden, zodat jíj je eigen leven in handen neemt en uitgroeit tot de beste versie van jezelf.

We hebben betekenis in ons leven nodig om een leven en carrière met voldoening uit te bouwen, een waardenvol leven te leiden, betere relaties tot stand te brengen, gelukkig te zijn en innerlijke rust te vinden. Je leert hindernissen herkennen en overwinnen, je ontdekt hoe je aan je sterke punten werkt en je leert om je hart te volgen. Zo ben je niet meer de passagier, maar de piloot van je eigen leven!

In deze praktijkgerichte cursus krijg je alle tools aangereikt om een echte life designer te worden en om ook anderen te coachen en begeleiden in het analyseren en aanpassen van hun leven. Op die manier haal je het beste naar boven in jezelf en anderen!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

cursus, thuisstudie, opleiding, zelfstudie, life design

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

Deze cursus is in de eerste plaats bedoeld om je eigen leven in handen te nemen. Uiteraard kan je na het behalen van je diploma ook aan de slag in deze beroepen:

 • Life Design Coach
 • Life Coach
 • Loopbaancoach

Vaardigheden en skills

 • Je kan je eigen leven kritisch bekijken en analyseren.
 • Je kan je levensdoelen bepalen en concreet maken in het dagelijks bestaan.
 • Je weet wat voor jou belangrijk is en wat je waarden zijn.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Life Design: van passagier naar piloot
 • Assessment van je eigen leven
 • De reden van jouw bestaan & Ikigai
 • Een waardenvol leven leiden
 • Doelen formuleren en een actieplan opstellen
 • Competenties van een Life Design Practitioner
 • Weerstanden en belemmeringen opsporen en aanpakken
 • Go with the flow & je hart volgen
 • Persoonlijke & spirituele ontwikkeling
 • Life Design Coaching

cursus, thuisstudie, opleiding, zelfstudie, life design

Onze docenten

Nele Belmans

Nele Belmans beschikt over een ruime ervaring binnen HR Management, training en coaching. Naast handelsingenieur, is ze gecertifieerd coach en master NLP. Gepassioneerd door bewustzijnsontplooiing en groei van het individu bouwde ze expertise op in topics als HR, communicatie, personal development, coaching, teamontwikkeling, NLP, time & stress management, leadership, wellbeing, … Haar stijl en aanpak kenmerken zich door een goede balans tussen serieus zijn en ruimte voor een lach, direct en eerlijk, resultaatgericht, dynamisch, begripvol, open, menselijk en diepgaand. Nele noemt zichzelf een explorer & meaning seeker: kwaliteiten die ze graag inzet om haar trainingen en coachings levendig en betekenisvol te houden. Een grote inspiratiebron hierin was haar 15 maanden durende reis als solo backpacker. Nele is Nederlandstalig, werkt ook in het Engels en weet zich goed uit te drukken in het Frans.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Life Design Practitioner & Coach

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Veel mensen nemen zich voor om hun leven in eigen handen te nemen, maar zonder begeleiding is dat soms lastig vol te houden. Dankzij jouw persoonlijke docent krijg je allerlei technieken aangeleerd om jezelf een spiegel voor te houden en te werken aan je zelfbeeld. Alleen zo weet je waar je aan kan werken.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, bekijk zeker ons aanbod in het thema Psychologie & Therapie om je kennis uit te breiden.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren life designer die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Je kan je cursus na je inschrijving ook meteen digitaal raadplegen op de eCampus.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Life Design Practitioner & Coach een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je professioneel aan de slag als Life Designer? Volg dan zeker een stage. Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je je netwerk verder uit met contacten die jou wel eens aan een job als Life Designer kunnen helpen.

Je kiest de periode, plek en duur zelf. Spring eens binnen bij een begeleidingscentrum in je buurt en vraag naar stagemogelijkheden. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Life Designer. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Life Design Practitioner & Coach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Life Designer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

cursus, thuisstudie, opleiding, zelfstudie, life design

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Life Design Practitioner & Coach 269.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een topdocent en psychologisch mastermind, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
cursus, thuisstudie, opleiding, zelfstudie, life design
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Life Design Practitioner & Coach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS