Cursus

OPLEIDING

Levensreddend Handelen bij Kinderen

Wil jij...

 1. weten hoe je als ouder, leerkracht of onthaalouder EHBO toepast op kleine kinderen
 2. kinderziektes in een vroeg stadium leren herkennen
 3. koortsstuipen, schaaf- en brandwonden professioneel leren behandelen
 4. een erkend attest van Kind en Gezin behalen

Hulpverlener voor Kinderen, een beroep met toekomst!

Werk je in een crèche, school of kinderopvang en heb je het officiële attest Levensreddend Handelen bij Kinderen nodig? Kies dan voor deze spoedcursus, erkend door Kind en Gezin.

Tijdens een praktijkgerichte lesdag leer je alles over EHBO bij baby´s en kinderen. Denk daarbij aan wondverzorging, hulp bij vergiftiging, ondersteuning bij allergieën,…

Na deze spoedcursus heb je meteen het officiële attest van Kind en Gezin in handen. Jij weet dan hoe je een kindje in nood helpt en hoe je jonge leventjes redt. Alle baby´s en kinderen onder jouw vleugels kunnen dan rustig op beide oren slapen. Ook de ouders zijn zeker dat ze hun kroost in veilige handen achterlaten.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  3 lesuren

  169.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Levensreddend Handelen bij Kinderen

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent02/03/201902/03/201910u00 - 13u00Zat
Hasselt29/06/201929/06/201910u00 - 13u00Zat
Gent02/08/201902/08/201914u00 - 17u00Vrij
Hasselt05/08/201905/08/201914u00 - 17u00Maa
Antwerpen31/08/201931/08/201910u00 - 13u00Zat

PROGRAMMA

levensreddend handelen voor kinderen, levensreddend handelen baby

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze cursus brengt ouders, leerkrachten, jongerenbegeleiders en werknemers in de kinderzorg essentiële en levensreddende vaardigheden bij.

Vaardigheden en skills

 • Je kent alle aspecten van EHBO bij baby's en kinderen en past deze vlot toe
 • Je kan brandwonden verzorgen en correct reageren bij het inslikken van giftige stoffen
 • Je kan een kind reanimeren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De ontwikkelingsfases van een mens
 • Toepassingen van levensreddend handelen
 • Verschillende soorten wonden en letsels behandelen
 • Onmiddellijk reageren bij vergiftiging
 • Behandelen van brandwonden
 • Levensbedreigende kinderziektes
 • Niet-levensbedreigende kinderziektes
 • Koortsstuipen herkennen en behandelen
 • Reanimatie van baby’s, kinderen en volwassenen
 • Ziekenwagen en MUG
 • Dringende medische hulpverlening
 • Nuttige telefoonnummers

levensreddend handelen voor kinderen, levensreddend handelen baby

Onze docenten

Dave Noiron

Ooit al eens les gehad van een echte brandweerman? En van een echte ambulancier? Met onze docent Dave Noiron kunnen we je ‘2 voor de prijs van 1’ aanbieden. Speciaal op maat gemaakt, biedt hij je de kans aan tot het volgen van de cursus “Levensreddend Handelen Bij Kinderen”. Een aanrader voor iedereen met kinderen thuis, of op het werk!
 
“Ik behoud de voeling met de praktijk”, zo licht Dave toe, “Enkel zo kan ik andere hulpverleners opleiden aan de Brandweer- en Ambulancierschool”. Zijn cursus Dringende Geneeskundige Hulpverlening is ongetwijfeld de meest levensnoodzakelijke cursus in ons land! Bovendien is Dave als docent ook gecertificeerd waardoor wij je aan het einde van de rit een erkend diploma van Kind & Gezin kunnen afleveren.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Levensreddend Handelen bij Kinderen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Levensreddend Handelen bij Kinderen?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Levensreddend Handelen bij Kinderen inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Levensreddend Handelen bij Kinderen waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Levensreddend Handelen bij Kinderen. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Op het einde van de les leg je een examen af van jouw cursus Levensreddend handelen bij kinderen. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Na de opleiding leg je examen af. Als je slaagt behaal je je erkend attest Levensreddend Handelen bij kinderen. Dit attest is erkend door Kind en Gezin. Met dit attest toon je als ouder of werknemer meteen je deskundigheid in EHBO bij kinderen.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Levensreddend handelen bij kinderen?

Tijdens de eerste les krijg je de cursusbundel. Je neemt zelf enkel schrijfgerief en een cursusblok mee naar de les.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Levensreddend Handelen bij Kinderen bestaat uit 1 les. De les duurt 3 uur. In het overzicht met de startdata van de opleiding Levensreddend Handelen bij Kinderen vind je de lesdagen terug. Je bekijkt de verschillende vormen en contexten van levensreddend handelen: vergiftiging, brandwonden, letsels, fatale kinderziektes, koortsstuipen, reanimatie, enzovoort.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te lopen. De les zit boordevol praktijkgerichte oefeningen!

Examen en diploma

Na de opleiding leg je examen af. Als je slaagt, krijg je een attest. Dit attest is erkend door Kind en Gezin. Hiermee toon je je kennis en vaardigheden aan.

levensreddend handelen voor kinderen, levensreddend handelen baby

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 169.00 euro. Dit bedrag omvat ten eerste het lesboek. Je krijgt tijdens de lesdag ook de professionele begeleiding van een topdocent en doorwinterd brandweerman/ambulancier. Deze professionele levensredder neemt jarenlange ervaring mee naar de praktijkgerichte les. Ook het gebruik van de lokalen en het examen is in de prijs inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Studietrajecten

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Zwangerschapscoach bespaar je maar liefst € 343. Een echte aanrader dus!

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Zwangerschapscoach

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig zwangerschapscoach of doula
 • Zwangerschapscoach of doula in een ziekenhuis of kraamkliniek
 • Assistent van een vroedvrouw
 • Massagetherapeut (specialisatie zwangerschapsmassage)
 • Relaxatietherapeut voor baby's

Info over deze allround opleiding

Een zwangerschap is een magische periode die je als ouder graag intens wil beleven. Als zwangerschapscoach of doula stoom je de toekomstige ouders klaar voor een grote verandering in hun leven. Je kan een zwangere vrouw een deugddoende massage geven of ontspannende oefeningen aanleren. Je geeft de ouders nuttige tips over babyvoeding en leert hen een fijne babymassage uitvoeren. Kortom, je versterkt de band tussen de ouders en hun kind.

In deze praktische opleiding leer je de kneepjes van het vak en kom je bovendien te weten hoe je EHBO bij baby's toepast en welke psychologische impact een zwangerschap met zich meebrengt.

Wil jij toekomstige ouders een volledige voorbereiding op geven op de komst van hun kindje? Dan is deze opleiding net wat je zoekt!

Programma

Module 1: Praktische Psychologie
Module 2: Kindervoedingsadviseur
Module 3: Medische Terminologie
Module 4: Levensreddend Handelen bij Kinderen
Module 5: Doula
Module 6: Babymassage
Module 7: Zwangerschapsmassage
Word Doula

  Diploma

  Groepsles

  1579.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS