Cursus

OPLEIDING

Kleurenconsulent (Gevorderden)

Wil jij...

 1. jezelf specialiseren in kleurenpsychologie en colour coaching
 2. klanten met kleuradvies begeleiden op de weg naar succes
 3. kleuren afstemmen op de levensstijl, persoonlijkheid en levensdoelen van de klant
 4. in sneltempo uitgroeien tot de kleurenkoning(in) van de fashionwereld

Kleurenconsulent, een beroep met toekomst!

Heb je reeds de opleiding Kleurenconsulent (Basis) gevolgd? Wil je je skills aanscherpen en nog meer bijleren over kleurenpsychologie en color coaching? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

Tijdens je basisopleiding heb je reeds objectief de kleurtypes van je klanten leren bepalen aan de hand van het gelaat, de ogen en de haarkleur. Deze vervolgopleiding gaat nog een stapje verder. Je krijgt onder de knie hoe je het kleurgebruik van je cliënten afstemt op hun levenswijze, persoonlijkheid en levensdoelen.

Eerst leer je meer over de psychologische betekenis van kleuren. Door het dragen van de juiste kleuren, kan je op professioneel en persoonlijk vlak succesvoller worden. Je leert ook om kleuren te koppelen aan alternatieve therapieën. Zo heeft elke chakra bijvoorbeeld een welbepaalde kleur die een bepaald gevoel of een specifieke indruk oproept. Daarnaast is er tijdens deze lessenreeks erg veel ruimte voor praktijkgericht oefenen met modellen en krijg je ook de technieken van color coaching onder de knie. Klaar om je kennis uit te breiden? Schrijf je dan snel in voor deze opleiding!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

240.00 204.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kleurenconsulent (Gevorderden)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen07/01/202104/02/202118u30 - 21u30Don
Gent03/02/202103/03/202118u30 - 21u30Woe
Brugge05/02/202105/03/202118u30 - 21u30Vrij
Bruxelles / Brussel19/02/202119/03/202118u30 - 21u30Vrij
Antwerpen12/03/202109/04/202118u30 - 21u30Vrij
Hasselt04/09/202102/10/202110u00 - 13u00Zat

PROGRAMMA

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kleur- en stijladviseur
 • Stylist gespecialiseerd in kleuranalyse
 • Medewerker in een kledingwinkel of boetiek
 • Imagoconsulent of personal shopper met expertise in kleuranalyse

Vaardigheden en skills

 • Jij stemt het kleurgebruik van je klanten af op persoonlijkheid, levenswijze én levensdoelen.
 • Jij integreert color coaching in je werk.
 • Een gevoel oproepen? Een indruk wekken? Jij weet wat je met welke kleur bereikt!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Kleurenpsychologie
 • Kleur in alternatieve therapieën
 • Oefenen met modellen
 • Color coaching

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus

Onze docenten

Ans Geeroms

Al 22 jaar staat Ans voor de klas, lesgeven zit in haar bloed.

Reeds 8 jaar is Ans kleur- en stijlconsulente in bijberoep.

Graag deelt ze met jullie haar passie over al wat mooi en kleurrijk is op gebied van fashion.

Ze kijkt er enorm naar uit om vol gedrevenheid en met enthousiasme het kleur- en stijladvies over te brengen naar haar studenten, 

Zo kunnen de studenten er hopelijk evenveel plezier aan beleven als zij. 

 

“Fashion is wat je koopt, stijl is wat je ermee doet”. 

 

Inge Tackaert

Voordat Inge Tackaert docente werd aan onze school, had ze al een carrière als administratief medewerkster achter de rug. Ze wilde van haar passie haar beroep maken en volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste en gezondheidscoach. Ze had enkele jaren een eigen schoonheidsinstituut, maar dat gaf ze op om regelmatig opleidingen aan schoonheidsinstituten te geven en hen uit te leggen welke producten ze best konden gebruiken. Sinds 2013 heeft ze opnieuw een eigen zaak, FeelZen, waar je terecht kan voor coaching, sugaring en heerlijke massages.
 
Inge houdt van actie en variatie en dat zal je ook merken in haar lessen!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kleurenconsulent (Gevorderden)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor iedereen die al een eerste ervaring met kleuradvies heeft. In de lessen verbreed je je expertise en stel je jouw arendsoog op het vlak van kleur en stijl nog wat scherper. Jij groeit uit tot een echte expert. Jouw carrière als Kleurenconsulent gaat met deze cursus een rooskleurige toekomst tegemoet!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Kleurenconsulent (Basis) te volgen. Zonder basiskennis is het moeilijk om actief aan deze lessen deel te nemen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, de lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo te leren hoe je professioneel kleuradvies geeft. Je leert door te doen. Steek je handen dus maar uit je mouwen!
Hoe start ik als zelfstandig Kleurenconsulent?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursussen Kleurenconsulent (Mannen) of Kleurenconsulent (Subseizoenen) om je expertise te verdiepen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kleurenconsulent (Gevorderden) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kleurenconsulent (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om inspiratie op te doen kan je documentatie over make-up, haar en kledingstijlen meebrengen naar de les. Denk daarbij bijvoorbeeld aan enkele hippe modebladen. Jouw docent zorgt voor kleurdoeken en al het andere materiaal. Dat materiaal is helemaal gratis en gebruik je samen met je medestudenten.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel kleurenconsulent? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van kleurenpaspoorten en moodboards tot gezichtsvormen en figuurtypes. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te adviseren. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Kies dan voor een stage! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete kledingwinkel, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage leer je kleurenpaletten afstemmen op echte klanten. Je leert werken met verschillende persoonlijkheden, leeftijden en lichaamsvormen. Die werkervaring is enorm waardevol als je snel wil starten als professioneel Kleurenconsulent.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kleurenconsulent (Gevorderden). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kleurenconsulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 204.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
kleurenconsulent, kleuranalyse, kleuranalist, kleurtypes, seizoen, kleurencombinaties, personal shopper, kleurenadvies, kleurenleer, kleurdoeken, seizoensdoeken, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS