Cursus

OPLEIDING

Kinderyoga Instructeur

Wil jij...

 1. yogaposes aanleren speciaal voor kleine kinderen
 2. jouw kind op jonge leeftijd al meditatie- en concentratieoefeningen bijbrengen
 3. kinderen én ouders in jouw yogastudio op een speelse manier tot rust brengen
 4. meer klanten aanspreken door speciale sessies voor kinderen te organiseren
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Yogadocent, een beroep met toekomst!

Zin om yoga te leren aan (je) kinderen? Thuis, op school, op kamp, ... overal kan je deze cursus toepassen!

Je leert hoe je yoga bij kinderen introduceert waardoor ze de juiste kennis en technieken meekrijgen om bestand te zijn tegen toekomstige stress of mentale remmingen. Je gaat aan de slag met kindvriendelijke poses, ademhalingstechnieken en spelvormen waar je kinderen zich mee amuseren en ontspannen. Zo beleeft elk kind optimaal plezier uit deze lessen.

Kinderverzorgers, leerkrachten, ouders, ... iedereen die dagelijks met kinderen omgaat en hen de voordelen van yoga wil meegeven haalt enorm veel voordeel en voldoening uit deze cursus.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

relaxatietherapie voor kinderen, kinderyoga, yoga, ontspanning, spieren, stretchen, lenigheid, hobby, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig instructeur kinderyoga
 • Instructeur kinderyoga in een school of sportcentrum

Vaardigheden en skills

 • Spanningen bij kinderen herkennen
 • Spanningen loswikkelen aan de hand van Kinderyoga
 • Zelf workshops organiseren
 • Aan de slag gaan als Kinderyoga Instructeur
 • Correct werken met yogahoudingen en asana's
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De geschiedenis van yoga
 • De doelgroepen en de doelstellingen van yoga
 • De helende effecten van yoga op het lichaam?
 • Welke theoretische achtergrond heb je nodig?
 • Stapsgewijze uitleg en illustraties bij de poses
 • Meditatie
 • Yogaseries
 • Voorbeelden van creatieve en interactieve yogalessen voor kinderen
 • Hoe zelf aan de slag gaan als instructeur?

relaxatietherapie voor kinderen, kinderyoga, yoga, ontspanning, spieren, stretchen, lenigheid, hobby, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Onze docenten

Nancy De Smet

Nancy De Smet volgde verschillende yoga- en massageopleidingen in binnen- en buitenland en heeft haar eigen zaak Najoni te Berlare. Haar grote passie is het uitdragen van de yoga filosofie zowel aan volwassenen als kinderen. De laatste jaren ligt haar focus meer en meer op het opleiden van ouders en leerkrachten om yoga, relaxatie en meditatie te gaan toepassen thuis en in de klas. Nancy organiseert ook elk jaar yoga wandelvakanties, ouder-kind yoga en creatieve ateliers. Naast yoga is ook massage haar 2e passie.  Ze werkt ook samen met het Sint-Blasiusziekenhuis voor het geven van onco-yoga. Nancy is sinds kort ook kinderyogacoach van het magazine Pure Child.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Kinderyoga Instructeur

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Kinderen hebben plezier aan yoga omdat het eenvoudig, speels en rustgevend is. Als je jouw aanbod als yogadocent wil uitbreiden of als leerkracht, kinderverzorger of ouder gewoonweg leuke yogasessies op kindermaat wil leren organiseren: hier ben je aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Kinderyoga Instructeur?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Kinderyoga Instructeur vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de groepsles Ashtanga Yoga om jezelf verder te verdiepen in de wondere wereld van yoga.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een rasechte yogagoeroe die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Kinderyoga Instructeur een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Als toekomstig Yogadocent is het belangrijk om naast theoretische kennis ook alvast wat werkervaring op te doen. Hoe? Door stage te lopen! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een kinderdagververblijf, stel kinderyoga als originele activiteit voor en vraag of je jouw yogatalent als stagiair mag uitoefenen. Tijdens een stage sprokkel je waardevolle werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als Yogadocent.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kinderyoga Instructeur. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Yogadocent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Zo heb je alles in huis om je eigen dojo op te richten. Fun én zen verzekerd!

relaxatietherapie voor kinderen, kinderyoga, yoga, ontspanning, spieren, stretchen, lenigheid, hobby, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Kinderyoga Instructeur maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een topdocent en zenmeester, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een vlotte start als Yogadocent!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
relaxatietherapie voor kinderen, kinderyoga, yoga, ontspanning, spieren, stretchen, lenigheid, hobby, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Kinderyoga Instructeur

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS